Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, xtn napisał(a):

Proste pytanie, jak robisz test np RTX5070, to w tym samym czasie sprawdzasz też pozostałe 40 kart które masz na wykresie? Czy to są wyniki archiwalne? 

Nie są archiwalne. Regularnie sprawdzam aktualizacje sterowników na wszystkich generacjach, jakie mam w testach (na bazie najszybszego GPU dla każdej generacji) i jeżeli gdzieś są poprawki (wzrosty wydajności), to testy dla tej generacji są powtarzane. Robię to też (a w zasadzie w szczególności) przy każdej premierze i możesz mi wierzyć lub nie, ale zbadałem premierowe stery dla Blackwella na Adzie, wzrostów co prawda nie było względem starszych w tych grach, które mam w procedurze, ale spadków też nie było %-)

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
14 minut temu, Phoenix. napisał(a):

429$, czyli w PL licząc jak nowe msrp 2649zl dla 5070, daje za wersje 16GB, ok. 2099zl, czyli w sklepach 2200-2300zl za najtańsze modele. Wszystko rozbija się o wydajność. Jeżeli będzie tylko 5-10% wyżej od 4060ti to bardzo słabo. Jednak jeżeli prawie dogoni rtx4070 to będzie fajna karta. 

Opublikowano

RTX 4060 jest podobna wydajnościowo do 3060ti. 4060ti porównuje się do 3070. No to 5060ti 16GB powinna być na poziomie 4070. Jak by nie było, GDDR7 128bit daje wydajność DDR6 na 256bit szynie, a 4060ti ma tylko 128bit DDR6 :P  Jak ceny 5060ti 16GB się uspokoją, a muszą (będzie konkurencja AMD 9060xt 16GB) to powinna zawitać u mnie w blaszaku :glodny:

Opublikowano

Dzisiaj mam wolne, BOT zaśpiewał, że są karty, wszedłem, sprawdziłem, że faktycznie i jest 12 sztuk, to wrzuciłem szybko, myślałem, że może ktoś skorzysta xD

Ja i tak czekam na astrala LC/ Suprim SOC LC w normalnej cenie, ew rewizję z 2 wtykami zasilania ( pewnie 5090 Ti), a bot odpalony i jak coś wlatuję, to staram się linkować 

Opublikowano
19 minut temu, leven napisał(a):

RTX 4060 jest podobna wydajnościowo do 3060ti. 4060ti porównuje się do 3070. No to 5060ti 16GB powinna być na poziomie 4070. Jak by nie było, GDDR7 128bit daje wydajność DDR6 na 256bit szynie, a 4060ti ma tylko 128bit DDR6 :P  Jak ceny 5060ti 16GB się uspokoją, a muszą (będzie konkurencja AMD 9060xt 16GB) to powinna zawitać u mnie w blaszaku :glodny:

Może w końcu 6080 dojdzie do poziomu 4090:wariat:

Opublikowano
2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Może w końcu 6080 dojdzie do poziomu 4090:wariat:

Sami ze sobą się nie ściągają, to już pokazali. Wydajność 6080 zależy od Radeonow w tej cenie, albo dogonią albo znowu będą kotlety. 

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Pitt_34 napisał(a):

W X-kom nawet jak kupisz stacjonarnie,  to nie robią żadnych problemów z tym abyś mógł zwrócić. Przynajmniej ja nie miałem takich problemów. 

A ja miałem i to w centrali w Komornikach.

Opublikowano
Godzinę temu, Norrberrto napisał(a):

A ja miałem i to w centrali w Komornikach.

Zawsze się znajdzie jakiś wyjątek, Co i tak mnie dziwi, no chyba że coś ze zwracanym sprzętem było nie tak.