Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Panowie ten watek już tak ryje w ziemi ze mam ochotę go zamknac...

Aby wszyscy ochłonęli.

W tak ważny dzień jak dziś? no chyba że zamkniesz do 15-16 godz tylko :wariat: 

Czytam ten wątek bo nie stać mnie na dopalacze 8:E 

a01d210232_.jpg

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Piszesz o Bieszczadach dla innego użytkownika bo cie obraza a sam za chwile robisz to samo ?

Proszę bardzo taka sama kara dla ciebie.

Mialem rację to to taki drugi Kononowicz który lata do moderatorów niczym warmianin na trójkę 🤣

• Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano

A w sumie to ciekawy jestem jak @x-kom może się odnieść do tej odpowiedzi konsumentowi, względem aktualnego stanu sytuacji gdzie żadna zamówiona karta nie jedzie do klienta. image.thumb.png.db694f3a19926f6a3b1d90185cd256dd.png

I proszę tutaj nie mówić o tym, że informacja pojawiła się dopiero dzisiaj bo to wtedy będzie robienie z nas debili, według waszej korespondencji z nami nawet na tym forum wielokrotnie kontaktowaliście się z samym producentem i nie chce mi się wierzyć, że informacja o tym, że żadne karty z serii 5090 do was nie jadą była tajna/poufna nawet w poniedziałek gdy dali ostatnią odpowiedź, czyli 2 dni przed podanym oficjalnym terminem realizacji zamówień. Nigdzie w rozmowie z wami nie padła informacji o tym, że jest to termin przybliżony, jedyne co wiedzieliśmy to, że sprzedawaliście produkty na bazie stanów magazynowych i dostawy z dnia 03.02, a producent wysłał za mało produktów dwa tygodnie temu i ostatecznie w tym tygodniu powinien dosłać zaległe karty.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, chimichanga napisał(a):

A w sumie to ciekawy jestem jak @x-kom może się odnieść do tej odpowiedzi konsumentowi, względem aktualnego stanu sytuacji gdzie żadna zamówiona karta nie jedzie do klienta. image.thumb.png.db694f3a19926f6a3b1d90185cd256dd.png

I proszę tutaj nie mówić o tym, że informacja pojawiła się dopiero dzisiaj bo to wtedy będzie robienie z nas debili, według waszej korespondencji z nami nawet na tym forum wielokrotnie kontaktowaliście się z samym producentem i nie chce mi się wierzyć, że informacja o tym, że żadne karty z serii 5090 do was nie jadą była tajna/poufna nawet w poniedziałek gdy dali ostatnią odpowiedź, czyli 2 dni przed podanym oficjalnym terminem realizacji zamówień. Nigdzie w rozmowie z wami nie padła informacji o tym, że jest to termin przybliżony, jedyne co wiedzieliśmy to, że sprzedawaliście produkty na bazie stanów magazynowych i dostawy z dnia 03.02, a producent wysłał za mało produktów dwa tygodnie temu i ostatecznie w tym tygodniu powinien dosłać zaległe karty.

Proste xkom woli sprzedawać astrale za 22k od ręki niż sprzedać tym co już zamówili za 13-14 😁

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Pamiętaj że x-komowe zestawy G4M3R ELITE też czekają na dostawę 🤣

A to nie jest tak że ci co czekają na samą kartę to "ni ma" a ci co kupili całego kompa nagle wszystko mają? :wariat:

Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

@dawidoxx jeśli zestawy za 26999 pln będą się sprzedawać lepiej niż same karty za 22k pln to niewykluczone 🤣

@Brolly przecież tak właśnie najczęściej jest lol

To na pewno 🤣

Ja tam ciśnienia nie mam, mogłem wczoraj brać trio że strony MSI, ale czekam spokojnie zwłaszcza że gierki ostatnio odpalam raz na kilka tygodni

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dawidoxx napisał(a):

To na pewno 🤣

Ja tam ciśnienia nie mam, mogłem wczoraj brać trio że strony MSI, ale czekam spokojnie zwłaszcza że gierki ostatnio odpalam raz na kilka tygodni

Lubie to 👍 nie ma co brać byle czego.

Coraz więcej jest głosów że faktycznie wypływają karty z portów więc z czasem będzie chyba możliwy jakiś bardziej przemyślany ruch. 

Ja jak wiadomo Asus 1st on the list 🤣 potem suprim na wodzie i dalej inno3d w bloku. Ale kurde co by nie gadać, 4090 cały czas daje radę - tym bardziej z nowym dlss. Zresztą w Ninja Gaiden jeszcze pewnie z 2 tygodnie będę dostawał manto zanim wymaksuje a później pewnie Elden Ring bo muszę dodatek bez pośpiechu wylizać 😀 A tam na swoim LG-ku 120Hz klatek mi na 4090 nie brakuje - mam wszystkie 🤣

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
Opublikowano

EK Vector 3. Drogo, acz elegancko. Planowo nawet pod paździerze MSI Ventus. 

image.png.73dd784450438dec590a9811f5a580ce.png

Compatibility and Supported NVIDIA GeForce RTX 50 Series GPUs

The EK-Quantum Vector³ water blocks will be available for a wide range of NVIDIA RTX 50 Series GPUs, ensuring excellent compatibility and cooling performance for both Founders Edition and AIB models, including:

ASUS ROG Astral GeForce RTX 5090

ASUS ROG TUF GeForce RTX 5090

ASUS ROG Astral GeForce RTX 5080

ASUS ROG TUF GeForce RTX 5080

NVIDIA GeForce RTX 5090 Founders Edition

GIGABYTE AORUS, WINDFORCE & EAGLE GeForce RTX 5090

MSI SUPRIM, GAMING X & VENTUS RTX 5090

Other major partner models (to be announced)

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Brolly wczoraj chyba pisałeś, że będziesz próbował 5070ti dla kumpla upolować. To po dzisiaj jednak bym ci odradzał próbować na @x-kom bo nawet jak ci się uda na co szanse są małe, to szanse są jeszcze mniejsze, że Ci w ogóle wyślą tą kartę :D 

A zresztą zobaczymy bo skoro dostawy od Asusa mie mieli to możliwe, że kart będą mieli najmniej ze sklepów (no bo w końcu oficjalnie napisali na forum, że będą tylko prowadzili sprzedaż kart na magazynie :D)

Edytowane przez chimichanga