sideband 1 768 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 3 godziny temu, dawidoxx napisał(a): Jak można zrobic takie pękniecia, podczas montażu do slotu? 🤣 Dla chcącego nic trudnego, ale nie wykluczone, że karta pochodzi z zestawu gdzie została źle zabezpieczona w transporcie. Ludzie potrafią takie cuda robić, że się zastanawiasz jak on to zrobił 3 godziny temu, IceMan napisał(a): Co ciekawe wysyłkę realizuje x-kom. Neonet został przejęty przez x-kom 1
Zachy 586 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 3 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Astral LC jest bardzo szeroki, szerszy niż wersja powietrzna więc pytanie czy nie zrobi ten cent różnicy. Grubosc jeszcze przejdzie, ale wysokosc juz moze byc problemem przy montowaniu chlodzenia na ram. i inna kwestia - jesli wezme Apex'a - to moze grafa na ten slot z-dimm czy jak to zwa dla dyskow ssd nachodzic
dhyde00 240 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) O 12:30 nowa dostawa 5070/5080/5090 na stronie MSI niby w cenie MSRP Edytowane 20 Marca przez dhyde00 1
VRman 2 634 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 51 minut temu, lysyn napisał(a): Ale dzisiaj się zdenerwowałem W MIS Center pojawi się nowy bios do karty MSI 5090 Suprim Liquid. Zainstalowałem i wystąpiły problemy z grafiką kod 43. Karta wyłączona. Instalacja sterów nie pomagała itp. Przestawiłem na drugi bios i to samo. W końcu na drugim biosie wszedłem w MSI Center. Była tam aktualizacja chyba dla drugiego biosu. Zainstalowałem i działa dobrze na dwóch biosach. UFF. Czekaj, czekaj.. Jakim cudem na drugim, niezaktualizowanym BIOSie nadal był problem? Ktoś potrafi wyjaśnić?
Zachy 586 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 6 minut temu, Karro napisał(a): A co ma szerokość do ram? Tu chodzi o zamknięcie budy a czytales ze my risery uzywamy? Pewnie nie i dla mnie szerokosc to mniejszy problem, wiekszy to wysokosc zeby z risera na ram nie nachodzilo. 1 minutę temu, VRman napisał(a): Jakim cudem na drugim, niezaktualizowanym BIOSie nadal był problem? czasami musisz odlaczyc totanie z zasilania i wtedy bios zmienic zworka i dopiero wtedy chwyta ta zmiane. 1
Faflucy 312 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 26 minut temu, Zachy napisał(a): jakby pomysleli to by od razu dali takie zabezpieczenie zlacza 12V-2x6 hpwr jakie dal u siebie Sapphire w modelu 9070 xt A co tam dali ?
lysyn 96 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) Może jeszcze coś wgrywa dodatkowo? Najważniejsze że działa. Ciekawe co poprawili? Edytowane 20 Marca przez lysyn
Zachy 586 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca @Faflucy teraz nie moge znalesc dokladnego infa o tym, a na TPU w recce nie ujeli tego w opsie PCB. Ale pomaga strona Sapphire: Fuse Protection: In order to protect your card, the SAPPHIRE cards have fuse protection built into the circuit of the external PCI-E power connector to keep the components safe.
sovas 662 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) 40 minut temu, Zachy napisał(a): ja mam ten riser lian li (bo tylko taki pasuje do evo xl jak juz kupujesz) tzn on jest w rev 2.0 @Zachy @Fenrir_14 Ja zamówiłem Riser od EK, pasuje do Evo XL i ma jeden kluczowy element - jest też przykręcany do płyty głównej, więc nawet ciężka karta powinna siedzieć jak kamień. Mam do niego kabel osobno 5.0 Brałem na promo za 68 euro. Teraz widzę podnieśli https://www.ekwb.com/shop/ek-loop-vertical-gpu-holder-evo-gen4-riser Edytowane 20 Marca przez sovas 1
Pavel87 703 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) https://pl-store.msi.com/collections/karty-graficzne?sort_by=manual&filter.v.availability=1 wleciały karty Edytowane 20 Marca przez Pavel87 1
dhyde00 240 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca TRIO 12689 https://pl-store.msi.com/collections/karty-graficzne/products/geforce-rtx-5090-32g-gaming-trio-oc 1
IceMan 103 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) kuurrrdeeee oszaleli kupione mam 3 karty teraz omg jak msi dojedzie to palita i gainwarda odsyłam Edytowane 20 Marca przez IceMan 1
Zachy 586 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 5 minut temu, sovas napisał(a): Ja zamówiłem Riser od EK, pasuje do Evo XL Niekoniecznie mi sie podoba Troche przekombinowany.
unadarek 34 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) A u niemiaszka tak to wygląda :-) https://www.pepper.pl/promocje/5070ti-shadow-ponizej-msrp-de-1013016?utm_source=mappshare&utm_medium=referral&utm_content=1013016&utm_campaign=2025-03-20 Edytowane 20 Marca przez unadarek
dawidoxx 974 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) 28 minut temu, IceMan napisał(a): Dzięki, kupione To jest aż smieszne ze w ciągu kilku chwil sklep podwyższa cene o 3 koła edit: widze ze to nawet morele nie sprzedaje tylko jakiś TRYTON Edytowane 20 Marca przez dawidoxx 1
dhyde00 240 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 1 minutę temu, dawidoxx napisał(a): To jest aż smieszne ze w ciągu kilku chwil sklep podwyższa cene o 3 koła Przeciez to inny sprzedawca (Tryton) a nie Morele 1
sovas 662 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 17 minut temu, IceMan napisał(a): kuurrrdeeee oszaleli kupione mam 3 karty teraz omg jak msi dojedzie to palita i gainwarda odsyłam Hm, a w czym to msi lepsze od tamtych?
dawidoxx 974 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) 6 minut temu, dhyde00 napisał(a): Przeciez to inny sprzedawca (Tryton) a nie Morele Link był do morele więc nie spojrzałem dalej... to już nawet morlee nie sprzedaje u siebie.. pewnie jak u nich kupisz i będzie problem to wywalą jajca i bedą ludzi wysyłać do jakiś trytonów Tych to już w ogole poj...ło z cenami.. 10 sztuk i kiszą je po 20k z myslą ze ktoś kupi Edytowane 20 Marca przez dawidoxx
IceMan 103 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 7 minut temu, sovas napisał(a): Hm, a w czym to msi lepsze od tamtych? Raczej lepsze chłodzenie , niższa cena i marka lepiej rozpoznawalna i wysoko ceniona na naszym rynku - to w razie sprzedaży kiedyś w przyszłości. 1
Zachy 586 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca (edytowane) Ja kliknalem MSI 5070 Ti Vanguard SOC Launch Edition Mialem juz Gigabyte 5070 Ti Gaming OC ale roznica w cenie marginalna, a Vanguard to raczej lepsza karta. Albo jakis fajny 5090 (jesli nie bede mial focha na 450-600W ). Albo ten Vanguard na przeczekanie do serii 6000 Edytowane 20 Marca przez Zachy
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca Kiedy nie wiesz, czy zostawić sobie 5090 czy 5070 Ti, więc ostatecznie obie sprzedajesz na OLX 5
sideband 1 768 Opublikowano 20 Marca Opublikowano 20 Marca 9 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Kiedy nie wiesz, czy zostawić sobie 5090 czy 5070 Ti, więc ostatecznie obie sprzedajesz na OLX Jak ktoś nie potrzebuje karty to tak wymyśla i z nudów tylko testuje lub januszuje na kartach
Rekomendowane odpowiedzi