Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ten 5090 albo chodzi jak odrzutowiec albo chlodzi go jakies AI :D 

Nie ma się co dziwić, jak pokazali 4090FE to takie memy jak poniżej latały. Teraz karta 575W wygląda jak jakiś 4060Ti ;)

Meme-showing-a-professional-installing-a

• Haha 1
Opublikowano

"Producent deklaruje jednak, że system chłodzenia będzie charakteryzował się wyjątkową skutecznością i ponadprzeciętną kulturą pracy, generując od 30 do 35 dB(A) przy odprowadzaniu maksymalnie 600 W"

Bardzo jestem ciekaw czy tak będzie, bo jakoś nie chce mi się wierzyć. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Umpero napisał(a):

Ale wiesz, że te 9999 nie 9999! Ktoś dając placeholder na cenę nie dodał jednej 9 ;)

5080 ma taka sama cene. Innymi słowy cen jeszcze nie ma. Ale ja uważam, że PNY będzie w MSRP. Ta firma jest naprawde spoko.

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano

@skunRace No nie, jeszcze raz napisze wejdź na jego profil i zobacz jego posty ogólnie, nie tylko w tym temacie. Jak sie wypowiada, jak sie odnosi do innych i jak często używa bluzg. Ja nic do niego nie mam, wręcz przeciwnie. Bardzo go lubię ale wystarczy tego dobrego.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

wytłoczka na jajka.

Nie tylko NV do pakowania edycji FE poszła w kierunku wytłoczek do jaj, od pewnego czasu np. do opakowania telefonów stosują te w stylu wytłoczek do jaj :wariat:.

sony-xperia-1-vi-20.jpg

Spoiler

GZ6_7697.jpg

00.jpg

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Wale eco-friendly, moj 4070 ma zajebiste pudelko mam w powazaniu ten bialy karton! 

To samo miałem pisać, weź tutaj na półeczkę połóż takie pudełko jak na jajka :E

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

@skunRace No nie, jeszcze raz napisze wejdź na jego profil i ozbacz jego posty ogolnie, nie tylko w tym temacie. Jak sie wypoiada, jak sie odnosi do innycj i jak czesto uzywa bluzg. Ja nic do niego nie mam, wrecz przeciwnie. Bardzo go lupie ale wystarczy tego dobrego.

Bardzo możliwe, aż tak nie śledzę wszystkich postów nawet w tym wątku choć się staram w wolnej chwili podejrzę. W sumie nie ma co drążyć, 24h zpp to nawet nie jest wyjazd w Bieszczady, to tylko 24 godziny na dworcu kolejowym na przemyślenie tematu, czy chcesz wyjechać na dłużej :E

Opublikowano (edytowane)

Tak czytając te przecieki - chyba jednoznacznie już widać, że ta generacja to w zasadzie ta sama, którą pierwotnie miała być generacja 40x0.

Już wtedy miało być 600W, z tym że dopiero teraz Nvidia się na to odważyła.

Edytowane przez kolo.d
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, lysyn napisał(a):

A taką kartę 5090 FE to warto kupić ( i gdzie?), czy lepiej jakiś niereferat?

Kwestia gustu, kto co lubi. Jeden woli brunetki drugi blondynki a trzeci jak to mówi słynne przysłowie potwór nie potwór ważne by miał otwór 😱 FE do kupienia tylko na oficjalnej stronie. Ja nie gustuje w tej wersji kart więc nie sledzę tak intensywnie. 

Zresztą 5090 FE po prostu słabo wygląda. Nie chciałbym w budzie takiego chuderlaka 😀 zamiast Asusa czy jakiegoś Suprima.

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano (edytowane)

Im więcej narzekacie i marudzicie tym jakoś jestem bardziej spokojny że nie będzie wcale tak źle lol. 

W sumie przy 3xxx i 4xxx było to samo w wątkach. Lament i kociokwik a proszę jak ładnie wyszło 😀

Edytowane przez Fenrir_14