Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Totek napisał(a):

@sovas

Ładuj tu lepsze chłodnice, ja przy układzie z chłodnicami 480x60 i 280x60, chłodzone proc, chipset i GPU 350W mam 40C na karcie i 30-31 woda (glikol). Wentylatory 120mm na 1000rpm i 140 na 700rpm. Możesz tu jeszcze sporo urwać. Ktoś dawał tu dane z Gigabyte 5080 waterforce WB w podobnym układzie i właśnie te 40 z hakiem było na karcie :metal: dzięki dobrej termice boost będzie trzymała jak głupia. 

Mam już kupione O11D XL Evo, 9x Lian Li TL 140, Distro, 2 pompty D5 i czekam na chłodnice 2x420x45 i 1x420x30 %-)

@PiPoLiNiO @Kadajo No tu akurat racja na 5090 po UV jest więcej FPS niż na stock :D A 15k to akurat nie u mnie :hihot:

image.png.677edc7ae49a5a71a5abc76b37a38bba.png

image.png.939bbe7ded5337639f1ea9ca56f8e104.png

Edytowane przez sovas
  • Like 1
Opublikowano

Ja na loopie dociskam sprzęt ile mogę :D Wszystko powyżej 250w idzie w blok wodny. Bez tego dyski M2 się gotują i zwajniają, pamięci RAM się gotują i trzeba im wstawić wentylator. A z blokiem jest cichutko, kulturka, tylko trochę roboty.

Ktoś powie, że układ jest drogi... Ma rację, z tym że można na takim ukladzie lecieć wiele lat, ja swój oram od 2008r, tylko dokładam bloki lub chłodnice.

• Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Jakich ja czasów dożyłem, ludzie kupujący GPU po 15 tys. zakładają loopy, żeby zrobić UV, obniżyć wydajność karty i cieszą się, że jest 50 stopni pod obciążeniem :skacze:

I czepia się o to ktoś kto preferuje cichego pc:hihot:

Opublikowano
7 godzin temu, sovas napisał(a):

Mam już kupione O11D XL Evo, 9x Lian Li TL 140, Distro, 2 pompty D5 i czekam na chłodnice 2x420x45 i 1x420x30 %-)

@PiPoLiNiO @Kadajo No tu akurat racja na 5090 po UV jest więcej FPS niż na stock :D A 15k to akurat nie u mnie :hihot:

image.png.677edc7ae49a5a71a5abc76b37a38bba.png

image.png.939bbe7ded5337639f1ea9ca56f8e104.png

lian li widziałeś jakieś testy?

te chłodnice to alphacoole? btw one maja rozstaw portów 70mm, a distro od SC tak jak i od EK 56mm

Opublikowano
2 godziny temu, pijoter100 napisał(a):

Też mam 1 sekundowy black screen na przeglądarce chrome, karta 5070 ti, czyli to wina sterowników? Nowy kabel zamówiłem. 

A ja taki sekundowy czarny ekran miałem na radeonie gdzie teraz wrzuciłem 5070 i jak ręką odjął. Ale pamiętam, że na poprzednim radeonie kiedyś też to występowało, jakby gasnąć monitor i załącza się od nowa wyświetlając komunikat o display port. 

Naprawia stery to przestanie migotać ;) 

Opublikowano
15 godzin temu, Nex1M napisał(a):

Obecne know issue stery nvdia
image.thumb.png.98d97fd1836cd1162ded0fa985bd650b.png

wczoraj mi się CP2077 odpalił z brakującymi 30 klatkami jeśli chodzi o średni klatkarz, problem ustąpił po reboocie, ktoś wie co może być przyczyną takiego zachowania? też sterownik?

Opublikowano
16 godzin temu, sideband napisał(a):

W rzeczywistości ta lista jest dłuższa ;)

To wiadomo i nie dotyczy to tylko NV przecież ;) Ale generalnie idzie to ślamazarnie, wieszającego się RDR2 im zgłaszałem jeszcze w styczniu, póki co poprawki brak %-)

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

Litwicki był nie do podrobienia. Lipa że na labie nie było bota AI, który by archiwizował jego wpisy. To było absolutne złoto.

Ale co, skasował konto że wpisy przepadły? litwicki23 (i litwicki22) widzę istniał do końca, to nie on? Jak on to wpisy też zostały ;)

Edytowane przez Wu70
Opublikowano (edytowane)

@Wu70 wpisy zostały w sensie że możesz je jakoś odtworzyć byśmy mogli się nimi cieszyć na nowo? już pod koniec nie szło nic znaleźć na labie z jego przygód z mitycznym 2080ti 😢

Apogeum to on miał tak jakoś 2017-2019, no napewno przed pandemią. 

@dawidoxx pamiętasz to? 😀

Potem chyba też były jakieś awarie chwilowe na labie i sporo treści przepadło jeśli dobrze kojarzę :/

Szkoda tych jego postów bo wielokrotnie płakałem ze śmiechu przed monitorem 🤣

Edytowane przez Fenrir_14
  • Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

wpisy zostały w sensie że możesz je jakoś odtworzyć byśmy mogli się nimi cieszyć na nowo? już pod koniec nie szło nic znaleźć na labie z jego przygód z mitycznym 2080ti 😢

W internecie (chyba) nic nie ginie :D

Koniec końców ten 2080Ti niedomagał :D

Cytat

1. Napisano 2020-09-22T21:16:32Z przez litwicki22:
"Eh trzeba wymienic na 3090 , 2080 ti juz kuleje z raytracingiem w crysis remaster, jeszcze 2 dni. Proshop pieniazki przelal za wycofanie z 3080 juz kwota czeka na 3090 :) Rzetelny sklep doslownie 2 dni dostalem zwrot :)

• Haha 2
Opublikowano

Udało się, czy się nie udało kupić Foundersa 5090 o to jest pytanie :D. Kasa z konta poszła i potwierdzenie na mailu jest płatności z p24, ale żadnego maila odnośnie samego zamówienia.

obraz.thumb.png.6c974a9813c95bbfe798878a361381ac.png

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, GAZuOOT napisał(a):

Udało się, czy się nie udało kupić Foundersa 5090 o to jest pytanie :D. Kasa z konta poszła i potwierdzenie na mailu jest płatności z p24, ale żadnego maila odnośnie samego zamówienia.

Wzieli zaliczke - oddadzą połowe :E 

• Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Wu70 wpisy zostały w sensie że możesz je jakoś odtworzyć byśmy mogli się nimi cieszyć na nowo? już pod koniec nie szło nic znaleźć na labie z jego przygód z mitycznym 2080ti 😢

@dawidoxx pamiętasz to? 😀

Potem chyba też były jakieś awarie chwilowe na labie i sporo treści przepadło jeśli dobrze kojarzę :/

Szkoda tych jego postów bo wielokrotnie płakałem ze śmiechu przed monitorem 🤣

Tiaa :E ale faktycznie było bekowo.. mógłby wbić tutaj na forum :D 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, sovas napisał(a):

@GAZuOOT podobno do 2h czasem trzeba czekać na potwierdzenie, także narazie spokojnie

O no to good info. I jeżeli by się udało to Trio 5090 na zwrocik (chyba, że ktoś chętny za 10k?, bo kupowałem na działalność z fakturą 0%) i mam nadzieję, że moja przygoda z zakupem 5090 się skończy. Już nawet pal licho krzywą itp., w tej cenie nie ma co wybrzydzać.

Opublikowano
3 minuty temu, GAZuOOT napisał(a):

O no to good info. I jeżeli by się udało to Trio 5090 na zwrocik (chyba, że ktoś chętny za 10k?, bo kupowałem na działalność z fakturą 0%) i mam nadzieję, że moja przygoda z zakupem 5090 się skończy. Już nawet pal licho krzywą itp., w tej cenie nie ma co wybrzydzać.

A co jest z tym Trio nie tak? bo raczej bije FE.