Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla samego grania z tym DLSS 4.0 powoli jestem zainteresowany 5xxx. Po prostu musze na oczy zobaczyć jak to działa, i czy nie będzie mi przeszkadzało w późniejszym czasie, bo odwrotu od tej technologii nie będzie. Może w tym roku uda się kupić 5070Ti poniżej 3.5k zł w fajniejszej wersji, oby. 

Opublikowano
8 minut temu, TheMr. napisał(a):

Dla samego grania z tym DLSS 4.0 powoli jestem zainteresowany 5xxx. Po prostu musze na oczy zobaczyć jak to działa, i czy nie będzie mi przeszkadzało w późniejszym czasie, bo odwrotu od tej technologii nie będzie. Może w tym roku uda się kupić 5070Ti poniżej 3.5k zł w fajniejszej wersji, oby. 

W tej cenie to raczej wątpię.

Opublikowano

Po przemyśleniach i zaglądnięciu w portfel - zaczynam przygotowywać się na polowanie na 5070 Ti FE, ciekaw jestem jaki wzrost w rastrze bez dodatków EJ AJ w porównaniu do 4070TiS, jeśli w ogóle 8:E

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, muszka napisał(a):

Skopiowane, ale ładnie pasuje do dyskusji o fake klatach ;)

Mi sie podoba analogia. Ale niezgodze sie do końca z tym, że to jest złe. 

Jeżeli wyjdzie giera ciezsza od Indiana gdzie np 4090 bedzie w 4k wypluwal 15fps, to nawet 6090 sobie nie da rade. Dlatego takie techniki jak wlasnie DLSS 4.0 w przypadku ustawien quality i x4 frame gen, zmienia całkowicie odbiór rozgrywki. 

Podobnie w przypadku np. starszych prockow, nie kazdego stac na 9800x3d (szczegolnie w takiej absurdalnej cenie), nowa technika w przypadku gier fabularnych itp (w sensie nie esportowych) rozwiązuje problem słabego procesora. Wiec tutaj duzy plus dla posiadaczy starszych PC którzy chcieliby sobie zmodernizowac jakis element i polepszyc rozgrywke.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Czy ja dobrze widze? 5400 wklepali cene? Niezle :)

W dzień premiery może się kupi w takiej cenie ale dzień po i przez pierwsze 2 miesiące w takiej cenie i się nie kupi.

Pierw będą niskie ceny które automatycznie będą rosły wraz z popytem. 

Edytowane przez P.Wiśnia