Kadajo 7 412 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego https://www.techpowerup.com/332854/nvidia-geforce-rtx-5090-delivery-could-take-14-weeks-notes-uk-retailer Szybciej sie polamana reka uleczy niz nowa karte dostniesz 3
lukadd 2 913 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 17 minut temu, Brolly napisał(a): Szukaj 7900 XTX na gwarancji sporo ich na portalach było przynajmniej jeszcze wczoraj Na niemieckich sklepach można wyrwać za ~3700pln nówki. Ale obecnie polecałbym po prostu przeczekać ten szał pał, bo on minie, za miesiąc czy trzy, ale minie. A w Radka to już w ogóle obecnie nie ma sensu się pakować, przynajmniej dopóki nie pokażą nowego FSR. Wiadomo, każdy by chciał grać w natywie zawsze i wszędzie, no, ale bywa różnie taki DLSS to jednak przydatna funkcja i obecnie kosi FSR od AMD. Edytowane 20 Lutego przez lukadd
Gość Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 17 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): ta premiera to istna komedia Szczyt to będzie przy premierze 5070. Jak ta zacznie być skalpowania to już game over jeśli chodzi o premiery kart, bo nvidia wyciągnie odpowiednie wnioski na następną premierę. Edytowane 20 Lutego przez muszka
Fusion 24 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Po co wy kupujecie te karty po 15k+, jak prędzej czy później będzie można kupić oficjalnie 5090Fe za około 10k..
Nex1M 113 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Ktoś chce 7900 XTX? Prosze bardzo za 3700 https://proline.pl/asrock-radeon-rx-7900-xtx-phantom-oc-24gb-pci-e-gddr6-rx7900xtx-pg-24go-p8119882 2
Brolly 765 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, lukadd napisał(a): Na niemieckich sklepach można wyrwać za ~3700pln nówki. Ale obecnie polecałbym po prostu przeczekać ten szał pał, bo on minie, za miesiąc czy trzy, ale minie. Kumpel ma wywalone na zielonych na razie bo gra głównie w strzelanki na multi wiec RT/DLSS i FG mu nie robi. A kupił 7900 XTX nówkę praktycznie za 3300 na 3 latach gwary bo kupił całą nową platformę pod 9800 x3d a ma 7800 XT którego sprzeda za grosze dla brata z 5800 x3d. Edytowane 20 Lutego przez Brolly
lukadd 2 913 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 1 minutę temu, Fusion napisał(a): Po co wy kupujecie te karty po 15k+, jak prędzej czy później będzie można kupić oficjalnie 5090Fe za około 10k.. FE to i tak szrot, a ceny innych modeli znacznie lepszych od FE zlecą z czasem. Ale obecnie nie ma sensu za nic przepłacać przy tej lipnej nowej generacji Edytowane 20 Lutego przez lukadd 2
DżonyBi 1 971 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 5090 FE jakis potencjal po UV ma, a kosztuje 10.3K. Tego samego nie mozna napisac o Phantomie na przyklad. Edytowane 20 Lutego przez DżonyBi
Kanzu 206 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 5 minut temu, kacpi278 napisał(a): najpiękniejszy w tym temacie jest płacz płaczków że komuś się udało kupić na handel Było jakieś 25 sztuk. Minęło dobre 15 minut zanim spadło poniżej 10. Mogłem połowę wykupić na handel a nie wziąłem żadnej. To czysta hipokryzja jechać po scalperach a później robić dokładnie to samo. 1 2
Doamdor 1 787 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Co ten temat robi z ludźmi, to ja nie wiem, zamiast kupić RTX 5090 gdy był za 12900 zł, to ja kolejnego RTX 5070Ti kupiłem. 1
maxmaster027 887 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego Teraz, Doamdor napisał(a): Co ten temat robi z ludźmi, to ja nie wiem, zamiast kupić RTX 5090 gdy był za 12900 zł, to ja kolejnego RTX 5070Ti kupiłem. Prime OC w tej cenie ok, ale ten ventus to lipa straszna
AvengerGT 60 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 3 minuty temu, Doamdor napisał(a): Co ten temat robi z ludźmi, to ja nie wiem, zamiast kupić RTX 5090 gdy był za 12900 zł, to ja kolejnego RTX 5070Ti kupiłem. To jak, będziesz testował Vanguarda i Ventusa i zostawisz sobie tą która się lepiej sprawuje?
areczek1987 908 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 6 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Prime OC w tej cenie ok, ale ten ventus to lipa straszna Złapałeś gdzieś porównanie? W czymś więcej różnica niż w głośności? Kolosalna by nie szarpnąć się na słuchawki?
lukadd 2 913 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 4 minuty temu, DżonyBi napisał(a): 5090 FE jakis potencjal po UV ma, a kosztuje 10.3K. Tego samego nie mozna napisac o Phantomie na przyklad. Ale i tak ta konstrukcja to jest bida jak na GPU za 10k. Mnie w ogólne nie interesują 5090tki, mając 4090 w kompie. Ale jakbym miał ochotę to po prostu spokojnie bym poczekał i nawet te kilka miechów do wiosny czy początku lata jak było by trzeba i wtedy wybrał sobie w normalnej cenie jakąś dobrą konstrukcję jak już zejdzie ten szał pał. Nvidia nie będzie tego wiecznie limitować, sytuacja się unormuję. 1
VRman 2 641 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 19 minut temu, muszka napisał(a): Szczyt to będzie przy premierze 5070. Jak ta zacznie być skalpowania to już game over jeśli chodzi o premiery kart, bo nvidia wyciągnie odpowiednie wnioski na następną premierę. Ograniczą podaż do 10 kart 6070 na kraj.
Doamdor 1 787 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 10 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Prime OC w tej cenie ok, ale ten ventus to lipa straszna Według testów jest nieco lepiej, ale też bez szału. Lecz nie widziałem jej w ogóle dostępnej za 3899zł, a klikałem cały czas. 8 minut temu, AvengerGT napisał(a): To jak, będziesz testował Vanguarda i Ventusa i zostawisz sobie tą która się lepiej sprawuje? Vanguard to jest jak Porsche, a Ventus to Fiat. Im niższy pobór prądu ma Ventus, tym lepiej sobie radzi, po UV, powinienem znacznie zmniejszyć jego hałas, a obudowę mam dobrze wentylowaną 3x140mm i 2x180mm.
Wu70 739 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego UV + podbijesz trochę temp na gpu i będzie normalnie a jak ta tabelka jest z jakiejś wypalarki to w ogóle luzik
Gość Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 39 minut temu, Kadajo napisał(a): Mamy na forum dowód, że były
lukadd 2 913 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Testy TPU trzeba traktować dość optymistycznie bez bardzo dobrze wentylowanej i najlepiej dużej budy i klimatyzowanego pomieszczenia w którym gramy. Ich testy trwają zaledwie ~4minuty wygrzewania i z tego co pamiętam też testują w dobrze wentylowanej budzie. A komp i wszystko w środku z czasem jeszcze bardziej się nagrzewa. Edytowane 20 Lutego przez lukadd
Kadajo 7 412 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 7 minut temu, muszka napisał(a): Mamy na forum dowód, że były Czyli co, Xkom juz nie jest najgorszy ?
Zachy 586 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 58 minut temu, Brolly napisał(a): Bardziej chodzi o to że trzeba mieć jakiś bi polar żeby najpierw jechać na skalperów a potem samemu to robić Ano trzeba miec bipolar, pokaz mi gdzie wyzywalem skalperow wacpan? Napisalem ze @GAZuOOT zrobil nieźle motyw z tym 18k... (a wlasciwie 17k jak przyznal sam) Dualizmem moze byc interpretacja tego stwierdzenia
Gość Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 5 minut temu, Kadajo napisał(a): Czyli co, Xkom juz nie jest najgorszy ? Jak karta będzie w budzie to najlepszy!
Zachy 586 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Nagonka na @x-kom maleje wprost proporcjonalnie do ilosci wysłanych kart. A ja popijam kawke i czekam na Astrala od nich. Klucz Dune: Awakening juz u mnie... moge pykac, choc NDA mnie obowiazuje. Premiera 25 V 1025 @lukadd Nie moge tak swych lez szczescia dolcami wycierać... Wszystko idzie w inwestycje Edytowane 20 Lutego przez Zachy
Rekomendowane odpowiedzi