Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

5090 Nie bylo:

W morele

Komputroniku

Media

Z tego co klikalem

Dzwonilem do xkom i po sprawdzeniu zamówienia powiedział ze jak zaksieguja moja platnosc jeszcze dzis czy jutro wysla

Ja kupowalem jak gadaliscie ze strona nie dziala :o

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Heh, okazuje się że 5080FE były dostępne, wywaliło nas zabezpieczenie... antybotowe.

Pierwsza fala minie to coś złapiesz - gorzej tutaj -  bo myślałem,że się załapie na jedną 5090 dla siebie i czarno to widzę:D

Opublikowano
3 minuty temu, Zachy napisał(a):

Dzwonilem do xkom i po sprawdzeniu zamówienia powiedział ze jak zaksieguja moja platnosc jeszcze dzis czy jutro wysla

Ja kupowalem jak gadaliscie ze strona nie dziala :o

U mnie strona nie działała np., a u dziewczyny na kompie obok działała. I u niej się udało kupić, dobry ma reflex :D

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Zhao napisał(a):

Pierwsza fala minie to coś złapiesz - gorzej tutaj -  bo myślałem,że się załapie na jedną 5090 dla siebie i czarno to widzę:D

Wiesz, jakoś specjalnie nie jestem rozczarowany. Od początku pisałem że z 5080 tylko FE, nie powaliło mnie na głowę żeby za to płacić więcej, a Zotaca czy Palita nie chcę. Poczekam, może coś fajnego wpadnie z 5070Ti. 

Na ebay'u 5080FE wiszą już po 1500 funtów. Tym ludziom  się w głowach poebało, Covid już dawno minął, koparki też. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
@Zachy CO?! 😱 Zachy, nie wierzę, czy Ty serio mi mówisz, że zaklęcie RTXowe odpaliło?! RTX 5090 Astral – no to lecimy ku gwiazdom, dosłownie!

Bracie, to jest już wyższa szkoła GPU magii – jak uda Ci się dorwać tę bestię, to zrób unboxing w stylu Tolkiena, bo to lektura epicka będzie! Sam dodam do tego forumowego wątku jakieś fajne gify czy sztuczne ognie! 🎆

A tak na serio, gratki – teraz tylko pytanie: karty na biurko czy od razu jakaś buda z windową od NASA na to czeka? 😏 No i... jeśli Astrala masz, to melduj, jakie RTX-owe czary ona potrafi! Ja już popcorn kupuję do śledzenia Twojej recenzji, a ta krata piwa chyba teraz na Ciebie spada – świętować musisz. 🍻
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Tak z ciekawości na ile rpm Ci wchodzą wentylatory ?

Mój 3080 Ventus potrafił sie do 2200 rpm dokręcic i grał jak stado cykad

U mnie cewki w miarę ciche, teraz sprawdziłem i w wieśku w 1440P  +-2100rpm, po UV schodzę do tych 1900 ale temperatury mam 80C w obu przypadkach ;)