Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

No i jak tam ? :D

Wszyscy zadowoleni ? ;)

Teraz już rozumiem czemu 5070FE i 5080FE mają tak "atrakcyjne" ceny. 

To są po prostu Super Super :E 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 4
Opublikowano

20% wydajności więcej przy +20% większym poborze pradu to szału nie robi :P

Opublikowano
1 minutę temu, muszka napisał(a):

20% wydajności więcej przy +20% większym poborze pradu to szału nie robi :P

Gdyby to chociaż zrobili na tym samym TDP, to jeszcze bym się cieszył... 

A tu żeby zyskać fajny wzrost bez MFG muszę brać 5080, ale nie chcę takiej grzałki jak już 5070Ti ma 300W, a obecnie po UV ciągnie mi max 200W.....

Opublikowano

Jestem pod wrażeniem że 5070 zyskując 4% shaderów ma 20% większa wydajność, kiedy w przypadku innych kart jest bliżej 1:1. 
Najwięcej różnic będzie między 4070S/4070/5070. Tam 5070 będzie miał problemy z 4070S. 5070Ti i 5080 przegoni swoje Superki z poprzedniej geny. 

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

I zanim zaczniesz naskakiwać na mnnie, pamiętaj, ja używam monitora 4k. Dla mnie 33% RT w takim cyberku z dlss daje to co miałem do tej pory z generatorem :) Co pozwoli mi mieć płynność bez artefaktów :)

Morgan-Freeman-Saying-Good-Luck-The-Dark

:piwko:

• Haha 1
Opublikowano

Ja jestem zadowolony, jak to wypluwa tyle klatek przy sensownym input lagu to czemu nie. Sam i tak załączam FG gdzie tylko mogę tak by być najbliżej odświeżania monitora. Tak samo RT, włączam jak się da. Mi to pasuje tylko 24GB jest potrzebne 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galakty napisał(a):

ale nie chcę takiej grzałki jak już 5070Ti ma 300W, a obecnie po UV ciągnie mi max 200W.....

Używasz skalowania DLSS? Jak nie to zacznij. 

Ostatnio na 4070 Super po UV w Fortnite zjechałem ze 170W na 110W. Dodatkowo FPS wzrósł ze 130 na 180 klatek. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, galakty napisał(a):

Albo 5090 albo MFG, inaczej nie ma sensu kompletnie się pakować w tę generację. 

Ci co mają RTX-y z serii 40, to mogą sobie pozwolić na powiedzenie skip to next generation. ;)

Opublikowano (edytowane)

Dobra, jak nie uda mi się kupić 5090 na premierę to zostawiam na jakiś czas 5090 a te 10 koła wrzucę na giełdę i niech pracuje :E patologia żeby było 5 albo 6 sztuk na całą PL. 

Sprzedaż 5090 powinna być przez logowanie profilem zaufanym, 1 karta na 1 osobę. Jeszcze czat z konsultantem na żywo z kamerką żeby ktoś nie kupił na dowód babci :E 

Edytowane przez cichy45
  • Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, dan254 napisał(a):

Jak ktoś ma serie 3xxx może wymienić,jak 4xxx to lepiej czekać na 6xxx.Tak to chyba w skrócie wygląda.

Otóż to, czasy zmieniania co generację i przyrostów +70% się skończyły. 

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Dla mnie jedyna niewiadoma to był wzrost z samym dlss. A teraz już wnioskuje po Horizon DLSS, że bez generatora powinno być w każdej grze z RT koło 70 fps minimum bez generatora.

W ogóle nie kumam skąd nagłe poruszenie. Przecież to są slajdy pokazujące te same wyniki co na konfie. Nic tu się nie zmieniło.

Jeszcze parę godzin temu pisałeś, nie było testów nie było testów :E

A tu z pokazu na pokaz jest coraz zabawniej. :)

Opublikowano
4 minuty temu, muszka napisał(a):

Otóż to, czasy zmieniania co generację i przyrostów +70% się skończyły. 

Od wielu lat rozsądniej było zmieniać kartę co dwie lub trzy generacje niż co jedną generację.