Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Reddzik napisał(a):

To może puszczę dopiero co kupionego RTX 4080S, jak można ładnie zarobić i być z 2k+ do przodu :wariat:

Kupiłeś 4080S ? No to nici z 5060ti :P 

Fajnie, bo to świetna karta i będzie mieć jak na razie wszystko, co ma seria 5xxx oprócz bezsensownego MFG.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, leven napisał(a):

Kupiłeś 4080S ? No to nici z 5060ti

Za 4k to wziąłem, outlet ze sklepu, gwarancja 3lata, i jeszcze mam możliwość rejestracji przedłużyć o rok, dodatkowo walczę o kolejny rabat za te powyginane żeberka w radiatorze, jak dadzą rabacik to wyjdzie 3849zł za RTX 4080S:E

Nie wiedziałem ile krzyknąć za to, więc dałem 5% zamiast 10%. zapłaconej kwoty

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Za 4k to wziąłem, outlet ze sklepu, gwarancja 3lata, i jeszcze mam możliwość rejestracji przedłużyć o rok, dodatkowo walczę o kolejny rabat za te powyginane żeberka w radiatorze, jak dadzą rabacik to wyjdzie 3849zł za RTX 4080S:E

Nie wiedziałem ile krzyknąć za to, więc dałem 5% zamiast 10%. zapłaconej kwoty

Będziesz Pan zadowolony :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Będziesz Pan zadowolony :)

Tylko bywają miejsca procesorowe gdzie proc trochu blokuje kartę, ale kurde, 120fps z FG przy PT w Cyberpunku(oczywiście zależnie od miejsca ale spokojnie jest ok 100fps), DLSS4 jakość, bez tego mam ok 50-60+ z lepszym prockiem byłoby spokojnie 60+. Ale to FG u nvidii wygląda spoko, w porównaniu do FSR3/3.1 czy lossless scaling to niebo a ziemia. Zresztą jak zrobiłem test w benchmarku Cyberpunka, RT ultra, dlss balans przy 1440p, to przy rtx 3060ti miałem średnio 40fps maks 43fps, a tu mam średnio 86fps a maks 104fps, na tych samych ustawieniach. To jest grubo ponad x2 więcej fps.

Już patrzyłem Ryzen 7700 tray za ok 1k chyba nie taka zła cena, ale to w innym terminie. To trzeba zmienić całą platformę plus chłodzenie, bo Fortis nie przejdzie na AM5.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
7 minut temu, srekal34 napisał(a):

Ustrzelilem tufa 5090 w sferisie (cena lepiej nie mowic...) - ciekaw jestem kiedy wysla :D

To już wiadomo kto kupił tego za prawie 15 koła :Crash:

Wstydu nie macie, że za takie :kupa: dopłacacie + 50% ceny 

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Reddzik napisał(a):

Tylko bywają miejsca procesorowe gdzie proc trochu blokuje kartę, ale kurde, 120fps z FG przy PT w Cyberpunku(oczywiście zależnie od miejsca ale spokojnie jest ok 100fps), DLSS4 jakość, bez tego mam ok 50-60+ z lepszym prockiem byłoby spokojnie 60+. Ale to FG u nvidii wygląda spoko, w porównaniu do FSR3/3.1 czy lossless scaling to niebo a ziemia. Zresztą jak zrobiłem test w benchmarku Cyberpunka, RT ultra, dlss balans przy 1440p, to przy rtx 3060ti miałem średnio 40fps maks 43fps, a tu mam średnio 86fps a maks 104fps, na tych samych ustawieniach. To jest grubo ponad x2 więcej fps.

Już patrzyłem Ryzen 7700 tray za ok 1k chyba nie taka zła cena, ale to w innym terminie. Bo to trzeba zmienić całą platformę plus chłodzenie, bo Fortis nie przejdzie na AM5.

Właśnie sobie używkę z lipca 2024 R7 7700 za 850 zł kupiłem :E

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Zachy napisał(a):

@Umpero skoro takie :kupa: to co Waćpan kupuje? :hihot:

Chodzi mi o wariant tj TUF zwykły, który można było kupić za 10299. Teraz kolega dał 15000 bez kilku złotych. Jeszcze rozumiem gdyby to był jakiś Astral albo wersja liquid.

15k to taka najwyższa granica bólu za jakąś wypasioną wersję co to w ramkę dla potomnych by można było oprawić. Kurka blaszka, ale nie za TUFa...

Edytowane przez Umpero