NoviAMG 7 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 31 minut temu, wallec napisał(a): Ogólnie offtop, ale weźcie kupcie to sobie. 8000mhz xmp 2x16gb za 475zl :-) https://www.euro.com.pl/pamieci-ram/patriot-pamiec-patriot-viper-xtrem-5-rgb-32gb-d5.bhtml Dzięki, zawinąłem. Akurat szukałem ramu z dość dobrym radiatorem . Wszystkie sztuki z dziś w grach boostuja do 5.2ghz jeśli sytuacja tego wymaga ? Bo może poczekam na outleta . 7800x3d wziąłem outleta i wrócił tak szybko jak go kupiłem, boostowal ledwo do 4.8 w grach z co -25 , a często jak go gra docisnęła to boost spadał do 4.6ghz... Mam nadzieję że tu będą równiejsze sztuki. A nie potrzebuje selekta, jak się uda oszczędzić z 300zl :p. Edytowane 4 godziny temu przez NoviAMG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RTX5090 20 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Tutaj AMD ogarnęło temat i mamy mega kozacki procek. Nie przeczę a nawet potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tornado3 11 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Teraz, NoviAMG napisał(a): Dzięki, zawinąłem. Akurat szukałem ramu z dość dobrym radiatorem Daj znać jakie tam jest napięcie w XMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoviAMG 7 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu @up W środę napisze, bo dopiero wtedy mają mi je dostarczyć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyn 2 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, Doamdor napisał(a): Temperatury zdecydowanie za wysokie, jakie chłodzenia, pasta? Chłodzenie wodne Arctic Liquid Freezer III 420 a pasta Thermal Grizzly extreme. Z tym ze mam prawie wszystko na auto w biosie. Płyta MSI Carbon x870e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 75 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Jest recka tych viperow: https://www.techpowerup.com/review/patriot-viper-xtreme-5-rgb-ddr5-8000-cl38-2x-16-gb/ Masz: X.M.P profiles to help establish a baseline, with the main 8000 MT/s profile using enthusiast-grade primary timings of 38-48-48-84-117 at 1.45 V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 135 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Dobra, trochę się jaram, wiem że trzeba szukać stabilności jeszcze i max curvy, ale przy dodaniu 175MHz, Vsoc 1.1V i curva -20, w Cinebench 24295 PKT Niestety nie trzyma 5400, spada do 5340. Trzeba poszukać dla poszczególnych rdzeni nastaw i będzie git Ale temperatura już 87 stopni i 146W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq 4 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Ja to tylko zostawię, efekt uboczny przygotowań do Country Cupu, dwa wieczory roboty. PS. Mam lepsze. (krzywo kliknąłęm początkowo, zły screenshot) Edytowane 4 godziny temu przez phobosq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bourne2008 13 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 6 minut temu, lysyn napisał(a): Chłodzenie wodne Arctic Liquid Freezer III 420 a pasta Thermal Grizzly extreme. Z tym ze mam prawie wszystko na auto w biosie. Płyta MSI Carbon x870e U poprzednika (po optymalizacji curvy) CB23 procek przechodził test ciągnąc 107W. U ciebie jest 148W. Także masz dużo do zrobienia. Ale nawet pomijając to, coś masz nie tak z chłodzeniem. Edytowane 4 godziny temu przez bourne2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Wszyscy testuja? Ktos jeszcze ma Asusa i moze podac wartosc SP? @ju-rek ??? Maly update juz 2 cpu na mnie czeka w paczkomacie Na razie dzis jeden na szybko ogarniam. Szkoda ze nie mam juz Gene, bym po 5min wiedzial jakie trafilem sztuki Edytowane 3 godziny temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 135 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 7 minut temu, Zachy napisał(a): Ktos jeszcze ma Asusa i moze podac wartosc SP? 114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 141 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Nie mogę chyba wchodzić do tego tematu bo za bardzo korci żeby kupić 5 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Kuuuuuupuuuuuj!!! 10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): 114 Ciekawe czy to sredni czy juz wybitny cpu. Der8auer mial 115 wiec blisko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krukkpl 7 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Gra ktoś tu może (wątpię) w taką dość niszową grę Hell Let Loose? Pytam, gdyż to jeden z moich ulubionych tytułów i w zasadzie jedyna gra gdzie (chyba) procek mi niedomaga. Gra ma ogólnie niskie wymagania, ale dość skopaną optymalizację gdzie przy dużej zadymie zdarzają się mocne spadki fps. Dodam tu tylko, że podobnie działa to na 13700K+DDR4 jak i 7600X+DDR5. Z tego co czytałem, cache 3D poprawia znacznie min fps, czy też "1% low" więc może… jest nadzieja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali 28 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu @Krzysiak jbc to na olx widzialem za 2600-2700 sprzedaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bourne2008 13 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Wow, za te zarobione 200 zeta to sobie można życie ułożyć od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 141 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu @Ali 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 75 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 3 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Wow, za te zarobione 200 zeta to sobie można życie ułożyć od nowa. Dla Ciebie to nic dla kogos innego to piwo na tydzień. 100 harnasi kupisz jak upolujesz: https://www.pepper.pl/promocje/harnas-netto-2zl-854097 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawciog 0 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 18 godzin temu, Umpero napisał(a): Przyszła do mnie ta podkładka Noctua NA-STPG1 czy kij go wie jak to nazwać. Ta podkładka NA-STPG1 nie hamuje czasem odprowadzania ciepła? W dniu 6.11.2024 o 22:12, PaVLo napisał(a): Zaciekawiłeś mnie, ale ze względu na AIO bardziej zastanawiam się nad taką miedzianą blaszką. Jak nazywa się ta miedziana blaszka? Gdzie takie coś można zakupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 141 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, NoviAMG napisał(a): 7800x3d wziąłem outleta i wrócił tak szybko jak go kupiłem, boostowal ledwo do 4.8 w grach z co -25 , a często jak go gra docisnęła to boost spadał do 4.6ghz... Mam nadzieję że tu będą równiejsze sztuki. A nie potrzebuje selekta, jak się uda oszczędzić z 300zl :p. Kumpel rok temu też trafił takiego kasztana 7800x3d i "męczy" się na nim do dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven 7 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Dobra, trochę się jaram, wiem że trzeba szukać stabilności jeszcze i max curvy, ale przy dodaniu 175MHz, Vsoc 1.1V i curva -20, w Cinebench 24295 PKT Niestety nie trzyma 5400, spada do 5340. Trzeba poszukać dla poszczególnych rdzeni nastaw i będzie git Ale temperatura już 87 stopni i 146W Będzie zwrot 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FerreroRoche 14 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 8 minut temu, pawciog napisał(a): Ta podkładka NA-STPG1 nie hamuje czasem odprowadzania ciepła? Jak nazywa się ta miedziana blaszka? Gdzie takie coś można zakupić? https://pl.aliexpress.com/item/1005005507141977.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 135 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, leven napisał(a): Będzie zwrot Nie no, gdzie. 5300 chciałem, a to 5400 do ogarnięcia raczej przy -25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @PiPoLiNiO Nie przestawiaj wszystkiego na raz Ja zaczynam z ustawieniami z mojego 7800x3d dla napiec i bede kombinowal Ramy na 8000 daje boost +200 i curve -30 I zaczynam testy Teraz troche zaluje ze nie mam juz Gene. Sprawdził bym oba na sp rating i wiedzial na czym stoje Edytowane 2 godziny temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 135 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu No nic, trzeba zejść z ceny 7950X3D i pozbyć się złoma z domu 😂😂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi