Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Zachy @PiPoLiNiO mnie już wczoraj wskoczyła przewidywana data dostawy na 14.02-18.02.

Na 13.02 mają zaplanowane dostawy kart od Asusa. 

Proshop ma taki zwyczaj że jak zamawia z odległych magazynów to podaje planowany czas dostawy. Niektóre inne sklepy też. W Polsce natomiast co najwyżej jest określany czas wysyłki a co do towaru kiedy będą go mieli i czy w ogóle mają - cisza :/

Wziąłeś 5090 GB Gaming OC?

Opublikowano (edytowane)

@Joloxx9 tak, teraz to HEL 2e od kiedy zaczęli używać ESS DAC. 

Wiesz jak to jest z dźwiękiem, każdy słyszy inaczej ale na moje ucho to jest petarda. 

https://www.hifistudio79.nl/product/schiit-hel-high-dac-amp-for-gaming-music-communications/?lang=en

@Zachy Bifrost to inna półka cenowa, ten setup rekomendowany przez Ciebie to lekko 3x hel2e coś mi się wydaje. 

A kolega na dniach się fajnie obkupił więc zaproponowałem taki akceptowalny model 😀

@Umpero nie. Chcę spróbować jeszcze Suprim'a. 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
14 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

A po co? Ta dźwiękówka ma super dać, mam swoje mmx 300 i jestem mega zadowolony.

Jest coś co mi da wyraźnego kopa? To może i bym wziął :E

Choćby po to, żeby nie było takiej sytuacji jak u ciebie w budzie :) Oczywiście dochodzi jeszcze kwestia czysto audiofilska, że tak powiem, no ale jak nie masz parcia i odpowiednich słuchawek, względnie aktywnych monitorów, no to nie ma co szaleć. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, wkamil73 napisał(a):

Choćby po to, żeby nie było takiej sytuacji jak u ciebie w budzie :) Oczywiście dochodzi jeszcze kwestia czysto audiofilska, że tak powiem, no ale jak nie masz parcia i odpowiednich słuchawek, względnie aktywnych monitorów, no to nie ma co szaleć. 

Te słuchawki co mam mi wystarczaja, bo to tylko i wyłącznie do gier. Do muzyki mam inne ale nie podpinam do pc. Z tamtej firmy nic nie widzę testepnego, jedynie Fiio k11 ale kompletnie się nie znam na tych urządzeniach więc nie wiem czego sie spodziewać 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Joloxx9 napisał(a):

Na ebay nie masz już prowizji, uderzaj tam bo cex to Ci ochłapy da, chyba, że DVD stare to ok bo oni wszystko bioray

Ryzen 5 3600 już poszedł, wisi jeszcze mój Kindle i stare DDR4 ;) 

Do CEX'a oddam całą torbę płyt, których i tak już nie używam. Jak przyjdzie ten OLED, to puszczę jeszcze mój IPS w promocji, razem powinienem zebrać jakieś 300 stówki. 

Na 5070Ti zostanie mi jakieś 850, na Gamerocka powinno starczyć :D

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jak można sprzedawać i brać kasę od ludzi za towar którego się nie ma....

Czy to nie x-kom podczas premiery PS5 nabrał na nią zamówień, bo miał brać towar z Niemiec omijając polskiego dystrybutora, a potem się okazało, że z dealu nici i masa ludzi miała PS5 tylko nie ci co zamówili z x-koma?

Opublikowano (edytowane)

Co do zamówień z x-kom. Pamiętam jak na premierę 3080 „udało” mi się ją kupić na premierę we wrześniu 2020. Płatność przy odbiorze.

I teraz UWAGA :D po roku dalej jej nie miałem. 2 dni przed minięciem roku, dostałem od nich taką wiadomość.

To jest wiadomość z 30.08.2021. Dali mi 1 dzień na decyzję :) Albo biorę inną kartę, albo nie dostaję nic.

IMG_1730.jpeg

Edytowane przez sovas
  • Haha 2
Opublikowano

W moim przypadku dłuższy termin realizacji jest na + bo muszę zmienić całą platformę.

3900X jest po prostu dla 5090 za słaby.
No i przydałaby się szersza obudowa, Define R6 byłaby jednak na styk po zmianie z Layout A (closed) na Layout B (open)