Joloxx9 941 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Podrkęcanie tych kart jest SKOPANE, coś jest ostro nie tak: To jest moje ORYGINALNE OC które działało, potem się bawiłem programem od asusa itd - przy temp 62 miał 3105Mhz. Teraz nagle karta, bez voltage + daje większe napięcie, boostuje sama z siebie do 2800Mhz przez co jak ustawie +300 to mam takie cuda: Może mi ktoś powiedzieć o co tu chodzi? @Kadajo Jakieś pomysły?
lysyn 96 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego No tak ale cena nawet jak towar wyprzedany to powinna byc. Tak jsk w x-kom.
Joloxx9 941 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) LoL nagle karta idzie ponad 1.01mV i 3.2 na rdzeniu wpada: Po restarcie kompa, nic nie dotykalem: Ale to zrypane jest. Edytowane 2 Lutego przez Joloxx9 1
Alonzo 40 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Afterburner pod Blackwelle jest na razie w wersji beta także może się coś krzaczyć
sideband 1 781 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, SebastianFM napisał(a): @sideband, to, że są jeszcze jakieś inne czynniki to nie znaczy od razu, że ja napisałem coś nieprawdziwego. 😁 Jeżeli chodzi o czas to napisałem około, żeby nie musieć zagłębiać się w szczegóły. A co mają sterowniki do wydajności DLSS? Prędzej nowe biblioteki DLSS będą miały lepiej zoptymalizowane kernele i dzięki temu wydajność wzrośnie. Dlatego pisałem nie do końca prawda ze sterownika na sterownik wydajność, a jeszcze będą zmiany w samych bibliotekach DLSS. Ale kolejny sterownik i trzeba było podnieść znowu 10mV do przodu na GPU Tak to się kręciło, ale dekadę wstecz. Krzywą się kręci poza tym jak karta cały czas odbija się od limitu mocy to za dużo nie ukręci się. Edytowane 2 Lutego przez sideband
Rico650 63 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 3 godziny temu, Radio Tirana napisał(a): A właśnie. Może trzeba trzeba zainstalować najnowszą wersję Afterburnera mając najnowsze sterowniki. U mnie też krzywa żyje własnym życiem. Tzn. wypłaszcza się, ale to nic nie daje. Ja zaktualizowałem do najnowszej wersji msi AF bodajże built 16555 czy jakoś tak, na guru jest, zainstalowałem najnowsze sterowniki i krzywa mi się nie rozjeżdża, taka jaką kiedyś ustawiłem, taka jest niezmienna, nic nie przeskakuje, trzyma ładnie napięcie i takty na uv.
Lameismyname 2 343 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 48 minut temu, sk09372 napisał(a): Patrzyłem na olx i coś ta sprzedaż 5080 nie bardzo im idzie
Joloxx9 941 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Teraz, Rico650 napisał(a): Ja zaktualizowałem do najnowszej wersji msi AF bodajże built 16555 czy jakoś tak, na guru jest, zainstalowałem najnowsze sterowniki i krzywa mi się nie rozjeżdża, taka jaką kiedyś ustawiłem, taka jest niezmienna, nic nie przeskakuje, trzyma ładnie napięcie i takty na uv. Mowa o 5080?
areczek1987 911 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Schodzą trochę z tonu https://m.olx.pl/d/oferta/rtx-5090-asus-tuf-gaming-oc-zamowienie-w-xkom-CID99-ID14fHQM.html 1
Rico650 63 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): Mowa o 5080? Nie, nie zmieniałem na 5xxx, mówię o 4xxx. To Wam się tylko na 5xxx ta krzywa rozjeżdża, czy na 4xxx też na nowych sterach?
lysyn 96 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 1 minutę temu, areczek1987 napisał(a): Schodzą trochę z tonu https://m.olx.pl/d/oferta/rtx-5090-asus-tuf-gaming-oc-zamowienie-w-xkom-CID99-ID14fHQM.html Czyli 1000 za przepisanie umowy? 1
sideband 1 781 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 9 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Mowa o 5080? Nie wiem gdzie się uchowałeś tak jak pisałem od Pascala kręci się krzywą. 1
vitucky 12 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 11 minut temu, Lameismyname napisał(a): to samo na ebay w UK Edytowane 2 Lutego przez vitucky
leven 548 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 32 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): Podrkęcanie tych kart jest SKOPANE, coś jest ostro nie tak: To jest moje ORYGINALNE OC które działało, potem się bawiłem programem od asusa itd - przy temp 62 miał 3105Mhz. Teraz nagle karta, bez voltage + daje większe napięcie, boostuje sama z siebie do 2800Mhz przez co jak ustawie +300 to mam takie cuda: Może mi ktoś powiedzieć o co tu chodzi? @Kadajo Tak, karta jest zdecydowanie uszkodzona i musisz ją do mnie bardzo szybko, albo jeszcze szybciej na testy wysłać
areczek1987 911 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 10 minut temu, lysyn napisał(a): Czyli 1000 za przepisanie umowy? I na to amatorzy się znajdą
wkamil73 285 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 17 minut temu, areczek1987 napisał(a): Schodzą trochę z tonu https://m.olx.pl/d/oferta/rtx-5090-asus-tuf-gaming-oc-zamowienie-w-xkom-CID99-ID14fHQM.html Bartek z Chorzowa, ch. mu w plecy i na imię.
Lameismyname 2 343 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Szkoda, że jest 14 dniowy zwrot. Scalperzy by może dostali rykoszetem, poszedłby bum, że masa skalperów utopiła siano to może by trochę lepiej to wyglądało na przyszłych premierach.
Godlike 880 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 59 minut temu, ODIN85 napisał(a): @lysyn 5080 były nawet dziś a 5090 tam nie widziałem. Suprim za 7150 i biały Gaming Trio za 6800. Były w ME, nawet miałem w koszyku ale jak zobaczyłem brak opcji odbioru w salonie to olałem.
Joloxx9 941 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 17 minut temu, leven napisał(a): Tak, karta jest zdecydowanie uszkodzona i musisz ją do mnie bardzo szybko, albo jeszcze szybciej na testy wysłać Jak zgadniesz, który zegar jest prawidłowy
Joloxx9 941 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 26 minut temu, sideband napisał(a): Nie wiem gdzie się uchowałeś tak jak pisałem od Pascala kręci się krzywą. Nie wiem czy zauważyłeś ale napisałem wyżej, na blackwell nie da się obecnie kręcić krzywa.
lukadd 2 915 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Ciężko mi w to wierzyć. Prze recenzjach kart wszędzie pisali, że Blackwell kręci się w ten sam sposób co ADA. Lipton i inni nikt nic nie wspominał, aby jakieś problemy mieli z krzywą.
Zachy 589 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Bo szybko wykupili na premierę. Dziś z 2 minuty były. Jakie karty były dzis?
sideband 1 781 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 6 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Nie wiem czy zauważyłeś ale napisałem wyżej, na blackwell nie da się obecnie kręcić krzywa. Widzę w sieci ludzi normalnie używają krzywej do tych kart
Rekomendowane odpowiedzi