Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Prykon napisał(a):

Boże coś się stało? Ponad godzina bez posta. Zaczynam się martwić :D

3 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Koniec Astrala koniec tematu:placz:

Po 15 zapraszam do komentowania cen radków 9xxx :wariat:

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
23 minuty temu, Prykon napisał(a):

Boże coś się stało? Ponad godzina bez posta. Zaczynam się martwić :D

Kto miał kupić to kupił, kto miał wysłuchać koncert świerszczy to wysłuchał. Premiera wyszła słabo, a dla osób siedzących na kartach 4xxx to się w ogóle nie opłacało upgradeu robić. Jedyne co to nam jeszcze zostało pośmianie się z 5060 8GB ;)

Opublikowano (edytowane)

Ja tam sobie po prostu dalej czekam na swoją sztukę.
Wszystko co miało być powiedziane zostało napisane w tym wątku.
Emocje opadły, 5090 jak nie było tak nie ma. Także o czym tu gadać?

hey-there-hey.gif

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
7 minut temu, muszka napisał(a):

Kto miał kupić to kupił, kto miał wysłuchać koncert świerszczy to wysłuchał.

Ja bym prawie wysłuchał tego koncertu świerszczy, ale jak przeczytałem o tych problemach z cewkami na forum to już się przepełniła czara i nawet nie rozpakowałem Astrala 5090, tylko od razu odwiozłem paczkę do X-Kom. Zwrócili kasę.

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano

Ja na 5070Ti nabiłem już 40h w cyberpunka i jestem z karty bardzo zadowolony. Do 1440p niczego lepszego mi nie potrzeba i mogę się zabrać za kupkę 20 gier zbieranych z ostatnich lat czekających na nową kartę :faja:

Opublikowano

Jak myślicie Ryzen 7700 wykarmi 5070 Ti / 5080 w 1440p ? Z ciekawości się w serwisie pytałem to napisali że karty 5080 nie ogarnie, a 5070 Ti momentami też może być botelnek.Co myślicie? 

Opublikowano
26 minut temu, muszka napisał(a):

Ja na 5070Ti nabiłem już 40h w cyberpunka i jestem z karty bardzo zadowolony. Do 1440p niczego lepszego mi nie potrzeba i mogę się zabrać za kupkę 20 gier zbieranych z ostatnich lat czekających na nową kartę :faja:

Z ciekawości podesłałbyś mi swoje ustawienia grafiki i ile masz FPS? Bo w tym cyberku jest tyle tych ustawień, że ja już nie wiem co włączyć co nie mam 5080

Opublikowano
2 minuty temu, Kiper09 napisał(a):

Z ciekawości podesłałbyś mi swoje ustawienia grafiki i ile masz FPS? Bo w tym cyberku jest tyle tych ustawień, że ja już nie wiem co włączyć co nie mam 5080

Wszystko na ultra, PT, RR, MFG x3 i tak sobie na ok. 155 gram. Monitor 165Hz gysync więc gra jest super płynna.

Artefaktów z MFG to nawet nie widzę, jakieś extra kilka ms opóźnienia to w grze single player też nie zauważę, więc nie bój się włączyć MFG bo tylko i wyłącznie poprawia rozgrywkę ;)

Opublikowano
12 minut temu, ztx napisał(a):

@Special-1 Myślę, że gadają pierdoły, nawet 5600 w grubej większości przypadków wykarmi 5080 w 1440p.

Też mi się tak coś zdaję że opowiadają bajki.Rozumiem że do 5090 to najlepiej 9800x3d ale do 5070 Ti / 5080 to już przecież można coś słabszego wsadzić chyba.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Special-1 napisał(a):

Jak myślicie Ryzen 7700 wykarmi 5070 Ti / 5080 w 1440p ? Z ciekawości się w serwisie pytałem to napisali że karty 5080 nie ogarnie, a 5070 Ti momentami też może być botelnek.Co myślicie? 

Mój 7500F całkiem ładnie ogarnia 4080S w 1440/4K (zależy czy gram na TV czy monitorze), nie widzę aby gdzieś się karta nudziła, pewnie jakbym w przyszłości trafił X3D w bardzo dobrej cenie to zmienię, nawet tak dla zasady :P

Ale na tę chwilę nie widzę potrzeby :)

Edytowane przez Reverse17
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Dodajmy jeszcze x-scam i mam pranie brudnych kart graficznych znaczy cen :D

@Smalec @Stjepan

Miałem coś z dedykacją dla x-kom zrobić bo ceny radeonów 9xxx oczywiście nie zawiodły ale szkoda mi ryja strzępić tylko tak podsumowałem 8:E 

To się też tyczy 5xxx, wracam może w maju/czerwcu do tematu jak sklepy dostaną na łeb wiadro zimnej wody :blant: szkoda mi nawet czytać jak ktoś kupuje to wszystko w tych cenach xD

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
12 minut temu, Reverse17 napisał(a):

Mój 7500F całkiem ładnie ogarnia 4080S w 1440/4K (zależy czy gram na TV czy monitorze), nie widzę aby gdzieś się karta nudziła, pewnie jakbym w przyszłości trafił X3D w bardzo dobrej cenie to zmienię, nawet tak dla zasady :P

Czyli bajki opowiadają.Pewnie dlatego żeby zarobić na złożeniu jak najlepszej jednostki.Bo czym droższa ta jednostka to oni w tych serwisach zarabiają więcej.

Opublikowano (edytowane)

Przy zakupie nowego zasilatora do gpu , trzeba chyba omijać jednak corsaira z daleka.

Kabel dołączony do nówki funkiel sf1000 2024, nie ma fabryczne haczyka do blokowania wtyczki 20250306_161639.thumb.jpg.b489e860a1beed2369f25faffe6bf5f3.jpg

Jak to się ma nie wysuwać z gniazda karty pod wpływem wibracji?

To powinno raczej tak wyglądać

413scfSa13L._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Edytowane przez SylwesterI.
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Special-1 napisał(a):

Jak myślicie Ryzen 7700 wykarmi 5070 Ti / 5080 w 1440p ? Z ciekawości się w serwisie pytałem to napisali (...)

Gdzie pytałeś? LOL.

A co serwis może wiedzieć na ten temat?

Opublikowano
1 godzinę temu, muszka napisał(a):

Wszystko na ultra, PT, RR, MFG x3 i tak sobie na ok. 155 gram. Monitor 165Hz gysync więc gra jest super płynna.

Artefaktów z MFG to nawet nie widzę, jakieś extra kilka ms opóźnienia to w grze single player też nie zauważę, więc nie bój się włączyć MFG bo tylko i wyłącznie poprawia rozgrywkę ;)

A powiedz mi masz włączony dodatkowo smoothie Motion i dlaa w nvidia app? I w cp dlss quality czy performance?

Opublikowano
Godzinę temu, Reverse17 napisał(a):

Jedyną wadą 7500F czy 7700 mogą być gorszy 1% LOWS i 0,1% LOWS. Jak ktoś gra kompetytywnie w gry online na dużym klatkarzu (np. 500 FPS) to dla niego tylko 7800X3D/9800X3D.

W innym wypadku 7500F czy 7700 wystarczą do wykarmienia nawet kart graficznych uznawanych za topowe, z tym, że osobiście bym teraz wziął jednak 7700 jak 7500F (dwa rdzenie więcej i iGPU).
Sensownie też zaczynają wyglądać używki 7800X3D (im taniej tym lepiej). Ja bym się 9800X3D teraz bał ze względu m.in. na ostatnio zgłaszane problemy, tym bardziej na płytach ASRocka.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Kabel dołączony do nówki funkiel sf1000 2024, nie ma fabryczne haczyka do blokowania wtyczki

A próbowałeś go wyjąć z karty po podłączeniu? Bo ni ch..a go nie wyciągniesz jak nie wciśniesz tego "dzyndzla", więc nie siej fermentu.  Zresztą miałem też tego nowego BeQuieta Power Zone 2 1000W z kątową wtyczką i też nie ma zadziora. 

Edytowane przez ju-rek