RTX4090 358 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Czy dobrze ja czytam, że Pimpuś chyba już wszystkie 5090 sprawdził i odesłał jakie mamy tylko w kraju
Tolfu 36 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 19 minut temu, RTX4090 napisał(a): Czy dobrze ja czytam, że Pimpuś chyba już wszystkie 5090 sprawdził i odesłał jakie mamy tylko w kraju Ktoś musiał to zrobić tak
kpoplawski5 0 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Siema. Czy znajdę tutaj kogoś kto na codzień montuje dużo zestawów komputerowych i montował RTX 5070 TI: Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Gaming OC np. w obudowie MSI MPG Gungnir 300R Airflow? Jakby co to poproszę priw. Dziękuję
Phoenix. 4 726 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Srale astrale, tu jest prawdziwe gniazdo świerszczy! https://videocardz.com/newz/galax-launches-geforce-rtx-5090d-hof-series-36-phase-vrm-up-to-two-12v-2x6-connectors-and-4100-price
Tasslehoff 65 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia coś to dziwnie śmierdzi, niby 2x 12v-2x6 i 600W TDP
Phoenix. 4 726 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Bo to karta pod customowy bios z większym Limitem mocy dla overclockerow Ale jestem ciekaw czy nawet na te 600W da się podpiąć na dwa kable i rozłożyć płynący prąd.
sovas 662 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 20 minut temu, Tasslehoff napisał(a): coś to dziwnie śmierdzi, niby 2x 12v-2x6 i 600W TDP Te 600W to pewnie co by jej nie usmażyć na powietrzu
Tornado3 327 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Skusiła mnie cena tego Phantoma 5080 ale szczerze odradzam Cewki grają gorzej od mojego starego Strixa 3070 po OC do tego brzęczenie wentylatorów już od najniższych obrotów tragedia Temperatury po jednym przelocie SteelNomad i to wszystko po UV 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Rzucicie okiem koledzy czy jakiegoś bubla nie walnąłem?: Wydaje się ok ale człowiek przemęczony to coś mógł pomerdać...
Lameismyname 2 340 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) @Phoenix. kolega @cruzier skierował do mnie zapytanie czy nie był bym w stanie opisać tego dla kogoś zielonego (pewnie pamięta mój poradnik odnośnie ASRocka 5600(XT) z laba). W sumie początkowo to bywa nieintuicyjne, więc poczułem challange i naskrobałem. Może komuś się przyda co nie zmienia faktu, że mogłem coś napisać niejasno/przekręcić więc jestem otwarty na sugestie czy dopatrzenie się czegoś. Cytując jego oryginalny post: 11 godzin temu, cruzier napisał(a): @Lameismyname będziesz tak miły i opiszesz poprawny proces UV dla serii Rtx 5000 ( ja mam 5070 TUF'a ). Trochę wczoraj oglądałem YT i coś tam sobie pokombinowałem ... Ustawiłem chyba 0,925mV dla GPU 2880 MHz... I tak zostawiłem. Temperatury mi spadły do około 66 st. na GPU i 68 na Mem. Zaznaczę , że obroty wentylatora mam max przy tym 880rpm. (QBios). Czuję, że ten mój UV jest zrobiony bardzo mało precyzyjnie... Uważam tak, gdyż nie mam uchwyconych dokładnych danych co do bustu GPU. Czy karta na stoku bustuje do 2880 MHz czy może wyżej ... Czekam na sugestię... Tylko w formie "dla laika" poproszę🫣 Pozdrawiam. Edytowane 24 Kwietnia przez Lameismyname 1
Doamdor 1 784 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 53 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ktoś kto wymyśli sposób na cewki może być bardzo bogaty Cicho jak makiem zasiał. 2 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia @Doamdor No i przyjdzie do wymiany procka czy tam inny upgrade i: 2
VillagerGPT 6 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia Wymyślono już może jakiś sposób na piszczące cewki? Proponuje zbiorowy pozew na nvidie 2
Phoenix. 4 726 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 10 godzin temu, Tornado3 napisał(a): Temperatury po jednym przelocie SteelNomad 67st i 1400rpm to nie ma tragedi
Tolfu 36 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) Profesjonalnie zabezpieczony zasilacz kupiony przeze mnie na amazonie tak zwany brak pudełkowy Może uratuje mnie to przed piszczeniem cewek nadzieja matką głupich Edytowane 25 Kwietnia przez Tolfu
Nex1M 113 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) 7 minut temu, Tolfu napisał(a): Profesjonalnie zabezpieczony zasilacz kupiony przeze mnie na amazonie tak zwany brak pudełkowy Może uratuje mnie to przed piszczeniem cewek nadzieja matką głupich Też tak myślałem jak miałem Asus RTX 4080 TUF wymienilem zasilacz na mocniejszy lepsiejszy i co? Guzik. Niestety na ten moment najlepszym rozwiazaniem jest po prostu wymiana karty, i tak tez zrobilem Edytowane 25 Kwietnia przez Nex1M 1
VillagerGPT 6 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 1 minutę temu, Nex1M napisał(a): Też tak myślałem jak miałem Asus RTX 4080 TUF wymienilem zasilacz na mocniejszym lepsiejszy i co? Guzik. Niestety na ten moment najlepszym rozwiazaniem jest po prostu wymiana karty, i tak tez zrobilem I trafiłeś w końcu na taką bez piszczących cewek? 1
Send1N 4 171 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 12 minut temu, Tolfu napisał(a): Profesjonalnie zabezpieczony zasilacz kupiony przeze mnie na amazonie tak zwany brak pudełkowy Może uratuje mnie to przed piszczeniem cewek nadzieja matką głupich W 2025 nadal ludzie myślą że zasilacz uciszy cewki? jedynie zalewanie klejem ci zostaje
Tolfu 36 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 1 minutę temu, Send1N napisał(a): W 2025 nadal ludzie myślą że zasilacz uciszy cewki? jedynie zalewanie klejem ci zostaje Miałem 750w a nie 850w tak jak niby było wymagane wiadomo, że szansa jest mała, że przestanie piszczeć, ale zawsze jakaś jest 1
sovas 662 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) @Send1N Mi na reddicie pisali, że cewki w Waterforce WB tak dają przez zasilacz i żebym go zmienił Nigdy nie miałem problemu z cewkami poza tą 1 kartą. 4 minuty temu, Tolfu napisał(a): Miałem 750w a nie 850w tak jak niby było wymagane wiadomo, że szansa jest mała, że przestanie piszczeć, ale zawsze jakaś jest Jak już to raczej nie będzie zależało od mocy zasilacza. Prędzej uwierzę, że zasilacz może nie zgrać się z kartą po prostu i to loteria nie związana z mocą. Nie mam kilku pod ręką, żeby to sprawdzić. Tak czy siak na moim zasilaczu jedna karta potrafi być niesłyszalna nawet przy 900 fps, a druga piszczy nawet na pulpicie, a pod obciążeniem tak, że słychać ją w drugim pokoju Edytowane 25 Kwietnia przez sovas 1
Tolfu 36 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 3 minuty temu, sovas napisał(a): @Send1N Mi na reddicie pisali, że cewki w Waterforce WB tak dają przez zasilacz i żebym go zmienił Nigdy nie miałem problemu z cewkami poza tą 1 kartą. Jak już to raczej nie będzie zależało od mocy zasilacza. Prędzej uwierzę, że zasilacz może nie zgrać się z kartą po prostu i to loteria nie związana z mocą. Nie mam kilku pod ręką, żeby to sprawdzić. Ten który mam teraz nie jest modularny, ale to chyba nie ma znaczenia
sovas 662 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia (edytowane) @PiPoLiNiO To polecam lekturę na temat Waterforce WB Na reddit to w ogóle 3 osoby chciało odkupić ode mnie tę kartę i nawet ktoś dawał +500$ Widać, że w USA dalej mają problemy z dostępem do serii 5. 4 minuty temu, Tolfu napisał(a): Ten który mam teraz nie jest modularny, ale to chyba nie ma znaczenia Nie, ale jak masz jakiś stary, niemodularny zasilacz to i tak można wymienić. Edytowane 25 Kwietnia przez sovas
Radio Tirana 1 042 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 16 minut temu, Tolfu napisał(a): Miałem 750w a nie 850w tak jak niby było wymagane wiadomo, że szansa jest mała, że przestanie piszczeć, ale zawsze jakaś jest 3
VillagerGPT 6 Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia 2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): mega zabawny jesteś 1
Rekomendowane odpowiedzi