Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ze nadal sa ich dystrybutorem i ze beda w sprzedazy, jak tylko Nvidia je wystawi w swoim sklepie. Nie maja zadnych informacji o dostepnosci, bo to zalezy od Nvidii a nie od nich. 

Czyli znowu p%€@#€%@#nie o szopenie. Kupiłem ps 5 pro, w dzień premiery pytam kiedy ma być a oni, że jutro, ja na to, jak jutro jak dzisiaj premiera  - nie mamy ich. 2h pozniej e-mail, że spakowania i czeka na dpd. Więc stąd wnioskuje, że to outsourcing do Indii.

Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Pozostaje pytanie, czy jest to cud inżynierii, czy "cudowna" będzie kultura pracy.

Nowa technologia, będzie można się poczuć, jakby miało się drona w obudowie :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Masakrycznie mala ta karta, to jest wręcz niesamowite :E

Masakra, aż ciężko uwierzyć, że to 575W TDP i takie "mizerne" chłodzenie. Jestem mega ciekaw testów w grach. A może ona będzie ciągła te 575W tylko w trybie MFG? :E 

Edytowane przez Pavel87
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Czyli znowu p%€@#€%@#nie o szopenie. Kupiłem ps 5 pro, w dzień premiery pytam kiedy ma być a oni, że jutro, ja na to, jak jutro jak dzisiaj premiera  - nie mamy ich. 2h pozniej e-mail, że spakowania i czeka na dpd. Więc stąd wnioskuje, że to outsourcing do Indii.

A ja kupilem u nich 3 karty, w tym 2 FE, i zadnego problemu nie bylo :) Jak mowili ze karty beda, tak byly, a kolejnego dnia o 7-8 rano (jak nigdy!) DPD pukal do drzwi.

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Heh, ale to male. 

images.jpeg.4614586fb4c5821a93a0e380c37ff557.jpeg

7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

A ja kupilem u nich 3 karty, w tym 2 FE, i zadnego problemu nie bylo :) Jak mowili ze karty beda, tak byly, a kolejnego dnia o 7-8 rano (jak nigdy!) DPD pukal do drzwi.

Nie no ja nie narzekam na sklep bo jest w pyte, ale ten chat to mają, no troszkę średni tak jakby nie do końca wiedzieli co kiedy będzie.

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

To co, teraz wszyscy będą udawać ze 40dB to jest spoko i w sumie nie tak głośno ? :E

O Chryste jakie pudelka po taniości  :hihot:

Ja myślałem, że to pudełko to taka atrapa karty czy coś, to wygląda jak wytłoczka na jajka.

Opublikowano
24 minuty temu, lukadd napisał(a):

Od lewej 575W vs 450W :E

compare1.jpg

Skoro już przyzwyczaili ludzi do dużych kart w wersji FE to głupotą by było, żeby kosztem temperatur i kultury pracy, 5090 wypadała o wiele gorzej niż 4090. Z drugiej strony patrząc na te karty i ich pobór, aż się wierzyć nie chce, żeby to dobrze wyglądało w 5090. Jeśli jakimś cudem udało im się z zbliżyć do wyników 4090FE w tak małej karcie i takim poborem to czapki z głów, bardzo jestem ciekawy jak to wypadnie. Rozsądek podpowiada, że kiepsko, ale po co by mieliby robić gorący odrzutowiec, tylko po to żeby był mały :hmm:

21 minut temu, Kadajo napisał(a):

Masz racje ale jednocześnie "missing the point".
Tak się nikt nie powinien zachowywać nie ważne czy jest modem czy nie, jeśli robisz inaczej to jesteś burakiem i tyle.
A chowanie się za "bo mod robi to samo" to najgorszy typ buractwa jaki może być na forum.

Czy widzisz tutaj aby każdy user przeklinał co chwile albo skakał do moda BO COŚ ?

Nie, większość zachowuje się normalnie.

Przymykam oko, staram się aby atmosfera była luźna, żaby nie było jak na Labie ale sam widzisz ze niektórzy po prostu przeginają i nie znają umiaru.

A jak im zwrócisz uwagę to jeszcze na ciebie naskoczą.

Jakoś większość łapie moje poczucie humoru tak jak Ja łapię poczucie humoru innych i nikt nie ma z tym problemu, tylko jednostki myślą ze są ponad reszta bo coś im się w głowie uroi że są tu kimś ważnym.

To się po prostu ciągnie już od dawna i jedynie przesunęło na nowe forum. Ewidentnie on coś ma do Ciebie i Ty do niego. Pewnie jakieś stare bany, które on uważał za bezpodstawne, czasem jednak potrafiłeś być zbyt nadgorliwy na Labie jak zostałeś modem :P Teraz jak Ty coś piszesz do niego, to on to za bardzo bierze do siebie, Ty znowu się pewnie denerwujesz, że Ci ciągle zwraca uwagę i tak się żyje na tej wiosce :)

5363a5405133b_o_full.jpg