Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, tomcug napisał(a):

To zależy też, jakie są wentylatory oraz konstrukcja radiatora. 1300 RPM na jednej karcie może mieć podobną głośność co 1700 RPM na innej ;)

5 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

U mnie tak jest jak napisales, aczkolwiek jak karta ma nieco gorsze wentylatory, albo glosniejsze to moze byc inaczej.

Może tak być, ale z reguły wszystko powyżej 1500 rpm zaczyna byc wyraznie slyszalne i moze juz byc odbierane jako hałas.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Może tak być, ale z reguły wszystko powyżej 1500 rpm zaczyna byc wyraznie slyszalne i moze juz byc odbierane jako hałas.

To jest dosc trafne stwierdzenie, 43% 1430RPM, jest cicho wzglednie przyjemnie lekki szum, 48% 1600RPM jest juz inaczej cos jak 3-4x glosniej.

Edytowane przez maxmaster027
  • Like 1
Opublikowano

Nie rozumiesz podstawowej rzeczy, nikogo prócz ciebie nie interesuje co tobie odpowiada.

Mi np. nie odpowiada jak wentylatory co chwile sie rozkrecaja i za chwile cichną.

Ogólnie twoja wiedza na temat PC jest tak mizerna że jakby hałasował jak lądujący helikopter za oknem to byś to zaakceptował bo nie masz bladego pojęcia jak i czy można temu zaradzić.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, AvengerGT napisał(a):

@Stjepan obrazek tego nie pokazuje ale na dachu są ludzie którzy sprzedali swoje 4090ki po premierze serii 50xx i kupili 5080/70ti :E

Tak i to jeszcze z uporem twierdzą, że 5080 jest lepszą opcją od 4090 24GB ;D Nasz kolega z forum sprzedał 7800x3d i świetną mobo, żeby teraz mieć "coś" na przeczekanie i idzie w zaparte, że to jest sztos decyzja :uklony:

Edytowane przez leven
Opublikowano
44 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

A to wielki problem jak 10 sekund ktoś usłyszy szum jak się mapa ładuje?

Normalnie jak u mojej starej co robi problem z czegoś co nim nie jest:E

Pamiętaj, komu złożyłeś przysięgę małżeńską.

1. żona ma zawsze rację.

2. jeżeli nie ma racji, patrz punkt pierwszy.

:lovin:

• Haha 3
Opublikowano

Żeby nie czytać 100 stron : 

- czy tylko jeden astral tutaj okazał się wadliwy ? 
- czy ktoś już usmażył sobie wtyczkę ?
- czy ktoś miał mniej ROP ?
- czy ktoś już wodował 5090 ? 

Opublikowano (edytowane)

MSI mam praktycznie cały czas włączone. Można zrobić sobie dość minimalistyczny wygląd, który nie przeszkadza. Nic nie grzebię w UV. Czysty "monitoring".

Edytowane przez skypan
  • Sad 1