Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Ogider

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Zachy napisał(a):

@maxmaster027

Ja specjalnie niedawno obudowe zmienialem z Lian Li Lancool III na Lian LI o11 dynamics EVO XL.

Teraz mam luz taki i swobode manipulacji ulozeniem podzespolow, ze wyciagniecie cpu, ramu czy cpu to nie jest problem.

Obudowa jest tak przemyslana ze z wyjecia cpu najdluzej to sie wykreca mocowanie/blok na procku :)

Kurde ostatnio coraz częściej się nad nią zastanawiałem i chyba nie ma co się zastanawiać bo same pozytywy lecą. Jak oceniasz wyciszenie i temperatury? Docelowo bym montował phanteksy t30 i/lub chromax'y 140.

Widzę że może pójść lawina i skończy się kompletnie nowym buildem :stukniety:

Edytowane przez Fenrir_14

Obudowa?

juz temperatury w Lancool III mialem superanckie (mam t30 wszedzie).

Teraz w o11 tempy chyba sa podobne, az tak temu sie nie przygladalem.

wstawilem 10 x t30 + na przedzie 3x140mm phanteksy jakies inne ktore zostaly mi po starym Phanteksie

a nie chcialem kolejnych 450ziko na 3xt30 wydawac :)

Oba produkty LIan Li sa genialne pod katem tego jak w srodku wszystko jest rozmieszczone.

Kiedys myslalem ze Phanteks robi najlepszy sprzet, ale Lilan Li chcialem miec od zawsze - i teraz przekonalem sie ze mialem racje :)

Edytowane przez Zachy
  • Thanks 1

Właśnie zniknął znowu ;)

Panocki, w ME procek znowu dostępny za 2499zł. Jak ktoś koniecznie chce kupić, to tą stówkę przeboleje. Może drugim rzutem sklepy ceny wywindują jeszcze wyżej... cholera wie.

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/procesory/procesor-amd-ryzen-7-9800x3d-8c-16t-am5-box-100-100001084wof

Edytowane przez Lameismyname

37 minut temu, NoviAMG napisał(a):

Ktoś z customem, ma już 9800x3d? 

custom chłodzeniem?

15 minut temu, Doamdor napisał(a):

Sprawdzaliście OC bez PBO? Udało się komuś uzyskać 5,5-5,6GHz?

Nie ma sensu, 5.5 już żadne napięcie nie stabilizuje, na 5.45 dobija do 90c od patrzenia

6 minut temu, kendo999 napisał(a):

pbo to kant dupy,  jedyna opcja  6400 cl30 i zacisniete timingi jak dobry procek te 8000 mhz  to tylko kopiowanie zapis dobry nic po za tym

Co?

5 minut temu, Zachy napisał(a):

Juz drugi jest zaklepany :)

Wiecej nie planuje lykac, chyba ze ktos sie skusi i liczy na moja dobra reke z losowaniem dobrego bin

U mnie oba robia 

8000/2000/2200 przy vsoc 1.15 vmisc 1.12 :)

No, takie podejście może się podobać :)  Nawet lepiej, niż podobać, bo procesor przyzwoicie sprawdzony :) Wystawić w dziale sprzedam i masz zapewniony dozgonny nagrobek z kwiatkami do końca istnienia forum :rodzinka: