Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Send1N napisał(a):

No widzisz jaki z ciebie maciej :E przepowiadałeś ale jednak się łudzili a teraz wchodząc w ten wątek czuć ogromne unoszące się w powietrzu pieczenie :dupa:

skomlenie ustanie dopiero jutro :D

• Haha 1
Opublikowano

Dobra pany to biorąc pod uwagę powyższe informacje na temat 5080 opłaca się oddawać 4080S do x-kom na co mam jeszcze 10 dni i wymienić na 5080? 

Tylko która wersję dostępna na x-kom brać o ile zdążę kupić. I do jakiej kwoty 😁

Opublikowano
Teraz, sovas napisał(a):

Undervolting, mówi to panu coś panie @Doamdor :D

I co z tego jak sam skok wydajności jest słaby jak na nową generację. Dalej po UV będzie ~450W wcinało w wymagających gierkach :E

jvqFxzg.png

A tak wyglądał skok z 3090 na 4090

MU8ls8a.png

Nie ma o czym nawet gadać :E Bida w tej generacji łącznie z topem.

• Upvote 4
Opublikowano
14 minut temu, serenity40 napisał(a):

Dobra pany to biorąc pod uwagę powyższe informacje na temat 5080 opłaca się oddawać 4080S do x-kom na co mam jeszcze 10 dni i wymienić na 5080? 

Tylko która wersję dostępna na x-kom brać o ile zdążę kupić. I do jakiej kwoty 😁

Jak co dopiero kupiłeś 4080S, to nie ma absolutnego sensu wymiana na 5080.

Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Nie ma o czym nawet gadać :E Bida w tej generacji łącznie z topem.

Szału nie ma, ale ja się cieszę, bo u mnie i tak przeskok będzie ogromny. Przesiadam się z 3080 + ryzen 5800x. Mam już 9800x3d i szybki ram, to już czuć różnicę :)

Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Jak co dopiero kupiłeś 4080S, to nie ma absolutnego sensu wymiana na 5080.

Zależy w jakiej cenie kupił to 4080S. Bo jak dał za nią np. 5k, a za 5.5k wyrwie 5080 to ma to sens :E

1 minutę temu, sovas napisał(a):

Szału nie ma, ale ja się cieszę, bo u mnie i tak przeskok będzie ogromny. Przesiadam się z 3080 + ryzen 5800x. Mam już 9800x3d i szybki ram, to już czuć różnicę :)

Tak to wiadomo, skok będzie kosmos :D 

Opublikowano (edytowane)

Ale jajca z tej 5080. Ktoś kojarzy firmę ECG? Na Morele można kupić i wydaje się, że rozsądnie wycenili tego paździerza. Pobór mocy tylko sporawy, chyba niezłe OC dowalili.

image.thumb.png.091ba2f6564c0eb545d25aa643572381.png

Edytowane przez Karister
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Nie no wymiana 4080/4080S na 5080 to byłby absurd totalny :D

No tak tylko on tą 4080S kupił dopiero co i ma 10 dni na zwrot :E Kwestia w jakiej cenie kupił tą 4080S i w jakiej cenie będzie mógł wyrwać 5080.