Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robilem tez kiedys testy w grze i schemat w kwesti wynikow jest powtarzalny wiec nie ma to zadnego znaczenia czy to benchmark czy gra, poslugujesz sie tylko przeklejkami z internetu tekstami, a sam nie raczysz nawet tego zweryfikowac. Jestes totalnym hipokryta bo chcesz kupic monitor 500hz dla cyferek ale kiedy ja przedstawiam konkretne liczby chowasz glowe w piach i nagle wartosci nie maja znaczenia, a sam nie potrafisz przedstrawic zadnych wartosci:hihot:  A taki szpec z 15letnim doswiadczeniem to powinien mnie wynikami zgasic w moment :hahaha:Chyba sie nie doczekam ;) 

5 minut temu, TheMr. napisał(a):

„The results from this benchmark shouldn't be compared against real competitive matches, due to your client having to simulate the entire game, which doesn't happen when playing on a server.”

Normalnie ameryke odkryles, ze benchmark w jakiejkolwiek grze nie odzwierciedla tego co mamy w relanej rozgrywce, to nie zadna wiedza tajemna od lat ;) 

Opublikowano (edytowane)

Godzinę temu, galakty napisał(a):

Daj spokój chłop zwrócił OLEDa bo się bał wypalenia w CSie :E 

Gdzie na OLED miałby dużo lepsze odczucia i płynność :E 

Ja tam już prawie 3 rok katuje mojego oleda i zero wypaleń nawet przestałem się bawić w jakieś ukrywanie paska, czy ikonek.. korzystam normalnie jak ze zwykłego monitora :D 

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 3
Opublikowano

Tak samo jak kolega @dawidoxx

C2 katowane 3 lata soulslike'i, cyberpunk, tysiące godzin w BF'ach, total war'ach itd i śmiga do dziś elegancko, jak nowy 😀 Od ponad roku C3 tak samo traktowany i zero zużycia. 

Kilka miesięcy temu byłem u kolegi który ma jakiś monitor TN to prosiłem żeby to wyłączył bo oczy same łzawiły 🤣🤣

Nie wiem ile musieliby mi płacić "szkodliwego" żebym przy tym siedział lol. 

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Masz CS2 benchmark, 9800x3d robi ponad 1000fps.

Tak, robiłem. Jeśli mnie pamięć nie myli to avg. było coś ok 900/ 1%low chyba 328 i wszystko na low w niskiej rozdziałce, natomiast w grze wygląda to zupełnie inaczej. 

Edytowane przez matakujce
Opublikowano
29 minut temu, matakujce napisał(a):

Tak, robiłem. Jeśli mnie pamięć nie myli to avg. było coś ok 900/ 1%low chyba 328 i wszystko na low w niskiej rozdziałce, natomiast w grze wygląda to zupełnie inaczej. 

No tak bo karta graficzna nie jest w stanie wiecej wypluc

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, caleb59 napisał(a):

Bynajmniej prąd podobny płyną, wszystkie niemal równo przysmażone :D

Dolne piny to masa ?

Edit, nie pomyślałem też że dysbalans na liniach mógł spowodować że piny się paliły stopniowo i kolejno jeden po drugim przerywając wszystkie obwody aż cały obwód całkowicie został zerwany sprawiając że karta zgasła  :D 

Edytowane przez kamil039c
  • Haha 1
Opublikowano

Steve już każde nowe Vid nt. Nvidii traktuje jako pole, aby im pojechać. Lubie to :skacze:

"Nvidia is actively damaging the enthusiast and gaming industry and hobbies"

- Steve from Gamers Nexus

• Upvote 2
Opublikowano
29 minut temu, kamil039c napisał(a):

Bynajmniej prąd podobny

Bynajmniej ≠ przynajmniej. 

Sory, ale gotuje mi się jak ludzie używają tego zamiennie nie wiedząc, że oba wyrazy mają inne znaczenie. Ostatnio to jakaś plaga z tym %-)

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie musi, wystarczy że krytykuje. I słowo się niesie.

Niesie od lat i nic to nie zmienia.

Majstry chwalą AMD - nie działa, a teraz Intela najlepiej opłacalne karty ma i co - i nic :lol2:

Polecam obejrzeć jak w MicroCenter pytali ludzi co wybierają i ludzie pomimo cen i tak lubią NV :lol2:

Opublikowano

A jednak Nvidia za kulisami starszy ze nie udostępni sprzętu i sterowników.

Dlaczego skoro taki Steve niczego nie zmienia ? :D

Czym się NVidia wiec przejmuje i traci na to czas.

Ludzie wybierają Nvidie, bo na najlepsze karty, no takie są fakty, ale to nie znaczy ze trzeba im przytakiwać i na wszystko się godzić.

On zwraca tylko uwagę ze Nvidia ma wybór i wybiera lipę.

Kiedyś się Nvidii nóżka powinie tak jak nie jednemu juz niezatapialnemu korpo o którym czytamy dziś tylko na kartach historii

Opublikowano
36 minut temu, Kadajo napisał(a):

A jednak Nvidia za kulisami starszy ze nie udostępni sprzętu i sterowników.

Dlaczego skoro taki Steve niczego nie zmienia ? :D

Czym się NVidia wiec przejmuje i traci na to czas.

Ludzie wybierają Nvidie, bo na najlepsze karty, no takie są fakty, ale to nie znaczy ze trzeba im przytakiwać i na wszystko się godzić.

On zwraca tylko uwagę ze Nvidia ma wybór i wybiera lipę.

Kiedyś się Nvidii nóżka powinie tak jak nie jednemu juz niezatapialnemu korpo o którym czytamy dziś tylko na kartach historii

A AMD robi inaczej? Chyba nie wiesz jak to działa. W skrócie jesteś z nami lub przeciwko nam ;) Ludzie od PR muszą raz za jakiś czas pokazać za co biorą pieniądze:lol2:

AMD jest bardziej znane z odcinania od sprzętu również od partnerów ;)

NV jest nieprzerwanie krytykowana od pierwszej generacji RTX ;) A zmieniło się tylko tyle, że jeszcze bardziej się umocnili, a sam płakałeś aż w końcu i tak kupiłeś 4070Ti :E

Jeżeli chodzi o sterowniki nie licząc niektórych bzdurnych decyzji i rozwiązań to nie ma do czego się przyczepić. Teraz doszło do lekkiego wykolejenia, ale każdemu może zdarzyć na przestrzeni lat gdzie przy serii 8xxx było znacznie większe wykolejenie, które dzisiaj mogłoby się skończyć zwrotami sprzętu lub ewentualnymi pozwami.

Opublikowano

PurePC był przez lata na liście zbanowanych redakcji przez Januszy marketingu z AMD :E 

33 minuty temu, galakty napisał(a):

Cena w PL się zmienia tylko jeśli $ drożeje. To samo z ropą.

Towar wjeżdża na magazyn hurtowni po określonym kursie dolara. Ruch w dół nastąpi dopiero jak ta dostawa się wyprzeda i wjedzie kolejna po lepszym kursie USD. W drugą stronę oczywiście to nie działa :E