lukadd 2 908 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) 15 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Ale że co, zostawiasz komputer z grą, i idziesz do pracy ? A co nigdy ci się nie zdarzyło gdzieś wyjść, może nie koniecznie do pracy, ale wyjść i nie wyłączyć gierki. Mi się trafia. Teraz jak gram w KCD2 przegrane w grze ~19h, a całkowity czas na liczniku steam włączonej gry 34h A co do Asusa to na Strix 3080 mam też ostrzegacze, ale w formie ledów nad złączami i jak coś nie tak z kablami, stykiem, wpięciem to wtedy świecą się na czerwono. Edytowane 11 Lutego przez lukadd
tomn2o 18 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): A to fakt, pudełko z kartą jest wyjątkowo lekkie. Ale w środku normalnie dali podpórkę nawet. Żeby się nie wygieła, jak się zacznie topić.
Fenrir_14 825 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) O 21.30 były dzisiaj RTX 5090 ASUS Astral OC na norweskim proshopie. 2nd batch - dostawa 27 lutego. Nie wiem ile sztuk, momentalna akcja lol Edytowane 11 Lutego przez Fenrir_14
Kris194 4 716 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Ale że co, zostawiasz komputer z grą, i idziesz do pracy ? A to komputery służą jedynie do gier? Sądziłem, że VPN i RDP i zdalne wrzucanie zadań na PC to nie powinna być nowość dla kogokolwiek. Pomijam już fakt, że te karty niewątpliwie trafią też do firm i nikt nie będzie przy tym siedział 24/7. 15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Pomijając Twoje negatywne nastawienie Nie jest negatywne, jest racjonalne. Wolałbyś aby bezpiecznik w domu Cię informował o tym, że jest spięcie czy po prostu odciął prąd?
SylwesterI. 865 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 4 minuty temu, lukadd napisał(a): A co nigdy ci się nie zdarzyło gdzieś wyjść, może nie koniecznie do pracy, ale wyjść i nie wyłączyć gierki. Mi się trafia. No trafia, do sklepu, łazienki, jakieś krótkie wyjścia, max 15 min. Jeśli karta przed wyjściem nie pokazywała alarmu, to w 15min. czy nawet godzinę nic się nie stanie, tym bardziej że zapauzowane gry z reguły nie mają max poboru energii z gpu
lukadd 2 908 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Bida INNO 5090, co powinno być w cenie co najwyżej MSRP FE. 4699euro. ~20k pln https://www.notebooksbilliger.de/inno3d%2bgeforce%2brtx%2b5090%2bx3%2b878094?awc=11348_1739308022_da4fcd3c92b1ed282e28adcd29e36226&nbb=2177fc&nbbct=1001_1824336&pid=11348_1739308022_da4fcd3c92b1ed282e28adcd29e36226&wt_cc8=httpswwwinstagramcomtimtechlor Ciekawe ile powisi zanim ktoś się złamie, niewytrzymie i kliknie kup Swoją drogą NBB ładnie skalpuję w tym sezonie. Mieli też niedawno Gigabyte OC 5090 za 4999euro już niedostępne Edytowane 11 Lutego przez lukadd
SylwesterI. 865 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, Kris194 napisał(a): A to komputery służą jedynie do gier? Sądziłem, że VPN i RDP i zdalne wrzucanie zadań na PC to nie powinna być nowość dla kogokolwiek. Pomijam już fakt, że te karty niewątpliwie trafią też do firm i nikt nie będzie przy tym siedział 24/7. Do profesjonalnych zastosowań to stosuje się profesjonalny sprzęt. Jeśli sprawa się rozwinie i będzie głośno, że karty są wysokiego ryzyka, nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie tego zostawiał samopas. Przecież wystarczy czujnik dymu, który siłowo odetnie zasilanie od kompa w razie wykrycia anomalii, i druga rzecz, jak pisałem, wystarczy upgrade, który softwarowo wyłączy zasilanie kompa po wykryciu alarmu Edytowane 11 Lutego przez SylwesterI.
Kris194 4 716 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 7 minut temu, lukadd napisał(a): A co nigdy ci się nie zdarzyło gdzieś wyjść, może nie koniecznie do pracy, ale wyjść i nie wyłączyć gierki. Mi się trafia. Nawet nie trzeba wychodzić z domu tak naprawdę, wystarczy pójść do sąsiedniego pokoju chociażby po to aby coś zjeść... Tutaj kabel osiągnął temperaturę rzędu blisko 150 stopni po ilu minutach? 5? Przy tych 22A na jednym pinie już dawno powinno nastąpić odcięcie zasilania.
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 1 minutę temu, lukadd napisał(a): Swoją drogą NBB ładnie skalpuję w tym sezonie. To zemsta za to, że NVIDIA nie przedłużyła z nimi umowy na sprzedaż foundersów. 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) 5 minut temu, Kris194 napisał(a): Nawet nie trzeba wychodzić z domu tak naprawdę, wystarczy pójść do sąsiedniego pokoju chociażby po to aby coś zjeść... Tutaj kabel osiągnął temperaturę rzędu blisko 150 stopni po ilu minutach? 5? Przy tych 22A na jednym pinie już dawno powinno nastąpić odcięcie zasilania. No tak, grasz 2 tygodnie w gry/pracujesz, software pilnuje czy nie ma alarmu, nie ma, wychodzisz do kibla, wracasz, pół bloku stoi w ogniu Bardziej podejrzewam że jeśli przypadki będą naprawdę częste, a tak się zapowiada, karty zostaną wycofane z rynku, a posiadacze poproszeni o zwroty, przy 4090 był ten problem, ze niektórzy próbowali wymusić spalenie i nie wychodziło, nv się wymigiwała winą posiadaczy, a teraz podłączają, pyk i 150'C Edytowane 11 Lutego przez SylwesterI.
Kris194 4 716 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 4 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Bardziej podejrzewam że jeśli przypadki będą naprawdę częste, a tak się zapowiada, karty zostaną wycofane z rynku, a posiadacze poproszeni o zwroty A czy w przypadku serii 4xxx coś było wycofywane? Nie, zwalało się winę na użytkowników. A to wtyczka źle dociśnięta, a to kabel był za bardzo zagięty albo nie miał błogosławieństwa Nvidii itd...
bofff 127 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego ja mam czujnik temp na wtyczce 12vhpwr, dodany do hwinfo uruchom cmd i shutdown /s ponad 80C
SylwesterI. 865 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 2 minuty temu, Kris194 napisał(a): A czy w przypadku serii 4xxx coś było wycofywane? Nie, zwalało się winę na użytkowników. A to wtyczka źle dociśnięta, a to kabel był za bardzo zagięty albo nie miał błogosławieństwa Nvidii itd... Bo w przypadku 4090 nv mogła się pochwalić filmikami ytuberów, ci próbowali wymusić spalenie i nie wychodziło 1 minutę temu, bofff napisał(a): ja mam czujnik temp na wtyczce 12vhpwr, dodany do hwinfo uruchom cmd i shutdown /s ponad 80C Ja też tak miałem, dzięki czemu wymieniłem kabel do corsaira, na początku miałem 50'C na wtyczce, po pół roku wskoczyło na 75'C, wtedy prewencyjnie zmieniłem, mimo że jeszcze stary kabel i wtyczka wyglądały ok, ale już coś się działo
Kris194 4 716 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 10 minut temu, bofff napisał(a): ja mam czujnik temp na wtyczce 12vhpwr, dodany do hwinfo uruchom cmd i shutdown /s ponad 80C Wywali Ci się proces w systemie i tyle będzie z tego "zabezpieczenia"
leven 538 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Bardzo ciekawy jestem, co zrobią użytkownicy ze swoimi kartami 5080 16GB, gdy pojawi się pełnoprawny 5080 24GB Edytowane 11 Lutego przez leven
SylwesterI. 865 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Odkupią 4090, które zamienili na 5080 1
Necronom 431 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Do czego to doszło. Kupujesz kartę i zamartwiasz się, monitorujesz czy się coś jarać nie zaczyna. Albo zachwala się jakiegoś producenta, bo z łaski jakieś narzędzie do monitorowania dał Jak dobrze, że olałem te gówniane karty. Edytowane 11 Lutego przez Necronom
SylwesterI. 865 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Będzie coraz gorzej, przy serii 4000 kurteczka sprzedał 4070 pod nazwą i w podbitej cenie jako 4080, w serii 5000 sprzedaje 5070 jako 5080 i 5080 jako 5090 z podbitą ceną. Jak takie siupy dalej będą, to przy serii 6000 cieszę się, że są sklepy jak BOL, gier ciekawych wychodzi kilka na rok, to sobie zrobię miesiąc urlopu, wezmę ze sklepu rig z jakąś 6090 i po 30 dniach zwrócę, jak nie ogram wszystkiego, to 2 zamówię na syna
Kris194 4 716 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 28 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Kris194 Ale jak porobią testy i każdy Founders będzie miał 150 stopni w 4 minuty to nie będą mieli na co zwalić i będą musieli wycofać Tak jak Intel "wycofywał" procesory? "Winny" się zawsze znajdzie, ważne żeby to nie był producent.
SylwesterI. 865 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Chyba, że się stopi drugiego dnia... A to już ich problem niech wymieniają. BOL do bólu
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Tymczasem Proshop przełożył wysyłkę Astrali 5090 na 28 lutego. Zamówienia z 30 stycznia. 1
Kris194 4 716 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) 48 minut temu, Necronom napisał(a): Do czego to doszło. Kupujesz kartę i zamartwiasz się, monitorujesz czy się coś jarać nie zaczyna. Albo zachwala się jakiegoś producenta, bo z łaski jakieś narzędzie do monitorowania dał Jak dobrze, że olałem te gówniane karty. A daj spokój, ludzie ustawiają timer w pralce żeby ciuchy się wyprały akurat po przyjściu z pracy a pecetowcy będą siedzieć i monitorować temperaturę konektorów i natężenie prądu na pinach Aż mi się przypomina "definicja" komunizmu mówiąca, że to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju. Tu jest podobnie, bohatersko pokonuje się trudności nieznane w porządnie zaprojektowanych urządzeniach. Edytowane 11 Lutego przez Kris194
Marcusfff 274 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Alarmy w Astralu widzę tak RTX explosion.webm Edytowane 11 Lutego przez Marcusfff 1 8
Send1N 4 162 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 8 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): @RtxOn zmienił 4090 na 5080. Chłop w szoku do dziś jak to lata po OC 😀 A myślałem że tamten agent co 80% forum ma go w ignorowanych, swoją drogą to zauważyliście że zmienił nick z powrotem na @RTX4090 po dłuższym czasie używania @RTX5090 przed premierą?
lukadd 2 908 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego To chyba tomcug mu go zmienił. Nie ma nowego GPU, nie ma nowego nicku 1 1
Rekomendowane odpowiedzi