Zachy 586 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) 10 minut temu, Mar_s napisał(a): A może wyjaśnijcie to sobie na PW co? Bo jeszcze chwila i nie będziecie mieli dostępu nawet do tego. To nie jest miejsce na takie sprzeczki. ja skonczylem po ostatnim poscie, ale to ze sie postuje czyjas prywatna konwersacje to sobie zapamietam takich chwytow sie nie stosuje bo tez moglbym postowac co on pisal, a do takiego poziomu sie nie znize. @PiPoLiNiO to jeszcze pokaz na forum jak pozniej 2x probowales ja ode mnie dalej kupic po tekscie ze jej juz nie chcesz i jak ci napisalem juz 'nie to nie' wczesniej i uznalem temat za zamkniety i przestalem twoje oferty traktowac powaznie. 12 minut temu, tomcug napisał(a): Ja tu widzę, że po prostu sam zrezygnowałeś tak zrezygnowal ze jeszcze 2x probowal ja kupic. jak napisalem wyraznie 'nie to nie' i z moje strony juz nie bylo oferty sprzedazy mu. ot taki jakis targ na panienke 'moze wezme, a moze nie wezme, ale daj taniej... " generalnie karta miala zostac u mnie, ale po gadce z tym obcokrajowcem finalnie ja sprzedalem a tez mu pisalem ze mysle czy jej sobie nie zostawic. ale jak mi facet napiusal 'biore za xxxxxx i jestem za 20 minut' to 2x sie nie zastanawialem bo druga karte zawsze moge sobie kupic. Edytowane 19 Marca przez Zachy
tomcug 2 440 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Godzinę temu, Tornado3 napisał(a): a reszta czyli 98% serwisów w sieci pokazuje dokładnie na odwrót Ponieważ wallec wrzucił foty m.in. z moich testów, to muszę się odnieść. To normalne, że w zależności od miejsca testowego będą różne relacje między Adą a Blackwellem w różnych recenzjach w tych samych grach. Do tego wallec wyselekcjonował te przypadki, które potwierdzają tezę, a zignorował resztę. Po uśrednieniu całości w moim teście wyszło 11-13% przewaga 5070 Ti nad 4070 Ti. 1 1
Zhao 583 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Co tu się dzieje...Od kolegów do wrogów tylko jeden RTX Panowie - relax bo podróż w Bieszczady czeka 3
Umpero 979 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Godzinę temu, Zachy napisał(a): jak ktos proponuje jedna cene, a potem jakimis lewymi sztuczkami chce ja zbijac, a do tego chce karte zwraca po zakupie jak mu cos nie przypasuje to moze ktos na to pojdzie. ja po takich akcjach sprzedalem komus innemu, szczegolnie ze najpierw sei totalnie wycofal z zakupu, a pare dni pozniej znowu byl chetny, ale za mniej ja szukalem kupca, a nie zachowania panienki na wydaniu 'moze wezme, a moze nie wezme, ale z ceny spusc... " ten ziomek sam zaproponowal cene, ktora mu pozniej nie pasowala czego nie rozumiesz? mial swojego astrala, mogl go trzymac, kupil za tyle samo co ja a sprzedal wybrakowanego drozej niz kupil no to jest w porzadku postepowanie wobec nabywcy Dobra. Nie wtrącam się. Załatwcie to między sobą.
Zachy 586 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) @PiPoLiNiO u mnie zostaje to co przykuje jakos moja uwage 4090 tez mialem z 8 sztuk sumarycznie. trio i tuf poszly nierozpakowane nawet do nowych kolegow astral mial zostac u mnie, ale potrzebujacy jej mocniej dal cene nie do odrzucenia. i bym byl troche glupi nie wykorzystujac okazji. 9950x3d mi sie spodobal po testach, a myslalem ze bedzie gorzej poza tym nadal w mojej sztuce jest nieodkryty potencjal wiec jeszcze troche testow finalnie przede mna i tak jak na 5090 troche sie zawiodlem, tak 9950x3d wyral pozytywne wrazenie. zupelnie odwrotnie niz zakladalem Edytowane 19 Marca przez Zachy 1
sovas 662 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) https://www.komputronik.pl/product/952020/karta-graficzna-asus-geforce-rtx-5090-tuf-gaming-oc-32gb-dlss-4.html Drogo, ale jest xd Edytowane 19 Marca przez sovas
Zachy 586 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 1 godzinę temu, DarkeVo napisał(a): @MarcoSimonemała korekta przed chwilą kupiłem druga za 4600 z xkom także droższa pójdzie z powrotem😂 Co tam wyrwałeś za 4600? Byl gigabyte gaming oc 5070ti za 4615 na mironet.pl alw juz cene do 4917 podbili.
Zachy 586 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Godzinę temu, tomcug napisał(a): Ja tu widzę, że po prostu sam zrezygnowałeś On później znowu chcial ja 2razy kupic, ale taniej jeszcze :). Ale koniec offtopa. Pokazuje tylko to co jemu jest wygodne Ja sie nie znize do poziomu wrzucania prywatnych rozmów. A co do mironet.pl wzialem gigabyte na testy i porownanie z 9070 xt taichi szybkie w WOT i Dune:Awakening - w becie, nie benchmarku, bo mam dostep.
wallec 804 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) Godzinę temu, tomcug napisał(a): Ponieważ wallec wrzucił foty m.in. z moich testów, to muszę się odnieść. To normalne, że w zależności od miejsca testowego będą różne relacje między Adą a Blackwellem w różnych recenzjach w tych samych grach. Do tego wallec wyselekcjonował te przypadki, które potwierdzają tezę, a zignorował resztę. Po uśrednieniu całości w moim teście wyszło 11-13% przewaga 5070 Ti nad 4070 Ti. Specjalnie 5 minut szukałem najlepszych możliwych scenariuszy widząc, że tornado wrzucił swoje wyniki na taktowaniach 3100+MHz z karty, która zwraca bo na stocku ma powyżej 70 stopni i nieakceptowalny hałas, a sam wspomniałem tylko "bywa lepsza" :-) Edytowane 19 Marca przez wallec
Kadajo 7 411 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Godzinę temu, Zhao napisał(a): Co tu się dzieje...Od kolegów do wrogów tylko jeden RTX Panowie - relax bo podróż w Bieszczady czeka Kara będzie taka ze oddają swoje RTX'y, jeden jedzie do mnie drugi do ciebie. 1
Tornado3 327 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 8 minut temu, wallec napisał(a): a sam wspomniałem tylko "bywa lepsza" :-) po czym wrzuciłeś specjalnie wyszukane wyniki gdzie nie bywa lepsza no chyba że ta lepszość to niższy hałas i temperatury to wtedy jak najbardziej 1
Zachy 586 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 20 minut temu, DarkeVo napisał(a): @Zachy tego rtx 5070ti zotac extreme Byly dzis znowu? A myslalem czy na takiego polowac
wallec 804 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 6 minut temu, Tornado3 napisał(a): po czym wrzuciłeś specjalnie wyszukane wyniki gdzie nie bywa lepsza no chyba że ta lepszość to niższy hałas i temperatury to wtedy jak najbardziej Bo nie mogłem znaleźć gdzie to widziałem, a nie chciałem wyjść na mówiącego nieprawdę, dlatego wkleiłem "równe", ale jeeeest, znalazłem - nie skłamałem
Fenrir_14 825 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca @DżonyBi Gratulacje 👍 Piękna 😀 Twoja sztuka też była zafoliowana cała jakby ktoś po szuwaxie się za to zabrał? Jak pierwsze wrażenia? Daj znać jak napięcia i takty. Wrzucisz krzywą z Afterburner'a na default/stock?
DżonyBi 1 970 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) @Fenrir_14 zafoliowana była normalnie, ale jeszcze nie widziałem tyle folii na karcie , pierwsze wrażenie spoko, bo czuć tę solidność. Cewek na pulpicie nie slychac, a Cyberek i Steel Nomad slychać dyskretnie (nie robilem UV), jest nawet lepiej niź w Suprimie Liquid, ktorego mialem, ale za to słychać pompkę. Nie jest jakoś uciązliwe, ale w Liquidzie byla totalna cisza. Wyczytalem, ze to czesta przypadlosc u Asusa. Testy powrzucam w tygodniu. Dzis juz nie dam rady. Edytowane 19 Marca przez DżonyBi 2
DarkeVo 336 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Godzinę temu, Zachy napisał(a): Byly dzis znowu? A myslalem czy na takiego polowac Tak wskoczyły raczej po sztuce moja i jeszcze jedna zotac solid oc. Patrzałem z przyzwyczajenia i mi się przyfarciło😂
Gość Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) Zrobiłem uV mojej 5070Ti i przy cyberkowym benchmarku Stock 2827Mhz 1040mV gpu 72st 240W RPM 1400 fps 66.5 UV +1500 Memory clock 2790MHz 900mV gpu 66st 200W RPM 1200 fps 71.5 Chyba w porządku no nie? Edytowane 19 Marca przez muszka
maxmaster027 886 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 4 minuty temu, muszka napisał(a): Zrobiłem uV mojej 5070Ti i przy cyberkowym benchmarku Stock 2827Mhz 1040mV gpu 72st 240W RPM 1400 fps 66.5 UV +1500 Memory clock 2790MHz 900mV gpu 66st 200W RPM 1200 fps 71.5 Chyba w porządku no nie? A w czym ten FPS z 66.5 na 71.5?
wallec 804 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 2 godziny temu, DżonyBi napisał(a): Obróć sobie wentylko na chłodnicy na przodzie tak, żeby nie było widać kabelków. 1
Gość Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) 1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a): A w czym ten FPS z 66.5 na 71.5? Benchmark cyberka, wszystko na ultra DLSS Balanced, PT, bez FG. Edytowane 19 Marca przez muszka
Zachy 586 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca @DżonyBi Az sie chce takiego astrala liquid przytulic. Ile o gdzie za niego dales?
cruzier 51 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 9 minut temu, DżonyBi napisał(a): Morele 13299 Gratulejszyn Dżony "łobuzie" 1
Rekomendowane odpowiedzi