Send1N 5 541 Opublikowano wczoraj o 14:05 Opublikowano wczoraj o 14:05 (edytowane) Aktywator panie w tym przypadku dokładnie MAS Nie no tak fajnie to nie jest żeby ci klucz z danej wersji windy podszedł do innej Edytowane wczoraj o 14:10 przez Send1N 2
Doamdor 2 450 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Coś dla entuzjastów. https://videocardz.com/newz/delidded-amd-ryzen-7-9850x3d-now-available-from-thermal-grizzly-at-876
VRman 3 198 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu "wymienia listę dostawianą" Przecież tu prawie każdy zna angielski, a jak nie zna, to umie sobie użyć online'owego tłumacza. Zostaw w oryginale po prostu, nikt się nie obrazi
Send1N 5 541 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu No nie zawsze jak sobie ktoś przetłumaczy coś na własną rękę to to dobrze wychodzi np według tłumacza w Brave ten procesor jest EOL później człowiek zaczyna googlowac dlaczego 9850xd został wycofany ze sprzedaży
Phoenix. 5 530 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Pozno https://videocardz.com/newz/amd-zen-6-desktop-ryzen-olympic-ridge-reportedly-set-to-launch-in-2027
Fenrir_14 1 043 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Szkoda. Liczyłem trochę że będzie w podobnym terminie co Intel, max z miesięcznym opóźnieniem
Phoenix. 5 530 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Intel tez sie nie okreslil jeszcze wiec obie premiery beda blisko siebie i tak.
ju-rek 566 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 55 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Szkoda. Liczyłem trochę że będzie w podobnym terminie co Intel, max z miesięcznym opóźnieniem Jest czas na odłożenie kasy, podwójny X3D nie będzie tani Ja i tak rok rozpoczynam nieźle (dziś dotarła) Edytowane 1 godzinę temu przez ju-rek 3 1
ju-rek 566 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, MarcoSimone napisał(a): MORA 400? Tak + mocowanie na 2-gą pompę + QD3 1
MarcoSimone 1 054 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) @ju-rek Obecny set CLC za słaby? Czy planusze też upgrade GPU? To co masz aktualnie w stopce to by na luzie ogarnęła moja 560/60 na QDC. Tylko moje rozwiązanie nie jest tak ładne @Fenrir_14 nie zwracam uwagi na tempy poza grami bo nigdzie poza OSD w grach ich nie widze na bierząco. W pokoju przeważnie 21C a delta na cieczy w idle +4-5C. Edytowane 47 minut temu przez MarcoSimone
Kadajo 8 400 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 godzin temu, VRman napisał(a): "wymienia listę dostawianą" Przecież tu prawie każdy zna angielski, a jak nie zna, to umie sobie użyć online'owego tłumacza. Zostaw w oryginale po prostu, nikt się nie obrazi Ja to się zacząłem zastanawiać co tam jest napisane bo niby po polsku ale zdecydowanie NIE po polsku.
ju-rek 566 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Obeznie mam 3x360 ( SR2 i GTX ) na procu i MO-RA 200 na GPU. Te 360 pójdą do innego kompa, a tu nie wiem jeszcze, czy spjąć te dwie Mora i schłodzić całość, czy dać jedną na cpu, a drugą na gpu + wywalenie za ścianę (wejście na strych) 1
Fenrir_14 1 043 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @ju-rek Ja bym dał 200 na cpu + memki a dużą na gpu. AMD trochę słabo oddaje to ciepło i ciężko zejść poniżej pewnych wartości przy nawet umiarkowanym obciążeniu. Ciekawi mnie właśnie czy Zen6 coś zmieni w tej kwestii.
Phoenix. 5 530 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a): AMD trochę słabo oddaje to ciepło No chyba nie w przypadku zen5
Fenrir_14 1 043 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 3 minuty temu, Phoenix. napisał(a): No chyba nie w przypadku zen5 No nie zejdziesz poniżej pewnej wartości nawet zdecydowanie zwiększając powierzchnię chłodnic. @ju-rek @MarcoSimone udało Wam się zejść na cpu package przy umiarkowanym obciążeniu i regularnej temperaturze otoczenia (bez wychładzania) dajmy na to do tych 36-38 stopni? Edytowane 1 godzinę temu przez Fenrir_14
ju-rek 566 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 9 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja bym dał 200 na cpu + memki a dużą na gpu Mam taką listwę, więc jest wiele możliwości z podłączeniem. Ale dobra, to nie temat na takie rzeczy. Zaraz dostaniemy po paluchach Edytowane 1 godzinę temu przez ju-rek 2
Fenrir_14 1 043 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @ju-rekbierzesz pod uwagę wodowanie sekcji ewentualnie przejście na jakiegoś Glacial'a? I tak pewnie będziesz brał cepa z maksymalnym TDP 😀
ju-rek 566 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 9 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): udało Wam się zejść na cpu package przy umiarkowanym obciążeniu i regularnej temperaturze otoczenia (bez wychładzania) dajmy na to do tych 36-38 stopni? Przy temp. w pokoju teraz, 22 stopnie mam na CPU (Tctl/Tdie) 39.8 stopnia. Myślę, że przy 20 było by 36-37 5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): bierzesz pod uwagę wodowanie sekcji ewentualnie przejście na jakiegoś Glacial'a? I tak pewnie będziesz brał cepa z maksymalnym TDP Z płytą to poczekam, pewnie coś dadzą do ZEN6 w stylu APEX. 1 1
Phoenix. 5 530 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 16 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): No nie zejdziesz poniżej pewnej wartości nawet zdecydowanie zwiększając powierzchnię chłodnic. Idle mnie nie interesuje a temp przy max obciazeniu to nie problem zeby to schlodzic Ale ja cie kuje w oczy ze w idle sa takie peaki temp to rozumiem ale to juz wynika z budowy cpu a nie tego jak odprowadza czapka. Bo to sie nie zmienilo i nie zmienia od zen1. A czy w idle mam 40 czy 48st to mnie to guzik interesuje
Fenrir_14 1 043 Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu Ja nigdzie o idle nie pisałem. Nie pakujesz kilkukrotnej wartości proca w chłodzenie żeby mieć niskie temperatury w czasie spoczynku lol
kaTus 7 Opublikowano 45 minut temu Opublikowano 45 minut temu 51 minut temu, ju-rek napisał(a): Obeznie mam 3x360 ( SR2 i GTX ) na procu i MO-RA 200 na GPU. Te 360 pójdą do innego kompa, a tu nie wiem jeszcze, czy spjąć te dwie Mora i schłodzić całość, czy dać jedną na cpu, a drugą na gpu + wywalenie za ścianę (wejście na strych) przy takiej ilości chłodnic, to już bym machnął dual loopa
Rekomendowane odpowiedzi