Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PCB Suprim vs PCB Trio.

Widać, że obcięli trochę kondensatorów.

Wywalili kondensatory tantalowe na rzecz elektrolitycznych i tantalowe dla vram.

Suprim ewidentnie ma lepsze PCB, bardziej "na bogato" :D

image.thumb.png.de5e86bdff642bafbaa806aee5b8ce32.png

image.thumb.png.f4ef388aa1cf9a40cdc7c40d9b5c014c.png

Opublikowano
10 minut temu, galakty napisał(a):

Ta tylko 4080 była jechana że to śmietnik w tej cenie i pewnie popyt mniejszy, a teraz 5080 która jest jeszcze większym śmietnikiem nagle jest rozchwytywana xDxDxD 

Piszę o 4090. Premierowe zamówienie miałem wysłane tego samego dnia. Komu udało się kupić to dostał bez większych opóźnień.

Ale wtedy kart było dużo więcej i dystrybutorzy nie lecieli tak w kulki.

Opublikowano
6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Miałem na myśli "kupować cokolwiek, kiedykolwiek" w x-kom, nie tylko karty 😀

Jak @x-kom ma cos na stanie wysyla szybko.

Np WireView od nich dostalem na drugi dzien.

Opublikowano
2 minuty temu, sovas napisał(a):

PCB Suprim vs PCB Trio.

Widać, że obcięli trochę kondensatorów.

Wywalili kondensatory tantalowe na rzecz elektrolitycznych i tantalowe dla vram.

Suprim ewidentnie ma lepsze PCB, bardziej "na bogato" :D

image.thumb.png.de5e86bdff642bafbaa806aee5b8ce32.png

image.thumb.png.f4ef388aa1cf9a40cdc7c40d9b5c014c.png

Na bezrybiu i rak ryba - jak to mowia.

Trio tylko jednego powaznie brak - vapor chamber.

ale chlodzenie i tak chyba daje rade.

Suprim ma:

+ lepsze kondy (jak podales)

+ VC

+ wiecej rurek cieplnych

+ pewnie sporo ciezsze i bogatsze chlodzenie

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Dominik ze Szczecina napisał(a):

Odpisali mi, że muszę przesłać zaświadczenie o rażeniu prądem i wtedy wyślą.

Na zabiegi od forumowych terapeutów ITH od rażenia prądem terminy bardziej odległe niż na NFZ. Więc lepiej anuluj te karty bo nie warto tyle czekać.

Opublikowano
2 minuty temu, Dominik ze Szczecina napisał(a):

Trochę spękałem, bo już trzecia była w koszyku...

Strach pomyśleć, jakie życzenia bym dostał z tego forum 🤕

A czego się spodziewasz jak tacy jak ty w ciula lecą? Takie mirki handlarzyny. Rynek psujoo :Crash:

Opublikowano
5 minut temu, Zachy napisał(a):

Suprim ma:

+ lepsze kondy (jak podales)

+ VC

+ wiecej rurek cieplnych

+ pewnie sporo ciezsze i bogatsze chlodzenie

Suprim to Lexus, Trio to Toyota, a Ventus to garbata i owlosiona baba bez zebow 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Poszło zgłoszenie do UOKiK. Łącznie z informacją o zezwalaniu właścicieli forum ITH, na reklamowanie tu swoich scamerskich praktyk przez sklep @x-kom

Jestem ciekaw czy w momencie przywłaszczenia części zadatku na rezerwację 4090 przyszły kupujący był informowany z góry że może coś takiego nastąpi, bo jeśli nie to wystarczy zgłosić to na policję 🤣

Edytowane przez dawidoxx
  • Haha 3
Opublikowano
24 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Skłamałbym gdybym napisał że się spodziewałem innego finału lol Gratulacje dla kupujących w @x-kom

Wolałbym zapłacić trochę więcej i kupić w porządnym i wiarygodnym sklepie niż lokować kapitał u skalpera z wyimaginowanym terminem dostawy 😀

Ja u nich nic oprócz papieru do drukarki nie kupuje

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

wystarczy zgłosić to na policję

I co kto powie na policji? Zadatek to nie zaliczka. Zaliczka jest zwrotna, zadatek nie. 

Opublikowano
5 minut temu, Umpero napisał(a):

Na zabiegi od forumowych terapeutów ITH od rażenia prądem terminy bardziej odległe niż na NFZ. Więc lepiej anuluj te karty bo nie warto tyle czekać.

Screenshot_2025-02-19-11-07-34-342_com.discord-edit.thumb.jpg.5c30f294f1fcc6d8e9d77b2b0d82d573.jpg

O kurde chyba mi się przypadkiem anulowało 😱

A nie, czekaj...

To twoje 🧌

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, some1 napisał(a):

Piszę o 4090. Premierowe zamówienie miałem wysłane tego samego dnia. Komu udało się kupić to dostał bez większych opóźnień.

Ale wtedy kart było dużo więcej i dystrybutorzy nie lecieli tak w kulki.

A to tak. I wtedy też cena była szokiem, dzisiaj już normalna :E 

Opublikowano
1 minutę temu, dawidoxx napisał(a):

Jestem ciekaw czy w momencie przywłaszczenia części zadatku na rezerwację 4090 przyszły kupujący był informowany z góry że może coś takiego nastąpi, bo jeśli nie to wystarczy zgłosić to na policję 🤣

„Zadatek ma charakter zabezpieczenia – jeśli strona nie wywiąże się z umowy, zadatek jest utracony lub podlega zwrotowi w podwojonej wysokości. Zaliczka natomiast stanowi część zapłaty za usługę lub towar i jest zwracana w przypadku niewykonania umowy, bez względu na przyczynę.” Z tego co pisał @PiPoLiNiO to osoba, która od niego kupowała 4090 sama wycofała się z umowy bo znalazła inną ofertę więc jeżeli rzeczywiście była poinformowana, że wpłaca zadatek to nic się jej nie należy.

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Jesteś za głupi na znalezienie mojego ogłoszenia na OLX czy na to aby przeczytać go ze zrozumieniem? Jak coś to służę pomocą, ale najpierw się dokształć trochę.

Nic nie muszę szukać wnioskuję tylko na tych wypocinach którymi raczyłeś forum w tej sprawie i wyszło że nie informowałeś gościa o tym.. tylko jak taka łajza bez honoru polasiles się na 100 pln 🤣

Teraz wylewasz żale, bo zostałeś w dupie a czas goni  🤣

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Suprim to Lexus, Trio to Toyota, a Ventus to garbata i owlosiona baba bez zebow 

Miałem Toyote 4070. Typowa hybryda cicha chłodna i mnóstwo plastiku miała :woot: