Godlike 43 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 14 minut temu, Pitt_34 napisał(a): RTV AGD odleciało totalnie, podnieśli cenę na 2800 za 9800X3D Za to owocowy sklep ma spoko cenę, niższa zdaje się niz wczoraj: https://www.morele.net/procesor-amd-ryzen-7-9800x3d-4-7-ghz-96-mb-box-100-100001084wof-14209713/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) I sztuka ktorej nie wyrzucisz do koszyka Jak przetestuje oba cpu jeden znajdzie szczesliwca na forum moze...jesli nie bedzie kasztanem Na razie wytypowalem @wkamil73 jako potencjalnego właściciela:) Edytowane 3 godziny temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 79 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 6 minut temu, Lameismyname napisał(a): cenami zbliża się do sytuacji z GPU w krypto szale. Tylko wtedy na GPU się kasę trzepało i praktycznie każde było drogie i niedostępne, teraz możesz sobie kupić inne CPU to tylko szał nowości i pochodna tego, że Intel nie dowiózł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ju-rek 21 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 4 minuty temu, Zachy napisał(a): Moj na razie leci na +200 CO -20 Na 7800x3d miałem max prawie 51000. SP 114. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Za 2800-3000 to juz wolałabym 7800x3d Nawet obecna doplata jest troche umowna tzn te 300-400zl I nie zawsze warta swieczki @ju-rek Czyli sp 110-115 moga miec w miare ok sztuki? Ciekawe ile moj ma Edytowane 3 godziny temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ju-rek 21 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Zachy napisał(a): Czyli sp 110-115 moga miec w miare ok sztuki? Podobno wahają się wszystkie 113-115 Na razie walczę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asag 23 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ja myślałem nad zmianą procka bo mam potężnego Ryzena 5600 i myślałem nad 5800x3d pod AM4 ale coraz bardziej kusi mnie przyszłościowo zainwestować w AM5 zwłaszcza że premiera MSFS 2024 coraz bliżej. Ciekawe jak będzie wyglądać dostępność 9800 po nowym roku. I pytanie laika, w tych wycięciach w obudowie procesora nie będzie zbierać się pasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 23 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, Asag napisał(a): Ja myślałem nad zmianą procka bo mam potężnego Ryzena 5600 i myślałem nad 5800x3d pod AM4 ale coraz bardziej kusi mnie przyszłościowo zainwestować w AM5 zwłaszcza że premiera MSFS 2024 coraz bliżej. Ciekawe jak będzie wyglądać dostępność 9800 po nowym roku. I pytanie laika, w tych wycięciach w obudowie procesora nie będzie zbierać się pasta? PTM 7950 0.25mm tego kup termopada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ja misialem orzy vsoc 1.1 i vmisc 1.1 zjechac z CO do -20 Test y-cruncher vst od poczatku Moze maja tak dopracowany proces ze wszystkie na razie sa rowne? Albo cala partia do Polski podobnych przyjechala 2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): PTM 7950 0.25mm Musze tez nabyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali 28 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) moze zapraszam do + niektore cenne info (co ustawic, gdzie szukac etc) moga tu zniknac w masie wiadomosci i stron ;p Edytowane 2 godziny temu przez Ali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 136 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Zachy Jakie masz SP w koncu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 23 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, Zachy napisał(a): Ja misialem orzy vsoc 1.1 i vmisc 1.1 zjechac z CO do -20 Test y-cruncher vst od poczatku Moze maja tak dopracowany proces ze wszystkie na razie sa rowne? Albo cala partia do Polski podobnych przyjechala Musze tez nabyc 45zl chyba, najlepiej kupic wiecej wtedy taniej wychodzi. Z tym, ze od dobrego dostawcy, ja zaaplikowalem ale temp vs mx 6 tylko 2-3C w dol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Zachy Jakie masz SP w koncu? Nie mam Asusa to nie wiem Pod wpływem impulsu sprzedalem Gene i wzialem Nove Edytowane 2 godziny temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 95 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Mam dwa dyski pcie4 dobobsadzenia. Wpinać w sloty pcie5 czy pcie4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 144 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Co do PTM to uderzajcie do sideband z laba (niestety nie chce dołączyć tutaj), nie sprzedaje podróby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Umpero 1 w slot kolo ramu 2 w slot nad grafa Najlepiej pewnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 95 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Zachy te dwa to są akurat sloty PCIE5. Druga kwestia to czy odklejać naklejkę z dysku z numeren seryjnym itp czy ona jest termoprzeeodząca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Nie patrz na to i je obsadz Akurat ten obok ramu to raczej pcie4.0 jest a nie 5.0 z tego co pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 95 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Zrywać naklejkę? Dysk na OS pod cepa, a na gry obok ramu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Nic nie zrywaj:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali 28 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @Umpero i stracic gwarancje? te naklejki sa termoprzewodzace, kiedys na xkomie czy morele to testowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doamdor 58 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, lysyn napisał(a): Chłodzenie wodne Arctic Liquid Freezer III 420 a pasta Thermal Grizzly extreme. Z tym ze mam prawie wszystko na auto w biosie. Płyta MSI Carbon x870e U mnie chłodzenie powietrzne i na stock w cinebench R23 nie przekracza 80C. Na PBO -30 też jest tak gorąco? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix. 134 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): U mnie chłodzenie powietrzne Jakie masz AIR? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umpero 95 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, Ali napisał(a): @Umpero i stracic gwarancje? te naklejki sa termoprzewodzace, kiedys na xkomie czy morele to testowali Tylko, że to jest papier... Na niektórych są takie metalowe a tu papier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt_34 67 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 46 minut temu, Godlike napisał(a): Za to owocowy sklep ma spoko cenę, niższa zdaje się niz wczoraj: https://www.morele.net/procesor-amd-ryzen-7-9800x3d-4-7-ghz-96-mb-box-100-100001084wof-14209713/ Cenę może i tak, tylko od rana nie mają na stanie, czyli pic na wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi