Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tasslehoff napisał(a):

ale monitor też możesz zmienić ;)

No przecież zmieniał. Już nie pamiętam dokładnie tych perypetii z pclaba, ile tego było, z 7 sztuk? :)

Opublikowano
14 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Kanzu To słabo czytasz posty. Ja na priv mam 4 osoby które miały powyżej 3 :)

Ja wiem kto miał powyżej 3 sztuk i z miejsca mógłbym was wymienić tylko jak to się ma do 99%, które podałeś? Brzmi jakbyś to wyliczył z samych osób na priv a nie ludzi, którzy kupili tą kartę %-)

Już nie naginajmy faktów, że każdy z tego tematu miał po kilka sztuk. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jankooo napisał(a):

Według opisu to jest 5070 i wtedy cena się zgadza tzn. po prostu drogo

Tak w/g opisu jest 5070, teraz na spokojnie przeczytałem całość. 

Opublikowano
17 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

A kto poza @dawidoxx kupił 1 sztukę 5090 i z nią został? 

Ja, @DżonyBi,@Faflucy,@Fenrir_14(mimo kupna kilku kolejnych LC zostałeś chyba z pierwszą?)

Wymieniłem tylko tych najczęściej się udzielających a było jeszcze parę kont, więc to już zaburza te 99%. Jeśli mieli po więcej to mogło mi się poje*ać albo nie pisali o tym publicznie :D

26 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. Przez takich jak Ty i niektórzy, część osób nawet się nie przyznaje, że miało kilka sztuk, bo zaraz leci pato szydera. A ja sram na Wasze teksty i się nie kryje z tym, że dostaję gówna które oddaje.

Co takich jak Ty? Nie pruj się, bo ja żadnej szydery nie cisnę tylko nawiązałem do tych procentów. 

W tej chwili jak poprawiła się dostępność i ceny to osobiście mam to w dupie. Każdy może po 100 sztuk zmienić i nawet mnie to nie świerzbi ;D

Problem w tym leżał na samym początku jak nie było kart, ceny były z nieba i rozwijał się handel żeby tylko odsprzedać drożej.

Teraz to możecie przerzucać ile wlezie %-)

• Upvote 1
Opublikowano

Macie farta lub bardzo niskie oczekiwania lub monitor sprzed naszej ery.

Nigdy nie miałem problemu z "dźwiękiem" karty graficznej - aż wpadłem w 5090tki.

Astral LC - zwrot
Aorus Master - zwrot
Suprim - zwrot

Dzisiaj testuję drugiego Mastera :) 

@PiPoLiNiO szkoda bana na nich

Opublikowano

Zmieniając temat:

Rzeczywiście Suprim ma najlepszą kulturę pracy.

Grałem w Clair Obscure: Expedition 33 i po kilku godzinach:
- 51-53 stopni na karcie
- 1000 RPM na karcie
- 1000 RPM na wiatrakach w obudowie

Efekt taki, że jakby cewki nie grały to słyszałbym lekki wiatr i tyle :) 

Opublikowano
5 minut temu, krulaks napisał(a):

Zmieniając temat:

Rzeczywiście Suprim ma najlepszą kulturę pracy.

Grałem w Clair Obscure: Expedition 33 i po kilku godzinach:
- 51-53 stopni na karcie
- 1000 RPM na karcie
- 1000 RPM na wiatrakach w obudowie

Efekt taki, że jakby cewki nie grały to słyszałbym lekki wiatr i tyle :) 

Jakie ustawienia gry? Dales DLSS4 w nvidia app? Jaki monitor? Masz UV? Jaki punkt szczytowy mV na krzywej? 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Uwierz, bardzo chętnie zakończył bym temat na 1 sztuce Astrala 1 marca za 13700 z X-kom :)

Przecież tu 99% posiadaczy 5090 miało kilka sztuk. Niektórzy z tego co pamiętam też są blisko 10.

Gdyby każdy miał monitor 4k 240Hz to 90% osób by przewaliła po 5-10 sztuk. 

Gdybym ja miał 2k 144Hz to pewnie też bym skończył na 1, max 3 :)

Tez jestem w tym kręgu może nie 5090 ale 5070ti gaming trio oraz vanguard i 5080 vanguard oddane ponieważ cewki dramat dzisiaj idę po kolejna i trochę pale się ze wstydu w sklepie ale to ja będę przy tej karcie siedziała kolejne x czasu i jak bym miał siedzieć przy tych świerszczach to bym zgłupiał  . Masakra jak robią te karty 

Edytowane przez RafiSrf
Opublikowano (edytowane)

Astral LC trafiony 10/10 za pierwszym razem za 13.3K z Morele. Gdybym nie mial wymagan to kupilbym Ventusa albo 5090 FE. W przypadku Ada byl najpierw 4090 Trio - glosne cewki zwrot, potem Aorus 4090 - cewki nawet ciche, ale wentylatory zyly wlasnym zyciem, wyswietlacz na GPU sie zawieszal, RGB nie dzialalo prawidlowo i zwrot, potem 4090 Liquid - temperatury i akustyka perfekt, a cewki choc glosniejsze niz teraz na Astralu LC to w pelni akceptowalne. 

Wyswietlacz 120Hz do grania w 4K na 5090 jest idealny, bo tam i tak ciezko wiecej wycisnac, ale przy modelu 6090 odswiezanie moze byc juz waskim gardlem.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

Wyswietlacz 120Hz do grania w 4K na 5090 jest idealny, bo tam i tak ciezko wiecej wycisnac, ale przy modelu 6090 odswiezanie moze byc juz waskim gardlem.

FG x3 sobie chwale i można więcej wycisnąć. No i gry typu The Last of Us 2 na FG x2 też przebija 120

Opublikowano
2 godziny temu, krulaks napisał(a):

Nigdy nie miałem problemu z "dźwiękiem" karty graficznej - aż wpadłem w 5090tki.

Astral LC - zwrot
Aorus Master - zwrot
Suprim - zwrot

To by tylko potwierdzało, że 600W w gpu to czysta patologia

Opublikowano
5 godzin temu, krulaks napisał(a):

Astral LC - zwrot
Aorus Master - zwrot
Suprim - zwrot

Takiego Aorusa dostałem. Dobrze, że nagrałem cały unboxing :boink:

image.thumb.png.0bc25db234c04557a1257d19616a2201.pngimage.thumb.png.aa018d93095004922ded298875f59828.pngimage.thumb.png.09e3384b547ef032d90692ff07b31351.png

• Haha 4
  • Confused 10
  • Sad 5