Latency w aidzie może się różnić zależnie od tego w jakim stanie jest system, co działa w tle itp, nawet głupi msi afterburner na pasku potrafi dać wyże o 0.5ns jak chcesz wykluczyć "zamulony" system to odpal tryb awaryjny i tam zrób test.
Pokaż screena z cpu-z zakładka SPD z któregoś z tych nowych modułów 16gb
Przy takiej mieszance "3866" z if 1933 jest stabilne jak skała bez błędów WHEA w dzienniku systemowym? czy po prostu przechodzi memtesta który w ogóle nie rusza kontrolera pamięci i testuje sam ram
Patrzcie sobie też na taktowanie L3 po zabawie z dodatkowym offsetem bo czasem rdzeń jest taktowany prawidłowo a L3 jest niższe jak brakuje papu i większość tego nie zauważa Można też schodzić z napięcia SOC jak komuś się chce im mniej tym pobór prądu przez procesor jest niższy i można mieć dłużej wyższy zegar jak ktoś gra w cinebencha Mi się udało zejść do 0.975v w pełni stabilnie z tym samym ramem (4x8 3800 cl15) co na poprzednich ryzenach zawsze wymagało powyżej 1.1v
Pamiętaj o tym że jak ci się jakiś sklep typu "krzak" zawinie to zostajesz bez gwary na kartę ja już tak miałem raz w życiu z rtx 2060 w polskim sklepie który był na rynku 9 lat akurat po moim zakupie za 3 miesiące upadli dlatego grafy się nie bierze byle gdzie.
Krzysiak i ja jest spoko jak potniesz zegary i nie interesuje cię rt w grach, dla mnie na stock pobór prądu przez tą kartę jest zdecydowanie za duży do komfortowego siedzenia obok skrzynki ogólnie zero problemów i z karty jestem zadowolony, z ostatniego radka którym był R9 290 po kilku latach na NV też byłem zadowolony (siedziała u mnie 3.5 roku)
Rekomendowane odpowiedzi