MarcoSimone 672 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia Poza Ventusem, w reszcie modeli tanich UV załatwia sprawę. OC to przeszłość. Sam się przekonałem na INN03D x3 model, że dopłacanie do topki jest dla fanów takich kart. Inna kwestia, że ja budżet wziąłem pod CLC a camo wodne to dla fanu nie z kwestii ekonomicznych. Także dla fanu można wziąć i topm model jak ktoś lubi. 1 1
galakty 3 361 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia A ja miałem ZOTAC RTX 2060 i żałowałem że tani outlet wleciał, to była sroga suszarka nawet po UV
MarcoSimone 672 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) 6 godzin temu, Totek napisał(a): Ale to wygląda kozacko, jak mnie robi właśnie taka mała karta z blokiem wodnym. Thermalpady były w zestawie z blokiem czy zostawiłeś fabryczne? Czekam na temperaturki, bo mam podobny układ wydajnościowo CP2077//3440x1440/all max//RT i PT//DLSS-Q. Karta z OC +400 na rdzeniu i +2000 na memkach. Porównując do air coolera INNO3D x3 to tempy -25C No ale to do przewidzenia. Edit: na rdzeniu PTM nałożony. 37 minut temu, galakty napisał(a): A ja miałem ZOTAC RTX 2060 i żałowałem że tani outlet wleciał, to była sroga suszarka nawet po UV No Zotac w poprzednich generacjach to nie błyszczał. To fakt. Testowałem Zotaca Solid 5070 i 5070TI i naprawde w porządku karty. Moja obecna INNO3D x3 5080 na powietrzu to suszarka, ale po UV dla mnie na benchu spokojnie zyskuje wartość użytkową. Ale każdy ma inne wymagania i inny słuch. Edytowane 11 Sierpnia przez MarcoSimone 4
galakty 3 361 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia Racja, to też zależy od generacji. Przy 5000 widzę że aż takich różnic nie ma ogromnych.
Lameismyname 2 358 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, Smalec napisał(a): Czas przypomnieć mój test ventusa, MSI popracowało ventus.mp4 Zacytuję sam siebie: 18 godzin temu, Lameismyname napisał(a): @RTXnietylko4060tiUSER Dobra, ja z tym Ventusem to nie na serio Od dawna drę łacha z tych konstrukcji. Myślałem, że ktoś wyłapie bekę. @Smalec Z resztą... za moją sugestią zrobiłeś ten filmik @MarcoSimone Ty masz wersję podstawową, czyli chłodzenie "wypisz wymaluj" jak u mnie w 5070ti: Jest jednak wersja 5080 "OC" oraz "GAMING OC" i to już inna liga: W przypadku 5070ti w obu wersjach tj. non-OC i OC jest to samo biedniejsze chłodzenie. Ujmę krótko - po UV dla mnie jest spoko, tam chyba dobijało mi w grach do 1600-1650 RPM. Nie ma co porównywać RPM do RPM bo w Inno3d wentylatory są stosunkowo ciche. Spotykałem takie co na 1200-1300 RPM były zauważalnie głośniejsze. Edytowane 11 Sierpnia przez Lameismyname 1
MarcoSimone 672 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia @Lameismyname Tak wygląda moja 5080 X3 od INNO3D. Podstawowy model, dwuslotowy, tzw. slim. 1
j4z 948 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia 46 minut temu, Lameismyname napisał(a): Nie ma co porównywać RPM do RPM Oczywiście że nie, w 5080 od PNY przy około 1000 lub 1300 wyły i terkotały.
MarcoSimone 672 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia https://www.3dmark.com/3dm/139635458?resultRegistrationOutcome=KEY_IN_ANOTHER_ACCOUNT_CURRENT_ACCOUNT_FREE
Kadajo 7 431 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia Chyba wy drogiej 5080 nie widzieliscie https://videocardz.com/newz/asus-rtx-5080-noctua-gpu-costs-1500-asus-most-expensive-rtx-5080-yet 2
Phoenix. 4 737 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia 34 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): https://www.3dmark.com/3dm/139635458?resultRegistrationOutcome=KEY_IN_ANOTHER_ACCOUNT_CURRENT_ACCOUNT_FREE Wrzuc port royal prosze 1
MarcoSimone 672 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia 28 minut temu, Phoenix. napisał(a): Wrzuc port royal prosze https://www.3dmark.com/3dm/139638679?resultRegistrationOutcome=KEY_IN_ANOTHER_ACCOUNT_CURRENT_ACCOUNT_FREE Po OC. 27 minut temu, Karro napisał(a): Te ramki mozna zdjąć na 5000? What?
maxmaster027 894 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia 6 godzin temu, MarcoSimone napisał(a): Poza Ventusem, w reszcie modeli tanich UV załatwia sprawę. OC to przeszłość. Sam się przekonałem na INN03D x3 model, że dopłacanie do topki jest dla fanów takich kart. Inna kwestia, że ja budżet wziąłem pod CLC a camo wodne to dla fanu nie z kwestii ekonomicznych. Także dla fanu można wziąć i topm model jak ktoś lubi. Ale Ty masz INNO3D X3 model, A to jest naprawde sporo wiekszy RTX. Bardziej dla entuzjastow. I ma dobra sekcje zasilania gdzie cewki sa najczesciej ciche.
maxmaster027 894 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia 3 godziny temu, MarcoSimone napisał(a): https://www.3dmark.com/3dm/139635458?resultRegistrationOutcome=KEY_IN_ANOTHER_ACCOUNT_CURRENT_ACCOUNT_FREE te lepsze modele robia 37.5-38k
Lameismyname 2 358 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia 1 godzinę temu, maxmaster027 napisał(a): Ale Ty masz INNO3D X3 model, A to jest naprawde sporo wiekszy RTX. Bardziej dla entuzjastow. I ma dobra sekcje zasilania gdzie cewki sa najczesciej ciche. No już tak bym nie szalał, że podstawowy model Inno3d jest dla entuzjastów X3 non-OC to karty MSRP Chociaż Inno3d "umie" w GPU - jak ktoś chce surową kartę z niższego pułapu cenowego, powinien być zadowolony, tym bardziej po UV. Ja UV zrobiłem na swojej i jestem zadowolony... miałem nawet niezłą propozycję wymiany na Zotaca Solid Core ale nie chciało mi się kombinować. Chociaż moim zdaniem Zotac w serii RTX 5xxx błyszczy ofertą. Rozsądne GPU za rozsądne pieniądze.
maras2574 900 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) W dniu 10.08.2025 o 15:12, Lameismyname napisał(a): @Karro Jeżeli pamięć mnie nie myli paru użytkowników robiło sobie podkładkę przed wymianą pasty i pisali do ASUSa, support odradzał robić tego na własną rękę ale potwierdzał brak utraty gwarancji (no chyba, że ktoś fizycznie kartę uszkodził w procesie). Poszukaj screenów na forum, ew. mogło to zostać na PCLab i przepaść. Między innymi ja sobie podkladkę zrobilem @Karro Edytowane 11 Sierpnia przez maras2574 2
Lameismyname 2 358 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Moim zdaniem unia powinna uznać pastę jako rzecz eksploatacyjną (jak olej w aucie) I z góry powinna być możliwa wymianą lejąc na producentów. Z resztą, te częste pump-outy... współczuję gdy ktoś nie ma wyjścia i idzie w UV. W stanach z tego co pamiętam zrobili z tym porządek. 1
maxmaster027 894 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia 8 godzin temu, Lameismyname napisał(a): No już tak bym nie szalał, że podstawowy model Inno3d jest dla entuzjastów X3 non-OC to karty MSRP Dla entuzjastów jest ten drugi sam X3 to taki entry model. Nie wiem, moze i ZOTAC jest niezły. Jezeli ktos mial słabsza karte grafiki, wczesniej to sie zadowoli UV, natomiast jak juz ktos mial w miare mocna to raczej bedzie chciał miec max stabilne OC.
MarcoSimone 672 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia @maxmaster027 żeby jeszcze OC dawało sensowne przyrosty fps
maxmaster027 894 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) 28 minut temu, MarcoSimone napisał(a): @maxmaster027 żeby jeszcze OC dawało sensowne przyrosty fps No nie żartuj. Wiesz ze na tych lepszych edycjach z 450W TDP maja i 20% przyrostu FPS po oc jeszcze to zalezy od gry. Nawet na paździeżu masz 13-15%. Nie wiem tutaj wiekszosc osob ma monitory 3440x1440 kazdy moze odpalic preset overdrive na tej rozdzielczosci i sobie sprawdzic. OC na tych lepszych wariantach bedzie jeszcze wieksze. Dla przykladu 4070Ti mial tutaj 85fps~, a na maksymalnym stabilnym OC 94-95. Jak masz dobrze chłodzoną karte to OC jest zawsze lepsze i wiecej daje. Edytowane 12 Sierpnia przez maxmaster027 1
ju-rek 451 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia 48 minut temu, MarcoSimone napisał(a): żeby jeszcze OC dawało sensowne przyrosty fps Żeby nie było, Win11 Stock OC
djpawelus 4 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Na wydanie mam 2500. Chcę wziąść 5070. Powiedzcie mi czy w kwestii ramu jak będzie brakować kiedyś to bedzie tylko zmniejszenie detali z ultra na high i dalej granie? Poczekałbym na superki ale wątpię żeby były w okolicach stycznia za 2500. A w sumie gram w okresie jesienno do wczesnej wiosny. 1440p 60fps
maxmaster027 894 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia 11 minut temu, ju-rek napisał(a): Żeby nie było, Win11 Stock To nie jest stock.... To jest stock zegary 2800Mhz podczas testu i 280-290W
ju-rek 451 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Teraz, maxmaster027 napisał(a): To nie jest stock.... U mnie jest taki, co ja poradzę.
michaelius33 354 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia 13 godzin temu, Kadajo napisał(a): Chyba wy drogiej 5080 nie widzieliscie https://videocardz.com/newz/asus-rtx-5080-noctua-gpu-costs-1500-asus-most-expensive-rtx-5080-yet Piękne są te karty, ale szkoda, że cena zaporowa. Tak z 1k bym do tego chłodzenia dopłacił ale nie połowę drogi do 5090 2
Kadajo 7 431 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Taniej będzie zrobić deshroud z nawet najdroższymi wentylatorami Noctua
Rekomendowane odpowiedzi