Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. Haha, na olx też już skalper na skalpera spodełba łypie 🤣 chyba zastój mają chłopaki - konkurencja spora. Jeszcze wszyscy się kiszą na tym olx żeby przypadkiem ze skarbówką nie iść na % haha. 

Może z czasem na gratka.pl zaczną się odpalać 🤣

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 3
Opublikowano

@Zachy mam trzy anulowane zamówienia. MSI, Sferis i Amazon.

Licząc nieudane polowanie na premierę to cztery faile.

3 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Wyczekaj spokojnie te 2-3 tygodnie. Nie dasz rady? 

Czekam. Czekam. Tylko dziwi mnie to fatum. Co uda mi się opłacić to mi robią anulację.

Opublikowano
Teraz, Umpero napisał(a):

Ale masz 4090 :) wiec nie jestes e czarnej zyci.

Ja mam moj awaryjny MSI gtx 1060 6gb Gaming+ :toast:

Do WOT styka, a Dune Awakening bede odpalal i przetestuje jutro.

Opublikowano
13 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

A jesli chodzi o różnice 5080 czy 5090, ten koles ponoc testowal 5080 i mowil, ze na 5080 nie uzywał x4 bo po prostu za mały fps miał bazowy. A na 5090 działa to zupełnie inaczej. 

Bzdura bo MFG 4x działa zajebiście na 5080. Cyber ponad 200 fps z DLSS performance i RT, nie pamiętam dobrze ale chyba bazowy fps to ok 80 i zupełni wystarczy do MFG

9 minut temu, DżonyBi napisał(a):

A mi weszlo na Amazonie, ale *uj wie czy wysla.

Screenshot_20250222_064621_Chrome.jpg.d4b06d720f84fea1172064e8ce920b48.jpg

Ile ty w ogóle masz tych 5090? 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, DżonyBi napisał(a):

A mi weszlo na Amazonie, ale *uj wie czy wysla.

Screenshot_20250222_064621_Chrome.jpg.d4b06d720f84fea1172064e8ce920b48.jpg

Zadzwoń na infolinie szybko zweryfikuja zamowienie i jesli maja na stanie dostaniesz nr przesylki.

Ja tak zrobiłem z Silverstone IcyMyst 420 w piatek.

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Dlss jakość i fg, i widzę arty u siebie. A Ty piszesz o x4 i performance... 

Dlaczego Ty nam to robisz co? Nie lubisz nas? 

Wiecznie niezadowolony...

Opublikowano
15 minut temu, Umpero napisał(a):

Czekam. Czekam. Tylko dziwi mnie to fatum. Co uda mi się opłacić to mi robią anulację.

3 anulowane?? A z bankiem jakiegoś problemu nie ma, nie blokują ci płatności, czy coś?

Opublikowano
Teraz, DżonyBi napisał(a):

o MFGx4 wiekszosc w necie wypowiada sie negatywnie, a na ITH super miod malina na 5080.

jak wlaczaja na 50fps i mysla ze bedzie 200 xD , a jest 160-170fps . czyli 160:4 =40

To tak jakis youtuber robił ze mial 30fps i wlaczał FG na prawie 100fps, no i przy okazji 100ms (ponad) to jeszcze zalezy od gierki. Ale generalnie jak masz 100fps na 5090 i np monitor 360hz czy 240hz, to wtedy to ma sens. Zreszta jak komu sie podoba. Można nie trzeba. Ja tylko napisałęm, że koleś powiedział, że x4 na 5090 to jednak inny experiance niz na 5080 i tyle.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

o MFGx4 wiekszosc w necie wypowiada sie negatywnie, a na ITH super miod malina na 5080.

Wypowiadają się negatywnie, bo nerdy to mistrzowie narzekania – zamiast cieszyć się grą i życiem, wolą doszukiwać się problemów. Jakby kilka pikseli na pierdyliard zepsuło im całą rozgrywkę, pokazując krzywą linijkę na jakims płocie oddalonym o 10 km...

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Zachy napisał(a):

Zadzwoń na infolinie szybko zweryfikuja zamowienie i jesli maka na stanie dostaniesz nr przesylki

Niestety nie maja, ale potwierdzili chociaz, ze zrealizuja w polowie marca, taki tez mam termin w zamowieniu. Moze wczesniej wysla, bo im sie zdarza. Musze czekac, ale mam jakies zabezpieczenie, a jak upoluje cos wczesniej to tam anuluje. Kase zwyczajowo nie pobieraja z konta, a tu pobrali od razu.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, sovas napisał(a):

3 anulowane?? A z bankiem jakiegoś problemu nie ma, nie blokują ci płatności, czy coś?

Dokladnie sprawdz bank lepiej skoro kilka tranzakcji nie przeszlo...

@PiPoLiNiO po prostu duzo narzekasz, na wszystko ;)

To ze poyebany sam stwierdziles...

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, dhyde00 napisał(a):

Wypowiadają się negatywnie, bo nerdy to mistrzowie narzekania – zamiast cieszyć się grą i życiem, wolą doszukiwać się problemów. Jakby kilka pikseli na pierdyliard zepsuło im całą rozgrywkę, pokazując krzywą linijkę na jakims płocie oddalonym o 10 km...

Ci głupi ludzie co marudzą na jakieś pixele! Jacy oni są głupi, że ich to denerwuje!

Jak mnie to denerwuje, że tacy ludzie się denerwują!

Niech się zajmą porządną robotą, a nie jakieś gierki. Niech wyjdą na dwór, albo niech idą se na jakieś forum, może jakieś komputerowe, a nie mnie tu będą denerwować!

:wariat:

Czy Ty nie pomyliłeś for czasem? Wyzywać od nerdów na forum dla nerdów. W wątku dla nerdów. Czytanym przez nerdów. :E

Edytowane przez VRman