SebastianFM 344 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 (edytowane) @PiPoLiNiO, moja propozycja, to miejsce testowe w Cyberpunk 2077 testuj w 1080p na ustawieniach Ultra. Tam głównie na obciążenie CPU ma wpływ ilość ludzików, a na Ultra jest ustawiana na Duża. Będzie można porównać z wynikiem PurePC. Wbudowany benchmark trwa około minuty więc możesz puścić 2 przebiegi, na ustawieniach Niska i Ultra. Dzięki. 🙂 Edytowane 7 Listopada 2024 przez SebastianFM
Doamdor 1 794 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 7 minut temu, Godlike napisał(a): No właśnie tego jestem bardzo ciekaw czy będzie 63 czy 93 93C to chyba jak chłodzenie pokroju BOX założysz. Widać, że ten procesor jest znacznie chłodniejszy od 7800X3D i to mnie cieszy, bo z tego powodu wymieniam procesor. W 4K to chyba tylko w samolotach odczuję wzrost fps.
Mizu 102 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 2 minuty temu, userKAMIL napisał(a): Ja podobnie ale jak pomyślałem na spokojnie to praktycznie wielkiej różnicy i tak już nie uświadczę u siebie. No przy 4K 120 będzie ciężej. Ja do swojej rozdzielczości i gier sie ciesze, szczególnie z tego Baldurs Gate 3 tak potężnej poprawy gdzie faktycznie w cholere mi potrafiły lecieć fpsy
Gret 557 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 Ja już mam wszystko zorganizowane Proc jutro, ramy i płyta na sobotę, pastę mam, jedyna niewiadoma to mocowanie chłodzenia czy będzie zestaw AM4 w pudełku na strychu
lukadd 2 913 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 6 minut temu, Marcusfff napisał(a): Jak tam ekipa z 10700k? Zdążyliście kliknąć? Mi się udało Kusiło, bo proc zacny, ale tylko siedziałem i patrzyłem jak znikają i są wykupowane z kolejnych sklepów Pozostaje przy planie zmiany w następnym roku. Na spokojnie i muszę złapać wenę na rozbebeszanie kompa. Coś co kiedyś mnie jarało i non stop się przerzucało i testowało jakieś graty to dzisiaj mnie to nudzi 1 2
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 1 minutę temu, lukadd napisał(a): Kusiło, bo proc zacny, ale tylko siedziałem i patrzyłem jak znikają i są wykupowane z kolejnych sklepów Takie masochistyczne wpatrywanie w klepsydrę z piaskiem i obserwowanie, jak go ubywa. 1
GlaDOS 3 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 Dajcie znać jakby komuś z xkoma wysłali.
Ali 63 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 19 minut temu, Mizu napisał(a): Trzymam kciuki, że obaj jutro dostaniemy No ja nadal w przygotowaniu... Więc obawiam się że klops Albo musiałem kupic jakiegoś overstocka i albo wyślą kiedyś albo anulują Albo dlatego że za pobraniem
Gret 557 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 Chyba wszystkim z xkoma wysłali, tzn: aktualnie w trakcie przygotowania ale spokojnie rano już powinien być w miejscu docelowym
Gość Kelam Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 Nadrabiam powoli topic, ale sporo postów wyprodukowane od wczoraj. Szybko widzę wywiało procek ze sklepów. Także może się potwierdzić jeszcze moje labowe wróżenie, że tym razem dłuższy czas możemy nie zobaczyć żadnych obniżek - typowych dla amd jakiś czas po premierze. Chociaż powody nieco inne, bo chyba nikt się nie spodziewał tak udanego procka. Jakby amd zbaitowało i specjalnie swoje średnie wyniki ze slajdu pokazało tak, żeby się wszyscy miło zaskoczyli. Z testerami włącznie.
userKAMIL 857 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 7 minut temu, Mizu napisał(a): No przy 4K 120 będzie ciężej. Ja do swojej rozdzielczości i gier sie ciesze, szczególnie z tego Baldurs Gate 3 tak potężnej poprawy gdzie faktycznie w cholere mi potrafiły lecieć fpsy Ja po zmianie i9 9900k też szoku dostałem w BG3 w III akcie.
Wuadator 42 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 (edytowane) Tu są wykresy, jak praktycznie nic nie robiąc ( auto oc 200 mhz na x870e tomahawk), zmienia się wydajność w niektórych grach, jak przy przeskoku z generacji na generację Edytowane 7 Listopada 2024 przez Wuadator
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 (edytowane) 4 minuty temu, Kelam napisał(a): Jakby amd zbaitowało i specjalnie swoje średnie wyniki ze slajdu pokazało tak, żeby się wszyscy miło zaskoczyli. Z testerami włącznie. Bardzo dobry ruch. Zamiast przeszacowywać na zachętę w zapowiedziach i "rozczarowywać" wynikami, po - lepiej celowo zaniżyć osiągi w zapowiedziach i nagle WOW! w testach lepiej niż sami zapowiedzieli! KOZAK! Już widzę kurtkę niebawem przy prezentacjach 5090. Na bank łyknie ten myk. Edytowane 7 Listopada 2024 przez JeRRyF3D
Mizu 102 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): Już widzę kurtkę niebawem przy prezentacjach 5090. Na bank łyknie ten myk. Przecież koncept prosty jak budowa cepa i firmom do tej pory bardziej opłacało się przekłamywać na minus i po jednym wybryku od AMD (gdzie właśnie sami do tej pory cały czas to robili) nie widzę czemu nagle ktokolwiek miałby zmieniać taktykę
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 (edytowane) Jak już się forumowe masturbatorstwo nacieszy testami min low 1080 (pokazującymi przyrosty) - najmocniejszego na rynku cepa (!) na... najmocniejszym na rynku gpu (!) to może ktoś pokusi się też później o testy "realne / naturalne" dla tej konfiguracji, czyli 4K all max RT / PT / NKWD / NSDAP. Edytowane 7 Listopada 2024 przez JeRRyF3D 2
wrobel_krk 851 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 @JeRRyF3D Może Cię to zdziwi albo i nie ale na pure testowany w ultra 9800x3d nawet w 4k ma +9% vs 7800x3d, jak ktoś siedzi na 5800x3d ma już +18%, ja z 5800x miałbym +40% w 4k, więc nawet tylko z 3080 w 3440x1440 dalej pewnie z +20%. Ale oczywiście ja kupię na spokojnie albo 7000x3d czy 9000x3d, ale wiem ze czas am4 u mnie dobiega końca https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry?page=0,55 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): No a co ja napisałem wyżej i wkleiłem? Wybacz! Nie zauważyłem. Wczytałem się tylko w teksty o low 1080p. thx!
Dresiq 57 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 Kusi ten 9800x3d, ale zmieniać platformy nie zamierzam. W mojej ulubionej gierce multi pewnie z 40% przyrostu fps bym miał, bo siedzi jak żadna inna na rynku na CPU.
Doamdor 1 794 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 4 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Ja jak kilkukrotnie pisałem najpierw GPU Silna wola. 7
Umpero 979 Opublikowano 7 Listopada 2024 Opublikowano 7 Listopada 2024 Przyszła do mnie ta podkładka Noctua NA-STPG1 czy kij go wie jak to nazwać. Otwieram pudełeczko, wyjmuję jedno opakowanie załączonej chusteczki, drugie, trzecie, czwarte itd... Sobie myślę gdzie do cholerki jasnej ciasnej ta podkładka? Przez chwilę myślałem, że może ja chusteczki zamówiłem, a nie to pieruństwo co to miało zabezpieczać cepa przed ubabraniem. No ale patrzę tak, że na pudełku, które odłożyłem na bok z tyłu siedzi taki mały, cienki przezroczysty pipek. No żesz kurka blaszka. Te 38 zeta to tak na prawdę to się płaci za te chusteczki. Bo ta osłonka to ona może max z 2 zł warta. Może z 1 mm grubości ma. 1
Zachy 587 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 Co do wysyłki z x-kom u mnie jest info z Inpostu: 15:34 - w trakcie przygotowania 23:31 - Przyjeta w centrum logistycznym O tej porze i powinna juz chyba jechać :s
GlaDOS 3 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 U mnie tylko tak jest, tracking na stronie fedexu w ogóle nie działa
Johnny Tomala 80 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 10 godzin temu, muszka napisał(a): W ogóle zabawne bo na ten moment z nowego kompa to mam procka z komputronika, płytę z media ekspert, zasilacz z x-komu i dysk z morele Wszystko na promkach 150 do 200zł więc ładnie przycebuliłem. Ja mam z upgrade'u kompa, który jest w sygnaturce tak: CPU, spliter z X-KOM, PSU z Morele, mobo z Amazon, RAM z Ole Ole!, wentylatory do obudowy z Proline, zestaw montażowy pod AM5 z Cooling.pl GPU w przyszłym roku pewnie jeszcze z innego sklepu będzie
Zachy 587 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 (edytowane) Wiadomo kupuje sie tam gdzie wychodzi najtaniej z zalozeniem ze sklep musi dzialac na rynku xx lat nalepiej zeby w razie czego nie zostac z reka w nocniku. Ja preferuje brac z Komputronika, Proshopu, Morele, Amazonu czasami Sferis czy KRSystem lub x-kom. Tez mam niezly rozjazd tego gdzie co bylo kupowane. Ale jak skladsm komus csly zestaw to staram sie brac z 1 sklepu wszystko Kurde ciekawe czy do mnie dzis dotrze ten 9800x3d z x-komu, czy inpost dal ciala... Wg zamowienia z komputronika to maja 2-4dni na realizacje az ktoś w sklepie ich w Gdansku klepnie zamowienie w koncu Edytowane 8 Listopada 2024 przez Zachy
lysyn 96 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 Wysłali to dzisiaj będzie. U mnie też w drodze.
Rekomendowane odpowiedzi