Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, maras2574 napisał(a):

Nie podoba mi się tylko, że wciskają nam te całe FG

Majac 4080 przez prawie 2 lata uzywlem tego  2 grach ;) Bardziej mnie cieszy poprawiony DLSS i to chyba najwieksza wygrana tej premiery dla kazdego.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Totek napisał(a):

niż dać kopę siana za starego Passata :smiech:

Starego? Przecież ledwie 2 lata mu dopiero stuknęło. A dziadek tylko do kościoła w niedziele jeździł zrobić mszę w Roblox :E I jak za ~8k to chłopie masz 4k taniej niż nowy model po lekkim liftingu 8:E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy było, bo w temacie sraczka jak u tureckiego kebaba :E 
Vram i wydajność z różnym DLSS:
RTX4090 coś tam zauważalnie stracił na wydajności, bo transformer ma na balance taką wydajność, jak na quality CNN.

image.png.1ae1236aa47fd93cb99816cfb8a4f03d.pngimage.png.184ccd1bd85a73ff2fd828f07d5a1141.png

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ja ***.. Jak sobie zracjonalizować zakup 5090? Niby wszystko wiedział człowiek, testy nic nowego nie wniosły względem paplaniny, którą tu odstawialiśmy, ale jak człowiek zobaczył testy to znów zdrowy rozsądek mi ciągle trajkocze, że **** jestem

• Haha 4
Opublikowano
3 minuty temu, Umpero napisał(a):

Ja pieole... Jak sobie zracjonalizować zakup 5090? Niby wszystko wiedział człowiek, testy nic nowego nie wniosły względem paplaniny, którą tu odstawialiśmy, ale jak człowiek zobaczył testy to znów zdrowy rozsądek mi ciągle trajkocze, że pojebany jestem

Mam to samo. Zakładam też z góry, że testy 5080 wypadną fatalnie pod względem szybkości, a i w kwestii temperatur, kultury pracy i zużycia energii też nie wiem czego oczekiwać.

Powiem Ci że naprawdę widzę coraz mniejsze uzasadnienie wydania takiej kasy. 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Pogadaj z @maxmaster027 Tam w Anglii po 3k mozna wyrwac. 

Maxmaster ma chyba RTX 4070Ti super.

Po dzisiejszych testach to mogę pomóc mu pozbyć się problemu za 1k pln wyjątkowo wezmę.

A on sobie kupi 5070Ti i podkręci tak, że będzie jak 5090 latać :E i wszyscy szczęśliwi.

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

że testy 5080 wypadną fatalnie

Dolicz sobie 10% do 4080S i zdecyduj ;) Ale w twoim wypadku 4070TiS to bylby chyba najlepszy wybor teraz.

Edytowane przez Phoenix.