galakty 3 332 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Sama NV przesądza o losie, chyba że brniemy w teorie spiskowe że specjalnie obrzydzają by sprzedać zalegające karty, a potem nagle BUM i wydajność +50% w raster między generacją
blabla123 838 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Tak, tak. Pewnie ukryta moc i odblokują w Windows 12 jak Intel Core Ultra 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) 13 minut temu, Pavel87 napisał(a): To wszystko to na pewno zasłona dymna Kurtaska, a prawdziwa wydajność objawi się wraz z wyjściem prawilnych sterowników Chodzi Ci o te które równocześnie uwalą 40xx? 10 minut temu, areczek1987 napisał(a): Co to te szczury 2? Edytowane 20 Stycznia przez ODIN85 2 1
PepePanDziobak 105 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Panowie jakieś streszczenie z tych 66 stron mogę prosić ? Jakieś nowości ze świata NV są? Spamu tyle ile za czasów świetności doping spamu z sfd
Pavel87 703 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Chodzi Ci o te które równocześnie uwalą 40xx? Dokładnie te
Joloxx9 941 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia @Element Wojny No i dowiedziales sie tam czegos od scan? BTW oni wczesniej referenty mieli w ofercie? 3 minuty temu, PepePanDziobak napisał(a): Panowie jakieś streszczenie z tych 66 stron mogę prosić ? Jakieś nowości ze świata NV są? Spamu tyle ile za czasów świetności doping spamu z sfd Tak, Nvidia gurom!
VRman 2 641 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) @PepePanDziobak A proszę bardzo. Oto wszystko w tych 66 stronach warte uwagi: - Nie ma za co. A co do Jay2centa to dokładnie jeden z tych idiotów, co potrafią chwalić cenę 4090 bo przecież obniżyli względem 3090ti więc zajebiście A daj pan spokój z pajacami z jutiuba. Chwyci się czegoś - tego jednego co wypadnie dobrze - nie wiem, kodowania video, displayportu, ilości RAMu czy wyniku w jakimś programie i będzie "paczta, jest trochę drożej, ale lepiej, a do tego frejmgen i nie słuchajcie marudów, karta super! edit: no i oczywiście będzie zakładał MSRP przy chwaleniu, a nie 130% MSRP w sklepach. Edytowane 20 Stycznia przez VRman 1
Ogider 103 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Jeszcze 3 dni do 5090FE recek i będzie znowu przyśpieszenie postów na forume
PepePanDziobak 105 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 minutę temu, VRman napisał(a): @PepePanDziobak A proszę bardzo. Oto wszystko w tych 66 stronach warte uwagi: - Nie ma za co. A co do Jay2centa to dokładnie jeden z tych idiotów, co potrafią chwalić cenę 4090 bo przecież obniżyli względem 3090ti więc zajebiście A daj pan spokój z pajacami z jutiuba. Chwyci się czegoś - tego jednego co wypadnie dobrze - nie wiem, kodowania video, displayportu, ilości RAMu czy wyniku w jakimś programie i będzie "paczta, jest trochę drożej, ale lepiej, a do tego frejmgen i nie słuchajcie marudów, karta super! Wiedziałem że mogę na was liczyć Za te 3 dni to tutaj będzie ładny pogrom. Bardzo mnie ciekawią ceny w polskich sklepach. Ciekawe co będzie z nowymi rx'ami
Joloxx9 941 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Żaden problem: - rowery na carbon i di2 tanieją - młodzież jest mało rozgarnięta w dzisiejszych czasach - raty są złe, chyba że 0% i 2 gratis - samochody są na pokaz - jeden z użytkowników został brzydko nazwany, a drugi dostał Bieszczady - 5080 złom - 5090 złom ale z odrobiną klasy Zapomniales dodac: @PiPoLiNiO Nie wie co wybrac, kupno karty w pierwszym dniu czy zdrowie. 1 3
blabla123 838 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Dodaj jeszcze "mało ram, nie pograsz w 1000fps".
PepePanDziobak 105 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): Zapomniales dodac: @PiPoLiNiO Nie wie co wybrac, kupno karty w pierwszym dniu czy zdrowie. Zakupy w pierwszy dzień to chyba najlepsza opcja. Później wszystko wzrośnie czekam na ceny 5070 , AutoCAD 2007 zjada mi sporo zasobów GPU a 4060 na za mało vramu yhh
Joloxx9 941 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia Teraz, PepePanDziobak napisał(a): Zakupy w pierwszy dzień to chyba najlepsza opcja. Później wszystko wzrośnie czekam na ceny 5070 , AutoCAD 2007 zjada mi sporo zasobów GPU a 4060 na za mało vramu yhh Tez mi sie tak wydaje, operacja nie zajac i poczeka, na takim 4090 przeciez grac nie idzie. 2
ODIN85 3 502 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 9 minut temu, Ogider napisał(a): Jeszcze 3 dni do 5090FE recek i będzie znowu przyśpieszenie postów na forume 500 stron już jest. Jedziemy po 1000 1
areczek1987 908 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 9 minut temu, VRman napisał(a): @PepePanDziobak A daj pan spokój z pajacami z jutiuba. Ja znalazłem to na x/Twitter i trochę stare. Wiedziałem że temat rozpali 1
maxmaster027 887 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 13 godzin temu, lukadd napisał(a): Wiele to się nie zmieni. 200-300MB zaoszczędzi w takim 1440p i ciapkę więcej w 4k. 5.5%. Czyli potencjalnie 24GB =25,32GB - 16GB =16.88GB -12GB =12.66GB - 8GB =8.44GB
lukadd 2 913 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia W sobotę to widziałem, ale nawet mi na myśl nie przyszło, aby wysrywy JayZ wrzucać na forum Tyle razy co ten atencjusz się skompromitował dla lajków i rozgłosu pierdzieląc głupoty to chyba nikt bardziej na youtube.
maxmaster027 887 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 17 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Unboxing Astrala wyleczy wszystko Serio Astrala chesz kupic karta wielkoscia robi wrażenie, cieżarem też
lukadd 2 913 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a): 5.5%. Jakie 5.5%? Nvidia się chwali na slajdach 30% obniżeniem użycia pamięci w nowym FG. Realnie pewnie będzie ~20%. Każda gra i to jeszcze w zależności od rozdzielczości zajmuję różną ilość vram dla FG. W 4k w Indianie może to być ~2GB, w innej gierce w niskiej rozdziałce może to być 1GB i od tego należy odjąć te 30%. No, ale to marketing więc realnie nie nastawiam się na więcej niż 20%
vache 0 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 8 minut temu, lukadd napisał(a): W sobotę to widziałem, ale nawet mi na myśl nie przyszło, aby wysrywy JayZ wrzucać na forum Tyle razy co ten atencjusz się skompromitował dla lajków i rozgłosu pierdzieląc głupoty to chyba nikt bardziej na youtube. Myslalem, ze on raczej lubiany xD. Mi jakos nie przeszkadza, za to Linusa nie moge zniesc. Steve z Kangurolandii i Burger Steve u mnie w topce.
Kadajo 7 412 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @maxmaster027 Albo Astral albo Gainward. Nic innego nie wchodzi w grę. Więc zobaczymy jakie będą wyniki testów i ceny. Bo jak będzie 2500 droższy Astral, a chłodniejszy 3-4 stopnie to bez sensu Tak się nabijasz z lodzików którzy postawili krzyżyk na kartach a sam wybierasz karty nie widząc nawet testów. Ty cholerny hipokryto 1 1
Phoenix. 4 728 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 3 minuty temu, lukadd napisał(a): vidia się chwali na slajdach 30% obniżeniem użycia pamięci w nowym FG Pokaz to zdjecie
Joloxx9 941 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Co Ty pier** ? Wybieram karty na podstawie ich wyglądu. A ten znam od 6 stycznia. Znowu zaczynasz wojenke? To bedzie reakcja @Kadajo 1
lukadd 2 913 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Pokaz to zdjecie Slajdy to tak napisałem, obok innych slajdów jest "Our new frame generation AI model is 40% faster, uses 30% less VRAM, and only needs to run once per rendered frame to generate multiple frames. For example, in Warhammer 40,000: Darktide, this model provided a 10% faster frame rate, while using 400MB less memory at 4K, max settings, using DLSS Frame Generation." https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss4-multi-frame-generation-ai-innovations/ 1
IceMan 103 Opublikowano 20 Stycznia Opublikowano 20 Stycznia 1 godzinę temu, lukadd napisał(a): Szkoda, że już ETH nie można łupać. Wtedy to GPU gratis wychodziły a kiedy będzie można "kopać" AI ?
Rekomendowane odpowiedzi