Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Kadajo napisał(a):

Czyli nie dość, że płacisz za to jak za zboże to jeszcze musisz coś z tym robić żeby "była wydajność".

Dodajmy do tego sterowniki które przez ROK CZASU sprawiały problemy.

Złącze które grozi stopieniem powyżej 200W, o czym zapomniałem jeszcze panowie ?

Tak Nvidia zasługuje na oklaski, piękna firma powinniśmy jej dziękować.

Ponoc programisci odpowiadajacy za wczesniejsze sterowniki ( te ktore mielismy wczesniej przed blackwellem) nV wrzucila do pracy nad oprogramowaniem do AI bo byli doswiadczeni i ogarnieci
Zostawili pewnie z 1go ogarnietego i nowych mlokosow dali im AI i masz 
Jak źle podepniesz to tak
Wiesz mogles kupic tanio pewna karte, juz nie bede tej historii przytaczal zdecydowales inaczej ja to szanuje, ale od tamtej pory strasznie jedziesz po blackwellu ...

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
15 minut temu, Kadajo napisał(a):

Czyli nie dość, że płacisz za to jak za zboże to jeszcze musisz coś z tym robić żeby "była wydajność".

Złącze które grozi stopieniem powyżej 200W, o czym zapomniałem jeszcze panowie ?

Dzień bez biadolenia to dzień stracony :E

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Ponoc programisci odpowiadajacy za wczesniejsze sterowniki ( te ktore mielismy wczesniej przed blackwellem) nV wrzucila do pracy nad oprogramowaniem do AI bo byli doswiadczeni i ogarnieci
Zostawili pewnie z 1go ogarnietego i nowych mlokosow dali im AI i masz 
Jak źle podepniesz to tak
Wiesz mogles kupic tanio pewna karte, juz nie bede tej historii przytaczal zdecydowales inaczej ja to szanuje, ale od tamtej pory strasznie jedziesz po blackwellu ...

Ale kogo obchodzi ich tłumaczenia. NIKOGO.

A po blackwell'u jadę od prawie samego początku jak się potwierdziły te przyrosty wydajności na poziomie gówna w kiblu.

Jadę po nich, bo na to zasłużyli. Mogli zrobić lepsze karty a wybrali zrobienie gówna, no to dostali gówno burze. Proste.

Teraz, sideband napisał(a):

Dzień bez biadolenia to dzień stracony :E

A jak, tak samo dzień bez twojego komentarza o biadoleniu :E

Opublikowano
18 minut temu, Kadajo napisał(a):

U mnie kabelek się zjarał dopiero grubo po setce podłączeń, to o czym tu chcesz dyskutować xD

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Bo gracze sq jak bita żona. Nie odejdzie bo mój misio się zmieni :boink:

Jak bije to kocha

Jak kupuje GPU to też kocha :E

Kiedy te superki TI, cenę bym chciał i datę dostępności :blant:

Edytowane przez Brolly
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

No i? Następną kartą jaką kupisz i tak będzie Nvidii:E

:clap:

2 godziny temu, sideband napisał(a):

I tak polecicie do sklepu po nowe karty pomimo biadolenia i dymu z gniazda :E

A jak:red:

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Jadę po nich, bo na to zasłużyli. Mogli zrobić lepsze karty a wybrali zrobienie gówna, no to dostali gówno burze. Proste.

Masz 4070Ti i narzekasz, że nie ma dobrych kart... ja rozumiem jakbyś miał RTX4090 i byś tak narzekał na nową serię ale na rynku jest pełno znacznie lepszych kart od RTX4070Ti (też i starej serii). Jesteś biedny albo skąpy bo o głupotę Cię nie podejrzewam... ale w sumie twoja analiza jest głupia bo obrażasz się na lidera na rynku, ze nie są jeszcze lepsi (i tańsi:P) Fuck logic

Opublikowano
1 minutę temu, jankooo napisał(a):

Masz 4070Ti i narzekasz, że nie ma dobrych kart... ja rozumiem jakbyś miał RTX4090 i byś tak narzekał na nową serię ale na rynku jest pełno znacznie lepszych kart od RTX4070Ti (też i starej serii). Jesteś biedny albo skąpy bo o głupotę Cię nie podejrzewam... ale w sumie twoja analiza jest głupia bo obrażasz się na lidera na rynku, ze nie są jeszcze lepsi (i tańsi:P) Fuck logic

Ty nawet w polowie nie zrozumiales na co on narzeka i w czym tkwi problem, a piszesz w dodatku takie glupoty, ze glowa boli ;)  

2 minuty temu, jankooo napisał(a):

Jesteś biedny albo skąpy

A co ma status portfla do tego jak wyglada rynek, jakby mial milion na koncie to by narzekal nadal na to samo bo rozumie w czym tkwi problem. 

Nie wierze, ze ludzie maja tak wyprany juz mozg i beda takie praktyki usprawiedliwiac jeszcze :hihot:

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Ty nawet w polowie nie zrozumiales na co on narzeka i w czym tkwi problem, a piszesz w dodatku takie glupoty, ze glowa boli ;)  

Oświeć mnie

7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

A co ma status portfla do tego jak wyglada rynek, jakby mial milion na koncie to by narzekal nadal na to samo bo rozumie w czym tkwi problem. 

Nie wierze, ze ludzie maja tak wyprany juz mozg i beda takie praktyki usprawiedliwiac jeszcze :hihot:

Nie wierze, że ktoś może tak nie ogarniać jak działa rynek:hihot:  

Opublikowano (edytowane)

Nie jestem tu po to zeby kogos oswiecac, jak u ciebie z mysleniem i interpretacja jest na bakier to juz twoj problem ;) 

Temat zostal dosc jasno opisany wiec wystarczy przeczytac, a nie oczekiwac, ze ktos bedzie to dla ciebie streszczal ponownie ;) 

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Phoenix.To twój problem z myśleniem i interpretacją jak działa rynek. Acha i jak zwykle argumenty w punkt (czyli żadne)xD 

W sumie to tylko trzy rozczarowania mam z nową serią tzn. stosunkowo mały wzrost wydajności, niezmieniony W/FPS oraz brak budżetowych kart tzn. w cenie poniżej 1k PLN (bo to po prostu popularyzuje moje/nasze hobby).

A teraz plusy:

-lepszy $/FPS

-nie wielki ale jednak wzrost ogólny wydajności

-nowa technologie MFG i DLSS4

Dla mnie ten pierwszy argument jednak zdecydowanie przeważa ale co kto lubi jednak obrażać się na firmę, ze chce zarabiać pieniądze bo może to delikatna przesada ;):balon:

@SylwesterI. idealnie pokazujesz, że czytasz ze zrozumieniem:przytula:

Edytowane przez jankooo
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jankooo napisał(a):

To twój problem z myśleniem i interpretacją jak działa rynek.

Ja wiem jak dziala rynek i temat zrozumialem, Ty nie bardzo wiec patrz na siebie ;)  A juz dorzucanie do tego statusu portfela to szczyt glupoty. 

4 minuty temu, jankooo napisał(a):

Acha i jak zwykle argumenty w punkt (czyli żadne)

Przeciez napisalem, ze kadajo wszystko wyjasnil i napisal o co chodzi wiec nie bede powtarzal tego co zostalo juz napisane specjalnie dla ciebie i powtorze sie jeszcze, jak nie rozumiesz to twoj problem, a nie moj i ja ci nic tlumaczyc nie musze ;) 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Przeciez napisalem, ze kadajo wszystko wyjasnil i napisal o co chodzi wiec nie bede powtarzal tego co zostalo juz napisane specjalnie dla ciebie i powtorze sie jeszcze, jak nie rozumiesz to twoj problem, a nie moj i ja ci nic tlumaczyc nie musze ;) 

A ja odniosłem się do postu Kadajo bo się z nim nie zgadzam m.in."A po blackwell'u jadę od prawie samego początku jak się potwierdziły te przyrosty wydajności na poziomie gówna w kiblu" więc jak już się do czegoś odnosisz to warto sprecyzować bo tak to piszesz takie głupoty jak teraz i wychodzisz na to, że nie rozumiesz o czym piszesz, czepiasz się i masz problem tam gdzie go nie ma lub tworzysz wyimaginowane. Wiec wytłumaczyłem ci abyś już nie był taki zagubiony ;)

Ja prostuje tu jedynie narracje bo jestem zadowolony ze sprzętu jaki mam i tak zagłosowałem portfelem jak większość normalnych ludzi to po prostu na co dzień robi%-)

Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Po co Ty obrażasz kazdego kto ma inna opinie/zdanie? Wpadasz w furie jak cos nie zgadza sie z twoim swiatopogladem. Podobnie jak wczesniej 
Piszesz takie rzeczy 
image.thumb.png.b7d85f7b44afe6b889264dcc11503c88.png

A jak kupujesz karte to jaka kupujesz? No taka jaka Ci poleciłem. Wiec jestes jako tako absurdem. 

Nic nie wyjasnił, Po prostu ja mam tandetna karte za 4.5k a on wydał na swoja ponad 7k. Poza tym jego jezyk i tak jest daleki od jakiegokolwiek dialogu. 

RTXy 5000 są naprawde dziwine, i 1 i ta sama karta moze działac naprawde roznie w zaleznosci od biosu. 

@jankooo On taki jest, nie potrafi rozmawiac. Musi jadem pluć. Cos mu sie wlacza nie wiem co to jest.

@SylwesterI. Na biosie 415W ktory o dziwo zadziałał. Wydajnosc jest lepsza, nawet mimo ze karta bierze 300-330W w okreslonych sytuacjach jest lepiej. Mimo ze dalej nie jest to poziom twojego default. I oczywiscie podkresle lipa straszna bo powinno byc ze 170fps na 5080 jak by nV nie leciała z nami w kulkii. no ale ze sa liderem to jest jak jest ja tam nie narzekam.

Screenshot(592).thumb.png.34a5dd9ee12d9450d4e7d10896b21974.png

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

No taka jaka Ci poleciłem. Wiec jestes jako tako absurdem. 

Ja ta karte juz obserwowalem zanim cokolwiek poleciles wiec nie ma tu zadnego absurdu i nie kupilem jej dlatego, ze wrzuciles test, ktorego nawet nie ogladalem;) 

Ja juz o tej karcie rozmawialem z kolega @Lameismyname bo mial ich karty 8 sierpnia na privie, a test wrzuciles kilka dni pozniej ;) 

rtx 5080.png

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ja ta karte juz obserwowalem zanim cokolwiek poleciles wiec nie ma tu zadnego absurdu i nie kupilem jej dlatego, ze wrzuciles test, ktorego nawet nie ogladalem;) 

Ja juz o tej karcie rozmawialem z kolega @Lameismyname bo mial ich karty 8 sierpnia na privie, a test wrzuciles kilka dni pozniej ;) 

rtx 5080.png

Weź skoncz...ja mam to w dupie.. polecilem Ci bo była najlepsza w tej cenie. Lameismyname nic o niej nie wspominal W zasadzie w pewnym sensie negatywnie i pozytywanie o Zotacu
Zrzutekranu2025-08-14013957.thumb.png.02db5c5018e6fc0722e0b172ec08be4d.png

Obserwowal od kilku dni, a pyta sie jaki karta ma power limit.. prosze Cie daj juz sobie spokój.

Opublikowano
2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Obserwowal od kilku dni, a pyta sie jaki karta ma power limit.. prosze Cie daj juz sobie spokój.

Ale co ma jedno z drugim wspolne?? :red:Skoro wrzuciles i mnie oznaczyles to zapytalem, nie widze nic w tym dziwnego :hihot:  

3 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Lameismyname nic o niej nie wspominal W zasadzie w pewnym sensie negatywnie i pozytywanie o Zotacu

Przeciez to wycinek rozmowy z  priv i tam mam wszystkie informacje od niego  :hihot: