Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, sovas napisał(a):

Czy te 4090 jest dużo lepsze od 5080? Nie patrzyłem za bardzo na wykresy.

Porownanie podstawowych modeli FE.

Wersje niereferencyje 5080 sa kilka procent szybsze, tak samo jak 4090. Dodatkowo 16GB vs 24GB.

Ja nie kupilbym 5080 za 7-8k, ale tak samo nie kupilbym uzywanej 4090 za 8k. To poszlo za daleko.

A juz na pewno nie zamienilbym posiadanej 4090 na 5080. "Mi jeszcze sufit na leb sie nie spadl" - Siara.

Screenshot_20250204_124432_Chrome.thumb.jpg.b21efa20fccc8b92c2096eb886b1eb60.jpg

Screenshot_20250204_124458_Chrome.thumb.jpg.28c77e73f728be454f87bc3689678517.jpg

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
24 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

W ogóle testy na testbench powinny być zakazane. 99% ludzi ma karty w obudowie i te wszystkie wyniki z każdego testu można wywalić do śmieci.

Święte słowa. Większość tech-serwisów/youtuberów robi na testbench'ach, z których wyniki nijak się mają do tych z zamkniętej obudowy, czyli podczas normalnego użytkowania. Nawet z najlepszym airflow w budzie tempy raczej zawsze będą wyższe, chyba że testbench stoi w małym pokoju bez wentylacji w środku tropikalnego lata.

Opublikowano
3 minuty temu, Kiper09 napisał(a):

Przeanalizowałem wszystkie testy i jestem mega najarany na 5080 Suprim SOC, zamiast Gaming OC, dawać te karty. Ma ktoś Suprima i może napisać co nieco?

7149 widziałem w ME:E

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Umpero napisał(a):

Ile zapłaciłeś i za co?

7k za ASUS TUF OC, drogo ale już ****** stoi mi nowy komp od 3 tyg bez gpu bo wszystko drogie

Edytowane przez Mar_s
słownictwo!
Opublikowano
2 minuty temu, GAZuOOT napisał(a):

Czeka na montaż :D

obfotografuj każdą stronę, front, boki - prostopadle, żeby było widać jakość "padów" itd. ;)

Ale szczelnie oklejona.
Pamiętam, ze TUFa 3080 nie mogłem wywlec z tych folii. :)

Opublikowano
3 minuty temu, x-kom napisał(a):

@Marcusfff @PiPoLiNiO @sovas

Chcielibyśmy przekazać lepsze wiadomości, ale niestety dostawa kart graficznych RTX 5090 ASUS została opóźniona przez producenta, na co nie mamy wpływu.

Informację o tym dostaliśmy dopiero przed chwilą.

Dzisiaj będziemy kontaktować się telefonicznie z osobami, które złożyły zamówienie, żeby przekazać więcej szczegółów.

Przepraszamy za tę sytuację i dziękujemy za Waszą cierpliwość!

U panowie ... 

• Sad 1