areczek1987 904 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 42 minuty temu, RtxOn napisał(a): A ja znam. Pełno było tego na olx czy grupach fb. Za 5 to leciały nawet foundersy które jakiś tam prestiż mają ze względu na trudność kupienia. 5,6 to leciały aorusy itp. Teraz nikt się nie przyzna Nic nie było...
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Ja zmieniłem 12900 na Ryzena 9800x3d więc zmiana 4090 na 5080 będzie jeszcze gładsza.
Fenrir_14 825 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 14 minut temu, RtxOn napisał(a): Tak. Powinieneś kupić 20 letniego Opla calibre z mapą na 300 koni żeby nie odczuć regresu Głupoty piszesz i tyle. Opel calibra to była przeciętna kupeta a nie żadne premium. Topka to topka. Taka C Klasa AMG nawet 15 letnia będzie jeździła nieporównywalnie lepiej i dawała więcej fun'u niż 10 lat młodsze auto z niższego segmentu o podobnej mocy. Miałem we wczesnych latach tego wieku (2004) Mitshubishi Pajero z roku 1992 w wersji MMC (rynek Japonia) i było nabite lepiej niż Grand Cherokee z 2003 roku. Kolega miał BMW Alpina B12 5.7L z 1996 roku i tak samo, żadne nowe beemki salonówki nie miały podjazdu. 2
MJRegul 495 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 3 minuty temu, CajraX napisał(a): Skoro wszedłeś w świat najwydajniejszych fur i nie kontynuujesz tego trendu, to znaczy, że przewartościowałeś swoje potrzeby, ergo pierwotny zakup okazał się z biegiem czasu lekkomyślny. Czysta logika. To masz inną logikę niż ja. Jeśli zmieniły się moje poglądy lub zachcianki na dane tematy to zmieniam używane przeze mnie rzeczy na bardziej dopasowane do obecnej sytuacji. Idąc Twoim tokiem rozumowania kupno telewizora 65" jest lekkomyślne jeśli po 5 latach zmieniasz na 75" bo mogłeś od razu 75" kupić.
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a): Głupoty piszesz i tyle. Opel calibra to była przeciętna kupeta a nie żadne premium. Topka to topka. Taka C Klasa AMG nawet 15 letnia będzie jeździła nieporównywalnie lepiej i dawała więcej fun'u niż 10 lat młodsze auto z niższego segmentu o podobnej mocy. Miałem we wczesnych latach tego wieku (2004) Mitshubishi Pajero z roku 1992 w wersji MMC (rynek Japonia) i było nabite lepiej niż Grand Cherokee z 2003 roku. Kolega miał BMW Alpina B12 5.7L z 1996 roku i tak samo, żadne nowe beemki salonówki nie miały podjazdu. Tak a koszt serwisu to za free. Też się w to bawiłem. Utopiłem tyle siana że Ford Mondeo to dla mnie rarytas. Mimo że nie ma podjazdu do BMW 300k z butem na 4 koła to jednak nie jest miną, potencjalna oczywiście.
Necronom 431 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Nie ma lekko, wszedłeś na pełnej w PCMR to przejście na segment niżej to upodlenie
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 1 minutę temu, Necronom napisał(a): Nie ma lekko, wszedłeś na pełnej w PCMR to przejście na segment niżej to upodlenie Szczerze to po tej premierze chciałem w ogóle wyjść z tej bajki i siedzieć na ps5 pro. No ale to było silniejsze tylko tym razem o dziwo zdecydował rozsądek. Chyba się starzeje
CajraX 279 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 1 minutę temu, MJRegul napisał(a): To masz inną logikę niż ja. Jeśli zmieniły się moje poglądy lub zachcianki na dane tematy to zmieniam używane przeze mnie rzeczy na bardziej dopasowane do obecnej sytuacji. Idąc Twoim tokiem rozumowania kupno telewizora 65" jest lekkomyślne jeśli po 5 latach zmieniasz na 75" bo mogłeś od razu 75" kupić. W Twoim przypadku następny telewizor kupiłeś 55", bo stwierdziłeś, że taki Ci wystarczy. 75" nie mogłeś od razu kupić, bo taki jeszcze nie był produkowany. Taka drobna nieścisłość logiczna
Smalec 1 551 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 16 minut temu, Roman_PCMR napisał(a): Ej, ale takiego asa to chyba nie ma na świecie
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Lepiej się czuję przejść półkę niżej niż płacić 14k za 600w grzejnik. Serio czuje się lepiej. Pamiętam jak ludzie krytykowali 11k za 4090 ktora to jest cudowna karta a 14k lekko wydaja na to wyżyłowane do granic możliwości generacje i jeszcze próbują mówić że to jest prawidłowe że to jedyna droga. 1 2
Zachy 586 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego W dzienniczku Kurtasa to kazdy przyszly posiadacz 5070 taki wlasnie bedzie
MJRegul 495 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 4 minuty temu, CajraX napisał(a): W Twoim przypadku następny telewizor kupiłeś 55", bo stwierdziłeś, że taki Ci wystarczy. 75" nie mogłeś od razu kupić, bo taki jeszcze nie był produkowany. Taka drobna nieścisłość logiczna Wiem o czym mówisz i nie chce mi się rozwodzić na ten temat bo offtop taki, że głowa mała, ale trafiłeś w sumie w realia - zmieniłem mieszkanie, zmienił się pokój główny, zmieniłem 65" na 55" i jestem zadowolony 1
maxmaster027 886 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Godzinę temu, DżonyBi napisał(a): napisał wlasciciel 5080 Nie no 5090 FE, ma troche lepsze chlodzenie, bo płytka do rdzenia jest niklowana i uzyty jest ciekły metal. Dla 5080 FE jest pasta i płytka miedziana. Także 5090 FE to nie taki paździeż
Fenrir_14 825 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 1 minutę temu, RtxOn napisał(a): Tak a koszt serwisu to za free. Też się w to bawiłem. Utopiłem tyle siana że Ford Mondeo to dla mnie rarytas. Mimo że nie ma podjazdu do BMW 300k z butem na 4 koła to jednak nie jest miną, potencjalna oczywiście. Sam sobie poniekąd odpowiedzialeś 😀 Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz. Jak nie umiesz pływać to nie wchodzisz na głęboka wodę - to jest prosta logika. Nie byłeś przygotowany na taką zabawę to plynales z monetą. Auta premium to nie jest zabawka dla random tylko dla świadomego użytkownika lub majętnego bananowca 😀 jeżeli ktoś nie kuma no że silnik wysoko obrotowy ma wyższe zużycie oleju że względu na potrzebę skutecznego smarowania i oszczędza na wymianie to płaci później za remont silnika lol. Nikt Cie nie namawia żebyś kupował rzeczy na których się nie do końca znasz albo których eksploatacji nie jesteś świadomy 😀 Po to jest low/mid/high Tier żeby trafić nie tylko w potrzeby ale też możliwości finansowe klienta, sam musisz zdecydować na co Cie stać i/czy ewentualnie jakim kosztem. Jest jeszcze segment premium dla tzw. entuzjastów 😀
Joloxx9 941 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 2 godziny temu, Godlike napisał(a): A to ogarnąłeś juz te problemy z karta które miałeś? Tak, wystarczy nie włączać kontroli napięcia i wszystko działa 1 1
CajraX 279 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 7 minut temu, MJRegul napisał(a): Wiem o czym mówisz i nie chce mi się rozwodzić na ten temat bo offtop taki, że głowa mała, ale trafiłeś w sumie w realia - zmieniłem mieszkanie, zmienił się pokój główny, zmieniłem 65" na 55" i jestem zadowolony Offtopem nikt się tu nie przejmuje To najważniejsze żebyśmy byli zadowoleni z naszych zakupów, a priorytety się faktycznie zmieniają. Sam świadomie przeszedłem z 32" VA na 27" OLED i takie zmniejszenie też nie wszyscy tu pochwalają I 27" będzie dla mnie na zawsze idealny.
Totek 784 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Właśnie ze względu na ciekły metal powierzchnia jest niklowana. Goła miedź wejdzie w reakcję z ciekłym metalem.
IceMan 103 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Takiego pierdololo o wszystkim, a właściwie o niczym, to chyba jeszcze nigdy nie było. Macie zdecydowanie za dużo wolnego czasu. Wątek przebija już drugie dno. 4
Joloxx9 941 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 2 godziny temu, SylwesterI. napisał(a): Wrzuć 3dmarka port royale na przykład, hwinfo i sprawdź jak się ma ten zegar do pozycji effective clock Nie mam port royale
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Entuzjasta patrzy na wydajnosc a swiadomy user Cena/perf/watt takze z 5070 czy 5070ti moze sie okazac rzeczywiscie obiektywnie najlepsza. Tylko prosze nie bijcie 😀
Joloxx9 941 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 2 godziny temu, SylwesterI. napisał(a): Wrzuć 3dmarka port royale na przykład, hwinfo i sprawdź jak się ma ten zegar do pozycji effective clock 11 minut temu, RtxOn napisał(a): Entuzjasta patrzy na wydajnosc a swiadomy user Cena/perf/watt takze z 5070 czy 5070ti moze sie okazac rzeczywiscie obiektywnie najlepsza. Tylko prosze nie bijcie 😀 Jak ładnie dzielisz ludzi, a jak ktoś nie wymienia i siedzi na 3080Ti to kim jest?
King Arthas 97 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ciekawe, że tu dziś prawie cały dzień modów nie ma na liście obecności w temacie Modzi negocjują z X-Kom kupno samych kart https://www.x-kom.pl/p/1316736-desktop-polecany-zestaw-deepseek-ai-tr-7970x-256gb-2tb-2xrtx5090.html
Kanzu 206 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Dzień czytania postów jak dorosłe chłopy kłócą się o swoje zakupowe wybory rozbijając to na czynniki pierwsze i wybierając między sobą czyja decyzja była słuszniejsza. Litości 🙃 1 2
Rekomendowane odpowiedzi