Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Bo Blind trochę pilnował i co jakiś czas czyścił najgorszy spam przy okazji rozdawania banów :E 

Blind wysyłał ludzi na urlop za duperele.. Nawet jak cenzurowales wulgaryzmy "*" 

Ogólnie był spokój i kultura na jakimś tam poziomie..  Na labie taka gwiazda  podzieliła by los Odina 😁

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Na pclabie tyle generacji i temat GPU nigdy nie był martwy, ludzie przychodzili, odchodzili, dostawali bany, permy i tak się toczyło.

Posty z tego co wiem nie są usuwane po zamknięciu/usunięciu konta. Po prostu będą figurować pod nickiem "gość"

Ten temat bez jego postów akurat by się rozsypał totalnie, a z tego co wiem, to posty jak się uprze, muszą usunąć, jako jego własność intelektualną, niezależnie ile warta jest ta własność 

Opublikowano
8 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Bez Pipolino ten temat byłby martwy

Guzik prawda, ale nawet zakładając, że tak by było - to co z tego? Widzisz gdzieś na forum reklamy? Bo ja nie widzę, a adblocka nie mam w przeglądarce.

Ta część portalu nigdy nie miała wartości komercyjnej i nie była na nią nastawiona. Jest ruch? Fajnie. Nie ma? Dla nas to niczego nie zmienia.

Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Guzik prawda, ale nawet zakładając, że tak by było - to co z tego? Widzisz gdzieś na forum reklamy? Bo ja nie widzę, a adblocka nie mam w przeglądarce.

Ta część portalu nigdy nie miała wartości komercyjnej i nie była na nią nastawiona. Jest ruch? Fajnie. Nie ma? Dla nas to niczego nie zmienia.

Ja widzialem reklamy. Przykładowo moja aukcja na OLX 5090 bez ropów. No i znowu się wkopałeś.

Opublikowano

Temat ogolnie jest smieszny. Goscie kupuja 5090 bo chca 4k, tylko problem w tym ze 4k na tych monitorkach 27-32 to 4k nie zobacza nawet przy rtx 9090. Cewki, zakupy po 10 szt a  I tak wszystko na Marne. Niezla komedia :)

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Temat ogolnie jest smieszny. Goscie kupuja 5090 bo chca 4k, tylko problem w tym ze 4k na tych monitorkach 27-32 to 4k nie zobacza nawet przy rtx 9090. Cewki, zakupy po 10 szt a  I tak wszystko na Marne. Niezla komedia :)

zeby bylo jeszcze tych gier na setki ;) a tak to w wiekszosci niezptymalizowane gnioty, ktore wymuszaja posiadanie 5090, a nie 5070Ti, bo tak tragiczny poziom jest obecnie w game devie.

• Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Ten temat bez jego postów akurat by się rozsypał totalnie, a z tego co wiem, to posty jak się uprze, muszą usunąć, jako jego własność intelektualną, niezależnie ile warta jest ta własność 

Dalej zostaną wszystkie cytaty gdzie ludzie cytowali. Ogólnie tu jest chyba podobny regulamin jak na pclabie. Publiczne forum i po usunięciu konta posty zostają pod nickiem gość taki i taki.

Może też zrobić jak bodaj Alek na golu robił i ręcznie usunąć prze edytować wszystkie jego wysrywy zanim zgłosi chęć usunięcia konta :E

Opublikowano
17 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

To już musiałby się chyba @GordonLameman wypowiedzieć w tej kwestii %-)

15 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

ps. nie wiem ile osób wchodzi na forum i czy bezpośrednio, czy przez portal, ale widzę, że na statykach dotyczących ruchu sieciowego to wam jednak zależy

Owszem, zależy i to bardzo (jak każdemu). Ale ten ruch sieciowy generuje portal, nie forum :)

Opublikowano
9 minut temu, RtxOn napisał(a):

Zrobiło się na tyle gorąco, że pojawił się nasz jeździec apokalipsy - prowadź!

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, tomcug napisał(a):

Owszem, zależy i to bardzo (jak każdemu). Ale ten ruch sieciowy generuje portal, nie forum :)

To są naczynia połączone, tak sądzę po sobie i znajomych, jak wchodzę na forum to i na portalu sprawdzę newsy i testy

5 minut temu, zozolek napisał(a):

To co wracamy może do wątku zmiany 5080 na 4090 ? :E

Z tego co się orientuję, wrócić można jedynie do wątku zmiany 4090 na 5080, a to zmienia postać rzeczy radykalnie %-)

Opublikowano

Wybacz, ale to jest niszowy temat, który mało kogo interesuje :)

9 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

To są naczynia połączone, tak sądzę po sobie i znajomych, jak wchodzę na forum to i na portalu sprawdzę newsy i testy

To prawda, ale sam wiesz, że na forum nie ma za dużo osób. To nie czasy wczesnego Laba, gdzie ludzie drzwiami i oknami ładowali się na fora. Choć oczywiście fajnie, że taka forma komunikacji nie zginęła całkowicie, bo to zupełnie co innego niż popularne teraz Reddity, grupy FB, itd.

Opublikowano
15 minut temu, zozolek napisał(a):

To co wracamy może do wątku zmiany 5080 na 4090 ? :E

Lilieć sierpień może cenowo będzie bliżej 9k 5090 i wtedy to świetna opcja.

Ale po co przepłacać za 5080 jak już 5070 bije 4090:niegrzeczny:

• Haha 3
Opublikowano
24 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

A teraz jestem tu i mam nowego przyjaciela @tomcug

Widzisz Patryku, sam piszesz, że jestem Twoim przyjacielem. To jak mógłbym przyjacielowi zrobić coś tak niedobrego jak usunięcie mu konta? Przecież to działa w dwie strony :)

Opublikowano

Pipolinio jest nieszkodliwy. To taki typ co zamiast sie dolozyc do rachunkow to mieli odlozone 16k, to zwrocik, to zakupy, to zwrocik to zakup. 5090 jest, kasa jest. Tak mozna zyc. 

• Haha 1