Element Wojny 4 776 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Teraz, Kadajo napisał(a): Ja takiego malego uzywam 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): Pomysle o tym 41 na Amazonie. 4
Pawlos 69 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 18 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Trochę zabawy z kablem i jest miodzio Wpakowałeś nową kartę w zakurzoną obudowę. Nie ładnie to wygląda, karta się obrazi i fps-y uciekną
PepePanDziobak 105 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 11 minut temu, DżonyBi napisał(a): @Joloxx9 Moze jeszcze support w tym miejscu? Zaznaczylem na czerwono. Mnie by kobita zayebaua za ten kurz 🤣 2 miesiące temu przywiozła mi do roboty MOJEGO kompa " wyczyść to kompresorem " Także do czyszczenia polecam wam kompresor 7.5kw 🤣 Spamu nawalone dobrze tutaj jest Ktoś z was kupił coś nowego typowo pod VR'y może ? 1
Kadajo 7 414 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Teraz, PepePanDziobak napisał(a): Także do czyszczenia polecam wam kompresor 7.5kw 🤣 Ale my chcemy wyczyścić komputer a nie powyrwać wszytko z PCB 1
zozolek 312 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mam pytanie z innej beczki. Ten gość co wczoraj dodał Astral na olx. Dlaczego go zgłaszaliście? Boli Was to, że miał szczęście i chce zarobić czy co? Bo ja totalnie tego nie rozumiem. Wolny rynek, a Wy zgłaszacie typa bo wymyślił sobie jakąś cenę za coś co jest jego własnością Właśnie dodałem Cię do ignorowanych . 1 4
MJRegul 495 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ej tak sobie myślę patrząc na specki serii 5000... 5090 realnie dobija do 40% ponad 4090, kosztem 35% więcej poboru prądu i ceną z kosmosu, w sumie deal taki se mocno jak ktoś ma 4090. 5080 realnie wydajnościowo jest bliziutko 4080 Super, cenowo też deal kiepski. 5070 ma specyfikację gorszą na papierze niż 4070 Super, pewnie 4070 Superka ją pobije a 5070 będzie te 5-10% wydajniejsza od 4070 zwykłej. I teraz pytanie (retoryczne) co będzie z 5060Ti i czy znowu rzucą wersję 8GB (co by było po prostu żałosne). Bo 4060Ti jest wydajności nie wiele lepszej w rastrze od 3060Ti...a patrząc na to co dzieje się z wyższymi modelami 5000 zakładam, że 5060Ti będzie oscylowała w rastrze w okolicach 4060Ti, ta jak pisałem jest blisko 3060Ti...czy to oznacza, że w 2025 roku dostaniemy podstawową kartę do gier o wydajności w rastrze jak karta z grudnia 2020 w cenie strzelam ~2500zł?
Vulc 2 191 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mam pytanie z innej beczki. Ten gość co wczoraj dodał Astral na olx. Dlaczego go zgłaszaliście? Boli Was to, że miał szczęście i chce zarobić czy co? Bo ja totalnie tego nie rozumiem. Wolny rynek, a Wy zgłaszacie typa bo wymyślił sobie jakąś cenę za coś co jest jego własnością Naprawdę oczekujesz współczucia dla skalperów? Odważnie.
Kadajo 7 414 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mam pytanie z innej beczki. Ten gość co wczoraj dodał Astral na olx. Dlaczego go zgłaszaliście? Boli Was to, że miał szczęście i chce zarobić czy co? Bo ja totalnie tego nie rozumiem. Wolny rynek, a Wy zgłaszacie typa bo wymyślił sobie jakąś cenę za coś co jest jego własnością Czy ty się właśnie pytasz dlaczego zgłaszają skalpera ? Tego typa nie tylko trzeba było zgłosić, trzeba było go precyzyjnie namierzyć i wpuścić mu na blokach konkretny, no pogadać z nim żeby więcej sobie takich żartów nie robił.
DżonyBi 1 971 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mam pytanie z innej beczki. Ten gość co wczoraj dodał Astral na olx. Dlaczego go zgłaszaliście? Boli Was to, że miał szczęście i chce zarobić czy co? Bo ja totalnie tego nie rozumiem. Wolny rynek, a Wy zgłaszacie typa bo wymyślił sobie jakąś cenę za coś co jest jego własnością Ty tak na powaznie? Sprzatnal Tobie karte przed nosem na patologiczny handel, a Ty jeszcze go bronisz? Moze kup od niego i sie zaprzyjaznijcie. Edytowane 31 Stycznia przez DżonyBi 2 5
MJRegul 495 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mam pytanie z innej beczki. Ten gość co wczoraj dodał Astral na olx. Dlaczego go zgłaszaliście? Boli Was to, że miał szczęście i chce zarobić czy co? Bo ja totalnie tego nie rozumiem. Wolny rynek, a Wy zgłaszacie typa bo wymyślił sobie jakąś cenę za coś co jest jego własnością Bo scalping to rak i trzeba go dusić w zarodku, tak zakładam, że o to chodzi.
PepePanDziobak 105 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Ale my chcemy wyczyścić komputer a nie powyrwać wszytko z PCB W 1660S właśnie w taki sposób eksplodował mi wentylek , w drobny mak poszedł ale nie zauważyłem że jest rozkrecone na 10 barów 😅
lukadd 2 913 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Teraz, Vulc napisał(a): Naprawdę oczekujesz współczucia dla skalperów? Odważnie. Przecież sam pisał, że bierze drugą na handel, aby choć trochę sobie odbić wysoką cenę. Może to ogłoszenie co zgłaszaliście to było jego
Kadajo 7 414 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia @PiPoLiNiO Przecież przez tego typa właśnie może nie masz dziś karty Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Czyli jak dojdzie mi karta, ale stwierdzę, że jest za głośno albo coś i wystawie za 22k to będę skalperem? Tak. 1 1
Kadajo 7 414 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia No wolny rynek ale jak ktoś jest skalperem to nim jest, wolny rynek go nie tłumaczy. On ten wolny rynek tylko rozwala.
ODIN85 3 502 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 58 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Jak można sprzedawać i brać kasę od ludzi za towar którego się nie ma.... A bo to pierwszy raz?
PepePanDziobak 105 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 4 minuty temu, MJRegul napisał(a): I teraz pytanie (retoryczne) co będzie z 5060Ti i czy znowu rzucą wersję 8GB (co by było po prostu żałosne). Bo 4060Ti jest wydajności nie wiele lepszej w rastrze od 3060Ti...a patrząc na to co dzieje się z wyższymi modelami 5000 zakładam, że 5060Ti będzie oscylowała w rastrze w okolicach 4060Ti, ta jak pisałem jest blisko 3060Ti...czy to oznacza, że w 2025 roku dostaniemy podstawową kartę do gier o wydajności w rastrze jak karta z grudnia 2020 w cenie strzelam ~2500zł? Czekam na ceny i specki 60 i 70. Coś czuję że znowu ujrzymy 8gb vram lol cenowo może być na prawdę śmiesznie.
sovas 662 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 22 minuty temu, Kadajo napisał(a): Ja takiego małego używam i tez się sprawdza, lepsze to niż kupowanie puszek ze sprężonym XD 1 2 1
Vulc 2 191 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): No ja to wiem. Ale też rozumiem wolny rynek i fakt, że każdy miał takie same szanse na zakup. Wystarczyło się przygotować i być 20 min na tym skoncentrowanym Nikt nie mówi, że to jest prawnie zabronione. To jest po prostu wysoce wątpliwy proces, który tworzy rynkowe patologie w postaci absurdalnych cen za sprzęt, który powinien być dostępny dla każdego zainteresowanego w normalnej kwocie, i tak już stosunkowo wysokiej. Naprawdę nie widzisz tutaj żadnego problemu? 1 4
DżonyBi 1 971 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Wczoraj miałem 15 zakładek w 1 przeglądarce Gdyby nie te patusy wystarczylaby Ci jedna zakladka. 4 2
sk09372 66 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Nie popieram tego procederu ale jak nas sklepy w ten sam sposób "oszukują" to jednak ich nie bojkotujemy.
DżonyBi 1 971 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Przecież to bzdury. Tych kart było kilka na krzyż i kupili ludzie. Jakoś nie ma wysypu na olx poza tym jednym gościem Napisalem to troche w przenosni, ale zdecydowanie latwiej byloby kupic. Oni jeszcze nie odpuscili i beda caly czas sie wp.. Edytowane 31 Stycznia przez DżonyBi
Rekomendowane odpowiedzi