Tester Wrażeń 839 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mogłeś mieć 4090 od słodkiego Pipusia 😎
VRman 2 641 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, darkezowsky napisał(a): Czy ktoś coś mówił o biednym 5080? Dzień dobry O skubany. Kupił kartę marki Ventus! To by było za dobrze jak na PPE więc jeszcze dali promocję na kartę 4070S na miniaturce, a cena i link do wersji bez S. Jak umrę i mi się mózg rozłoży to zapytam tam u nich o pracę. Edytowane 5 Lutego przez VRman 1
leven 548 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 40 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ale ładnie wypucowana EDIT: dalej nie rozumiem, dla czego użytkownicy montują takie kloce na procesor zamiast dopracowanych AIO 240/280mm Edytowane 5 Lutego przez leven
lukadd 2 915 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 5 minut temu, darkezowsky napisał(a): Czy ktoś coś mówił o biednym 5080? Dzień dobry Obejrzyj tego Ventusa po wyjęciu z pudła bo część wychodzi z fabów pogięta. Edytowane 5 Lutego przez lukadd 3 1
DżonyBi 1 971 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 5 minut temu, darkezowsky napisał(a): Czy ktoś coś mówił o biednym 5080? Dzień dobry 2
SylwesterI. 865 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 46 minut temu, GAZuOOT napisał(a): To jest grafa wciśnięta na styk hold my beer bro Edytowane 5 Lutego przez SylwesterI. 2
Pawlos 69 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 42 minuty temu, DżonyBi napisał(a): A jak temperatury gpu i vram? Na reddicie wlasciciel 5090 Trio napisal: "Nie przeprowadziłem jeszcze żadnych syntetycznych testów porównawczych, ale po kilku minutach gry w Cyberpunk 2077 temperatura dochodzi do 77°C na cichym biosie. Jest jednak naprawdę cicho, duża pozytywna różnica w porównaniu do 3080TI FE." 77°C + 14°C, czyli Hot Spot wynosi około 91°C. Szału nie ma.
Umpero 979 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mogłeś mieć 4090 od słodkiego Pipusia 😎 Chciałem, ale nie chciałeś mi sprzedać
Alonzo 40 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Panowie napotkałem takie kwiatki w swoim mocno testowanym RTX 5080 ostatnio. Nie bardzo wiem czy to wina gry, sterowników a może samej karty. Gdzie indziej w testowanych grach czy benchmarkach nie spotkałem problemów. Nadmienię ,że karta niepodkręcona na sterownikach nVidi jedynych jakie wyszły do tej pory a gra z innymi kartami nie sprawiała również problemów wcześniej. 1 1
Zachy 589 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego U Panie to nie wyglada za przyjemnie potestuj jakies UV moze i zobacz czy dalej bedzie to samo
sovas 662 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 1 godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a): Asus Astral 5090 LC OC Bardzo zacnie to wygląda, fajny zegar i mamy jakiś potencjał OC Ciekawe jak będzie na custom lc śmigać 5090.
Pawlos 69 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego @Alonzo Artefakty jak ta lala. Karta do wymiany. 1
sovas 662 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 minuty temu, Alonzo napisał(a): Panowie napotkałem takie kwiatki w swoim mocno testowanym RTX 5080 ostatnio. Nie bardzo wiem czy to wina gry, sterowników a może samej karty. Mi to wygląda na uwalone gpu sprawdz temperatury na pamieciach / zasilaniu / gpu
Alonzo 40 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Teraz, Pawlos napisał(a): @Alonzo Artefakty jak ta lala. Karta do wymiany. Tego się obawiam właśnie najbardziej w tej sytuacji rynkowej kart Obniżałem takty Pamięci i VRAM i bez efektu ,dalej artefakci
PepePanDziobak 105 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 godziny temu, Stjepan napisał(a): Mi się nie śpieszy monitora nie zmieniam póki się nie zepsuje, taką mam tradycje, poczekam aż stanieje do wakacji, miałem cpu zmieniać, ale też czekam, pyebało ich z cenami. Na razie wszystko chodzi, zaczynałem od 640x480 i 14" więc 1080p jest dla mnie jak najbardziej ok, HDR też nie potrzebuje, widziałem jak wygląda bo mam w TV. Jeszcze powiedz ze lubisz ardbega 😅 Wyznaje te same zasady co Ty , ale niestety muszę zmienić roczny monitor, siła wyższa... Najchętniej bym został na 40-50/60. Zazwyczaj zmieniałem sprzęty co 10 lat. Ceny opór niestety, czekać na promki i kupować poszczególne podzespoły i podmieniać na bieżąco. 1
GAZuOOT 192 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 49 minut temu, DżonyBi napisał(a): A vram? Tak to mniej więcej wygląda, trochę cieplej w pokoju i już wentyle trochę szybciej działają 1
PepePanDziobak 105 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 7 minut temu, Alonzo napisał(a): Panowie napotkałem takie kwiatki w swoim mocno testowanym RTX 5080 ostatnio. Nie bardzo wiem czy to wina gry, sterowników a może samej karty. Gdzie indziej w testowanych grach czy benchmarkach nie spotkałem problemów. Nadmienię ,że karta niepodkręcona na sterownikach nVidi jedynych jakie wyszły do tej pory a gra z innymi kartami nie sprawiała również problemów wcześniej. To się kwalifikuję na wymianę. Nowa karta i takie krzaczki na stocku? Kpina 1
Umpero 979 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 19 minut temu, darkezowsky napisał(a): Czy ktoś coś mówił o biednym 5080? Dzień dobry W jakiej rozdziałce go męczysz ?
Michael_ 55 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 32 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Kultura. Tempy vs śmigła. THX z góry. Jedyne porównanie jakie mam to do Vision OC który nie słynął z kultury pracy. Ogólnie, jest chłodniej i ciszej. Vision potrafił nieźle falować obrotami wentylatora, w TUFie tego nie mam. Ale powiedzmy wprost, WoT nie jest dobrym testerem gpu.
Alonzo 40 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 minuty temu, PepePanDziobak napisał(a): To się kwalifikuję na wymianę. Nowa karta i takie krzaczki na stocku? Kpina Niestey, chyba czeka mnie wymiana .Chciałem czekać ewentualnie do wydania nowych sterowników ale chyba szkoda czasu
ODIN85 3 503 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 18 minut temu, lukadd napisał(a): Obejrzyj tego Ventusa po wyjęciu z pudła bo część wychodzi z fabów pogięta. No i ta z ME nawet nie działała.
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 12 minut temu, Alonzo napisał(a): Panowie napotkałem takie kwiatki w swoim mocno testowanym RTX 5080 ostatnio. Nie bardzo wiem czy to wina gry, sterowników a może samej karty. Gdzie indziej w testowanych grach czy benchmarkach nie spotkałem problemów. Nadmienię ,że karta niepodkręcona na sterownikach nVidi jedynych jakie wyszły do tej pory a gra z innymi kartami nie sprawiała również problemów wcześniej. Pierwsze wiedzę "takich kształtów" (jak tłuczone szkło) arty! Ciekawe jest to, że... wymusza je ruch (?) na ekranie.
GAZuOOT 192 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 19 minut temu, SylwesterI. napisał(a): hold my beer bro NR200? Zacna buda (miałem z 4090), chociaż jak robiłem upgrade na AM5, to ceny płyt itx były tak wywalone, że bardziej opłacało mi się zmienić obudowę i kupić tańszą płytę . Edytowane 5 Lutego przez GAZuOOT
Alonzo 40 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a): Pierwsze wiedzę "takich kształtów" (jak tłuczone szkło) arty! Ciekawe jest to, że... wymusza je ruch (?) na ekranie. To może w takim razie kwestia sterownika bądź samej gry ale chyba się nie dowiem w ten sposób a kartę dla świętego spokoju lepiej wymienić
JeRRyF3D 1 727 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego @Alonzobez paniki. Zbadaj inne gry. Zmień stery. Masz czas.
Rekomendowane odpowiedzi