ShaDow_Pro 564 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) @Platun kup sobie 9800X3D + jakiś tani ram 6000cl30+mobo. Edytowane 22 Lutego przez ShaDow_Pro 1 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego @Platun Z takim GPU warto pójść bezkompromisowy procesor. W 1440p/4k da radę nawet 7500F ale będziesz miał gorsze 0.1/1% LOWS ale jak nie masz kasy to bierzesz 7500F + B650 + DDR5 6000CL30 z myślą późniejszego upgrade. Jak masz kasę to ładujesz 9800X3D + X870 + DDR5 6000CL30 1
Platun 34 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Niee AMD to nie dla mnie żyje cały czas stereotypem, że AMD to zło i jakoś nie mogę się przekonać do niego "wolę" jak mnie intel w anusa pyka a ja myślę, że intel lepszy... nie potrafię się przekonać do AMD ;/ 2 1
Kadajo 7 410 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 32 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): A od kiedy jest nowy FG? Razem z DLSS4 wszedl? W Wukonga gralem na premiere w sierpniu Nowe FG wyszło razem z Transformerem.
Wuadator 42 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 56 minut temu, areczek1987 napisał(a): Co to za discord? GPU price bot
Smalec 1 551 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 14 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): @Platun kup sobie 9800X3D + jakiś tani ram 6000cl30+mobo. 6
zozolek 312 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 5 minut temu, Platun napisał(a): Niee AMD to nie dla mnie żyje cały czas stereotypem, że AMD to zło i jakoś nie mogę się przekonać do niego "wolę" jak mnie intel w anusa pyka a ja myślę, że intel lepszy... nie potrafię się przekonać do AMD ;/ Jakimś cudem reanimowałem 14700k po perypetiach.. w między czasie zamówiłem 9800x3d ( w kr za 2300 są dostępne) i dobrą płytkę masz za 1k.
darekz 67 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Udało się komuś zamówić i zrealizować zamówienie na 5090 TRIO? Ja mam dostawę na 12 kwietnia dopiero, a Wy?
DżonyBi 1 969 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) @darekz Z xcoma poprzychodzily, a ze sklepu MSI poprzychodza na poczatku przyszlego tygodnia. Ja mialem potwierdzony zakup z Amazona na polowe marca, ale anulowalem. Tych 5090 Trio jak psow teraz. Edytowane 22 Lutego przez DżonyBi
VRman 2 635 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 5 minut temu, Smalec napisał(a): obrazek, którego miniaturka mi coś nie chce tu wejść Można po kosztach. Wyjdzie 3200, a nie 4500. b650m HDV Asrocka 500zł RAM 450zł Proc 2200zł 1
Platun 34 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Dobra dobra abstrahując od tego czy można taniej czy nie. Jakie teraz ma główne zalety AMD względem Intela bo np. i9-14900KF jest w podobnych pieniądzach. Ewentualnie obecne minusy Intela
Smalec 1 551 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego @VRman Przy procku za ponad 2k i GPU w cenie całego kompa, budżetowe mobo to delikatnie mówiąc głupi pomysł. 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 14900KF to goracy kartofel na martwej platformie, ale tu jest watek o GPU. 1
VRman 2 635 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, Platun napisał(a): Dobra dobra abstrahując od tego czy można taniej czy nie. Jakie teraz ma główne zalety AMD względem Intela bo np. i9-14900KF jest w podobnych pieniądzach. Ewentualnie obecne minusy Intela W skrócie: Lepsza wydajność, DUŻO niższy pobór prądu i sens. Bo zakup intela do gier sensu już nie ma żadnego przy 9800x3d na rynku. A. I być może, choć to wątpliwe, następca za 2 lata będzie działał na starej płycie. Intel ma jedynie zalety poza grami, gdzie rdzenie e-core mogą coś dać. 1 minutę temu, Smalec napisał(a): @VRman Przy procku za ponad 2k i GPU w cenie całego kompa, budżetowe mobo to delikatnie mówiąc głupi pomysł. Zależy. Takie mobo za 500zł osiągnie może 2-5% niższą wydajność w porównaniu do płyty za 2000zł, na której może coś lepiej pójdzie z ustawieniami. edit: Faktycznie kończymy offtop. Edytowane 22 Lutego przez VRman
Element Wojny 4 775 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 51 minut temu, Lameismyname napisał(a): @Tester Wrażeń A mówi się, że na 27" 1440p artefakty z FG tak nie kłują w oczy. Tak? Właśnie gram w Midnight Suns i musiałem wyłączyć to badziewne FG, bo waliło takimi artefaktami że grać się nie dało. Monitor 27'' 1440p.
Lameismyname 2 340 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) 8 minut temu, VRman napisał(a): Można po kosztach. Wyjdzie 3200, a nie 4500. b650m HDV Asrocka 500zł RAM 450zł Proc 2200zł Albo od biedy 7800X3D używka z OLX i trochę tańszy ram. 1500 + 500 + 400= 2400zł 4 minuty temu, Platun napisał(a): Dobra dobra abstrahując od tego czy można taniej czy nie. Jakie teraz ma główne zalety AMD względem Intela bo np. i9-14900KF jest w podobnych pieniądzach. Ewentualnie obecne minusy Intela Intel jest na martwej podstawce. Na AM5 masz support do 2027+ roku i to, że nowe procki będą na tą platformę. Ponadto Intele to grzałki i jak nie masz pleców w PGE to zabulisz za prąd jak za mokre zboże Intel jest kompletnie nieatrakcyjny, a mówisz o przedostatniej generacji gdzie najnowsze jest wręcz przemilczana. 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): Tak? Właśnie gram w Midnight Suns i musiałem wyłączyć to badziewne FG, bo waliło takimi artefaktami że grać się nie dało. Monitor 27'' 1440p. To może kwestia tytułu. Mi w Stalkerze 2 i CP2077PL nie przeszkadza. Znowu FSR w stalkerze 2 to dramat, a są tytuły gdzie jest dosyć przyzwoity. Edytowane 22 Lutego przez Lameismyname
sovas 662 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Hmm.. sprawdziłem ten MFG, pograłem trochę w CP i kurde szczerze to nie czuje różnicy z włączonym.. Wiem, że ogólne nastawienie do MFG jest negatywne i myślałem, że będą arefakty i input lag, ale jakoś tego nie czuję.. Może muszę więcej pograć. A CP kręci prawie 300 fps z path tracingiem i wszystkim na max Ustawienia stock, karta nie mogła przebić 75% poboru.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego Teraz, sovas napisał(a): myślałem, że będą arefakty i input lag, ale jakoś tego nie czuję.. Może muszę więcej pograć. Pograj w inne gry. Poza CP jakiej bym gry nie próbował, z FG same problemy.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 3 minuty temu, Lameismyname napisał(a): Mi w Stalkerze 2 i CP2077PL nie przeszkadza. W Midnight Suns po włączaniu FG przy obracaniu postaci i ruchach przód/tył tak wali artefaktami że JA PIER.
sovas 662 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego No w CP trochę szoku doznałem, bo myślałem, że to wyłączę od razu
Doamdor 1 782 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 2 minuty temu, sovas napisał(a): Hmm.. sprawdziłem ten MFG, pograłem trochę w CP i kurde szczerze to nie czuje różnicy z włączonym.. Wiem, że ogólne nastawienie do MFG jest negatywne i myślałem, że będą arefakty i input lag, ale jakoś tego nie czuję.. Może muszę więcej pograć. A CP kręci prawie 300 fps z path tracingiem i wszystkim na max Ustawienia stock, karta nie mogła przebić 75% poboru. Możesz zrobić test z samym DLSS Q?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego 1 minutę temu, sovas napisał(a): W co na przykład? Masz black myth wukong? Jestem ciekaw czy głowa małpy będzie jeszcze bardziej poszarpana niż na FGx2
sovas 662 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) @Element Wojny To tego nie mam akurat, ale sprawdzę w czymś innym wieczorem. @Tester Wrażeń Mam wukonga. Edytowane 22 Lutego przez sovas
VRman 2 635 Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Apropo FG Chciałbym zauważyć, że to jak ktoś dostrzega FG mocno będzie zależało nie tylko od bazowego fps (co oczywiste), ale i od monitora. Jak ktoś sobie gra na LCD VA to powodzenia z dostrzeganiem artefaktów w szybkim ruchu Z kolei ktoś na OLEDzie dostrzeże je pewnie bez problemu. Poza tym zależy od tego jaka jest implementacja w grze. Nawet w tych grach, gdzie niby jest dopracowana, pojawią się problemy jak coś nie pyknie z wektorami ruchu itp. Edytowane 22 Lutego przez VRman
Rekomendowane odpowiedzi