Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Umpero napisał(a):

Chodzi mi o wariant tj TUF zwykły, który można było kupić za 10299. Teraz kolega dał 15000 bez kilku złotych. Jeszcze rozumiem gdyby to był jakiś Astral albo wersja liquid.

Astral lepszy od TUFa? Coś czytałem, że się bardziej grzeje i głośniejszy

Opublikowano

@Umpero ano trzeba wziac pod uwage roznica w jakosci chlodzenia.

Suprim SOC - prawie 3kg

Astral - ponad 3kg

TUF - 2kg okolo...

róźnica w ilości żelastwa poteżna...

Teraz, Slayer napisał(a):

Astral lepszy od TUFa? Coś czytałem, że się bardziej grzeje i głośniejszy

No Panie to ześ Pan pojechał :hihot:

Opublikowano
1 minutę temu, Zachy napisał(a):

@Umpero ano trzeba wziac pod uwage roznica w jakosci chlodzenia.

Suprim SOC - prawie 3kg

Astral - ponad 3kg

TUF - 2kg okolo...

róźnica w ilości żelastwa poteżna...

No Panie to ześ Pan pojechał :hihot:

A tam któryś z nich nie miał mieć mniej piszczących cewek tak swoją drogą? 

Pytam bo ja o tych kartach wiem z komentarzy pod kilkoma filmikami na yt.

Opublikowano
1 minutę temu, Slayer napisał(a):

A tam któryś z nich nie miał mieć mniej piszczących cewek tak swoją drogą? 

Pytam bo ja o tych kartach wiem z komentarzy pod kilkoma filmikami na yt.

Na razie kart nikt nie ma więc niewiadomo.

TUF to najniższy wariant Asusa, który na premierę chodził w cenie MSRP

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale chociaż @x-kom na ten moment wyszedł z twarzą. Bo 500 zł to jednak 500 zł. Chyba nigdy nie byli tak łaskawi. Dlatego właśnie trzeba bić pianę nawet na forum, a nie pier* że mają to w dupie. Bo nikt nie ma w dupie forum gdzie wchodzą tysiące osób. 

@x-kom dwie twarze... :lol2:

W reżyserii @PiPoLiNiO 

• Haha 3
Opublikowano
Teraz, JeRRyF3D napisał(a):

TUF non-oc, bo to ważne.
I chodził, to chyba nadużycie, bo były ze 2, albo 3 szt. w sumie (ale fakt, za 10K).

Si. Non OC za 15 koła kolega kupił. Całe 30 sekund się napatrzyłem na tą ofertę :hihot:

Opublikowano
1 minutę temu, RTX4090 napisał(a):

Godzinę temu psy wieszał, a wystarczyło pomachać banknotem. 

Ehhh jacy ludzie są tani ...

CCC - cena czyni cuda :hihot:

Teraz, Umpero napisał(a):

Si. Non OC za 15 koła kolega kupił. Całe 30 sekund się napatrzyłem na tą ofertę :hihot:

trzeba bylo brac! :yuppie:

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Umpero napisał(a):

Na razie kart nikt nie ma więc niewiadomo.

TUF to najniższy wariant Asusa, który na premierę chodził w cenie MSRP

Spokoju nie da sie wycenic. Wiecej bym pieniedzy "wydal" szukajac tanszej karty, czas to pieniadz :P to i tak pod blok idzie.

Edytowane przez srekal34
Opublikowano
23 minuty temu, srekal34 napisał(a):

Ustrzelilem tufa 5090 w sferisie (cena lepiej nie mowic...) - ciekaw jestem kiedy wysla :D

Życzę szczęścia. Mi dzisiaj zwrócili pieniądze na konto za kupionego w Piątek Astrala OC.

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, srekal34 napisał(a):

Spokoju nie da sie wycenic. Wiecej bym pieniedzy wydal szukajac tanszej karty, czas to pieniadz :P to i tak pod blok idzie.

Ło Panie jeszcze koszt bloku dochodzi. Niezły wariat jesteś. Trzeba było już ściemnić, że od bezdomnego dostałeś :lol2:

Opublikowano
Godzinę temu, Zachy napisał(a):

Na razie to strach podlaczac karte...

jak stery albo cokolwiek moga ja ubic :heu:

Był strach. :D Specjalnie od razu przed instalacją karty odinstalowałem stery + wyczyściłem je za pomocą DDU, ale finalnie działa bez żadnych problemów (miałem problem, żeby ją włożyć do obudowy i do slotu, bo na dolnej części śledzia jest trzecia wypustka, przy poprzedniej karcie były tylko 2).

Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Będziesz go wodował?

Nie, wystarczy, że działa. ;)

Całkiem fajna karta, nie wydaje mi się głośniejsza od poprzedniego Palita 4090 (jeśli tak, to minimalnie, ale i tak Navis F280 przy pełnym obciążeniu kompa by ją znacząco zagłuszył).

W Time Spy Extreme ~ 18500 punktów (score) przy ~ 15300 dla 4090, Time Spy Extreme Graphics Score: ~ 25400 / 4090 - ~ 19000.

Po 10 min. Furmarka temperatura stabilizuje się na 65 stopniach, wentyle chodzą na 45%, zegar rdzenia nie spada poniżej 2827 MHz.

Idę odpalić Kingdom Come Deliverance 2 na chwilę.

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

Ło Panie jeszcze koszt bloku dochodzi. Niezły wariat jesteś. Trzeba było już ściemnić, że od bezdomnego dostałeś :lol2:

Paanie, dzieki akcjom nv kupionym w czasie covidowym mam przed soba wczesniejsza emeryture ;) wiec nie zalezy mi az tak. Pewnie zenwolalbym kupic do 12k, ale jak nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No raczej. Skoro mam czekać 2 tygodnie i dostaje odpowiednią rekompensatę to jest fair. 

W uja przycięli, ale próbują zadośćuczynić. Przy 40xx i 30xx dawali 100-150 zł w postaci bonu. Więc jest jakiś progres. 

Inna rzecz, jaka tam musi być marża skoro 500 zł zeszli... 

1000-1500 spokojną ręką. Porównywałem ceny z proshopa duńskiego z dnia premiery i taka różnica wychodziła pomiędzy poszczególnymi modelami.

Zakładam, że proshoo też zarzucił marżę więc x-kom pewnie tak od 2 tysi wzwyż zgarnia na karcie

Opublikowano

Ciekawostka: mój Inno3D, który w X-Komie był za 12499 zł miał ubezpieczenie na paczce, które wynosiło ~ 10641 zł (ciekawe, czy to błąd sklepu, czy po prostu karta szła bezpośrednio z hurtowni - jak zamawiałem, to chyba nie było opcji z odbiorem w sklepie stacjonarnym - być może to była faktyczna cena docelowa tego GPU, ale z wiadomych przyczyn została wywindowana w górę.

Opublikowano
1 minutę temu, srekal34 napisał(a):

Paanie, dzieki akcjom nv kupionym w czasie covidowym mam przed soba wczesniejsza emeryture ;) wiec nie zalezy mi az tak. Pewnie zenwolalbym kupic do 12k, ale jak nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. 

Halo halo. Tego Pana trzeba wyprosić. On tu nie pasuje %-);)