Element Wojny 4 780 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Ja sie seryjnie ciesze, ze zostalem przy 40XX i zmienilem jedynie na wyzszy model. MSI Gaming (3 moja karta z tej serii, wczesniej 3060Ti i 970) po raz kolejny nie zawiodl - swietna kultura pracy, niskie temperatury.
sovas 662 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Cena taka sobie. https://www.komputronik.pl/product/952020/karta-graficzna-asus-geforce-rtx-5090-tuf-gaming-oc-32gb-dlss-4.html Edytowane 7 Marca przez sovas
dhyde00 240 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 1 minutę temu, sovas napisał(a): Cena taka sobie. https://www.komputronik.pl/product/952020/karta-graficzna-asus-geforce-rtx-5090-tuf-gaming-oc-32gb-dlss-4.html Juz niedostepna
Element Wojny 4 780 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Nie no cena rewelacyjna, nic tylko brac i sie modlic zeby dzialala.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) @Element Wojny nie reluj tak bo mi żyłka na jhonsonie zara jebnie w majtach :C Edytowane 7 Marca przez Tester Wrażeń 2
lysyn 96 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) 19 minut temu, lukadd napisał(a): Musi zejść poniżej 26W w ildle, aby wyłączyć wentyle. Muszą być spełnione 2 warunki w zasadzie jednocześnie poniżej 40stopni i poniżej 26W. Mam Monitor 4K 240 Hz. Zmniejszyłem rozdzielczość na jak najmniejszą i 60Hz. Jak obciążenie zeszło do 26W to karta przełączyła się w tryb cichy 0% rpm Czyli jest sprawna i wtedy działa cicho. O dziwo jak zmieniłem rozdzielczość i było 40 W nadal wentylatory były na 0%. Po uruchomieniu windows ponownie 1200 rmp Teraz, jak zrobić, żeby ciągle było te 26W przy uruchamianiu windows? Edytowane 7 Marca przez lysyn
lysyn 96 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca (edytowane) Ha ha Gość z forum napisał niedawno że jak zainstalował Win 11 23H2 to było ok. w podobnej sytuacji. Edytowane 7 Marca przez lysyn
maras2574 901 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 19 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Żeby ci czasem nie kazali jeszcze "zwrócić" tego czekoladowego żółwia Żółw to pryszcz Ale co z 500zł ?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Jak korzystać z 5090 - króciutki poradnik: - Blokada FPS na 60 - Monitor FULL HD - Przetestuj 600 zasilaczy, jeden na każdy wat pobierany przez kartę - Upewnij się, że masz dobry kabel, najlepiej kup wszystkie dostępne w internecie - Odmów 3 zdrowaśki przed każdym uruchomieniem - A najlepiej to nie uruchamiaj 1 2
lysyn 96 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Może tak być. To powinni dać bios z 40W w idle i by było ok. Nie chce mi sie przeinstalowywać windows.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 1 minutę temu, maras2574 napisał(a): Żółw to pryszcz Ale co z 500zł ? Nic, a co ma być. Oni mu 500zł odjęli z ceny karty i odeślą mu to co wpłacił
dhyde00 240 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): To tylko ja... Ale nie wiem czy płatność przejdzie 🤣🤣 3
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 2 minuty temu, dhyde00 napisał(a): Jebaniutki na pozycji czekał od 18 lutego 7
dhyde00 240 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Teraz, Tester Wrażeń napisał(a): Jebaniutki na pozycji czekał od 18 lutego I jeszcze jak
Element Wojny 4 780 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 8 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Jak korzystać z 5090 - króciutki poradnik: - Blokada FPS na 60 - Monitor FULL HD - Przetestuj 600 zasilaczy, jeden na każdy wat pobierany przez kartę - Upewnij się, że masz dobry kabel, najlepiej kup wszystkie dostępne w internecie - Odmów 3 zdrowaśki przed każdym uruchomieniem - A najlepiej to nie uruchamiaj I teraz wrzucic to czysto informacyjnie do kazdego sklepu.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Teraz, Element Wojny napisał(a): I teraz wrzucic to czysto informacyjnie do kazdego sklepu. Szkoda, ze jak kupowalem to takiego swietnego zestawienia nie bylo
sovas 662 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Ten gaming trio to nie taka zła karta patrząc obiektywnie. Btw to mam wrażenie, że te wszystkie 5090 są praktycznie identyczne jeśli chodzi o możliwości OC / UV, max 1-3% różnicy to tyle co nic, a każdy UV pewnie i tak zrobi Jedynie to ten Inno3d odstaje, ale ja je traktuje jako karty pod wodę jedynie. Brałbym obojętne co, cewki to loteria i tak.
leven 555 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Pip dla czego nie kupiłeś Gigabyta ? Od dobrych 20 lat jestem w tym trudnym świecie kart i GB nigdy mnie nie zawiódł. Cewki ? Te karty nie maja cewek Zamień Astrala na : https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-aorus-geforce-rtx-5090-xtreme-waterforce-32gb-gddr7-gv-n5090aorusx-w-32gd-14485483/ 1
Element Wojny 4 780 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Teraz, sovas napisał(a): Ten gaming trio to nie taka zła karta patrząc obiektywnie. W zadnej generacji mnie nie zawiodla. 2
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Teraz, leven napisał(a): Pip dla czego nie kupiłeś Gigabyta ? Od dobrych 20 lat jestem w tym trudnym świecie kart i GB nigdy mnie nie zawiódł. Cewki ? Te karty nie maja cewek Zamień Astrala na : https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-aorus-geforce-rtx-5090-xtreme-waterforce-32gb-gddr7-gv-n5090aorusx-w-32gd-14485483/ Sorry za słownictwo - kurwa może dlatego, że za 19k jest? Gdzie Ty masz oczy XD
dhyde00 240 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 1 minutę temu, Element Wojny napisał(a): W zadnej generacji mnie nie zawiodla. Trio od MSI i Gaming OC od Gigabyte od zawsze mają najlepszy stosunek ceny do jakości. Wspomniałbym też o TUF, ale zazwyczaj kosztują nieco więcej niż Trio/Gaming OC. 1
sideband 1 787 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 46 minut temu, Element Wojny napisał(a): Jak to nie jest - zwalony uklad zasilania i palace sie przewody zasilajace, zuzycie energii, brakujace ROPy, cewki, karty glosne jak cholera - takie problemy zawsze wystepowaly, ale nigdy w takim natezeniu jak obecnie. Szkleroza nie boli Powtarzam nie jest to najgorsza generacja NV pod żadnym względem technicznym G8x popsuty procesor video, popsute sterowniki pod Viste - mało brakowało by doszło do zbiorowego pozwu, sprzedawanie wadliwych chipów partnerom - dzisiaj by tak łatwo by się nie wymigali, przegrzewające się karty w dłuższym okresie powodujące uszkodzenie, popsuty TV OUT - podłączenie powodowało uszkodzenie i pojawienie się szachownicy na ekranie. Sam reklamowałem przynajmniej dwie sztuki z tego powodu. Do tego sterowniki, które uszkadzały karty Mało jeszcze dalej pisać?
lukadd 2 920 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 20 minut temu, lysyn napisał(a): Mam Monitor 4K 240 Hz. Zmniejszyłem rozdzielczość na jak najmniejszą i 60Hz. Jak obciążenie zeszło do 26W to karta przełączyła się w tryb cichy 0% rpm Czyli jest sprawna i wtedy działa cicho. O dziwo jak zmieniłem rozdzielczość i było 40 W nadal wentylatory były na 0%. Po uruchomieniu windows ponownie 1200 rmp Teraz, jak zrobić, żeby ciągle było te 26W przy uruchamianiu windows? Bo tam są zależności jak dobrze pamiętam, że załącza wentyl po przekroczeniu 50 stopni, 50Wat, a następnie aby wyłączyła trzeba spełnić warunek poniżej 26W i 40 stopni. Przy starcie kompa masz pewnie jakiś peak powyżej 50W na GPU i ci załącza wentyl, a że monitor 240hz i 4k to nie chce zejść poniżej 26W, aby wyłączyć Lipnie i biednie nastawione limity. Możesz spróbować czystą windę, ale problem będzie raczej powracał. Bo wystarczy, nawet jak ci się nie załączy przy starcie systemu, to posiedzisz trochę na necie, youtube poklikasz i będzie gdzieś peak ponad 50W, gpu się zagrzeje i dalej będzie ten sam problem przy tak ustawionych limitach w biosie.
Doamdor 1 816 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca https://videocardz.com/newz/msi-denies-geforce-rtx-5090-suprim-fire-hazard-and-recall-rumors RTX 5090 Suprim, kiedyś cię zdobędę.
Rekomendowane odpowiedzi