Phoenix. 4 726 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) 10 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Hmmm...to by oznaczało, ze od 8 sierpnia do do teraz 24-sierpnia dostałeś tylko 4 like. Widze ze dla ciebie wklejenie rozmowy to juz nie dowod bo za bardzo dupsko piecze i wymysla sie manipulacje No coz, musisz z tym zyc. 10 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Zmieniliscie daty fajnie w gimpie ale zapomnieliście o lajkach nooby Polecam sie leczyc serioo... 10 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Za sama prezentacja RTX 5080 dostałes mnostwo lajkow 13 sierpien A moze zacznij myslec w koncu co ?? Ty wiesz ze lajki aktualizuja sie na biezaco wiec jesli wkleje zeszlorocznego posta dzis to beda mial dzisiejsza ilosc lajkow, oj jak syzbko twoj spisek upadl Kolejna manipulacja rozmowy z xkom z 2024 oj, tyle samo lajkow idz sie czlowieku leczyc napawde bo ciezko z toba juz. Edytowane 25 Sierpnia przez Phoenix. 1
maxmaster027 886 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Widze ze dla ciebie wklejenie rozmowy to juz nie dowod No dobra, rozumiem, miales ja na oku. oK fajnie, mowiles ze ja oddajesz wiec i tak to nie ma znaczenia. Rozumiem, ze te screeny zrobiles teraz a nie kiedys. Napisalem że Ci wierze. Chociaz podchodze ogolnie do twoich rewelacji raczej sceptycznie
Brolly 765 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Nie wiem czy było ale niby superki mają mieć cenę msrp obencych kart, 5070 ti super 24 gb za 3500~~ dla mnie git tak powinno być na premierę 5070 ti Edytowane 25 Sierpnia przez Brolly
maxmaster027 886 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) 12 minut temu, Phoenix. napisał(a): Widze ze dla ciebie wklejenie rozmowy to juz nie dowod bo za bardzo dupsko piecze i wymysla sie manipulacje No coz, musisz z tym zyc. Polecam sie leczyc serioo... A moze zacznij myslec w koncu co ?? Ty wiesz ze lajki aktualizuja sie na biezaco wiec jesli wkleje zeszlorocznego posta dzis to beda mial dzisiejsza ilosc lajkow, oj jak syzbko twoj spisek upadl Kolejna manipulacja rozmowy z xkom z 2024 oj, tyle samo lajkow idz sie czlowieku leczyc napawde bo ciezko z toba juz. Dobra nie podniecaj sie tak. Masz racje. Jak phoenix ma racje, to co mowi>? Zeby inni szli sie leczyc. A jak nie ma racji? To co robi? Sam leci do psychiatry. Geniusz Edytowane 25 Sierpnia przez maxmaster027
Mar_s 2 226 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Zważywszy jak niewiele mają być szybsze, podwyżka zabiłaby te karty już na premierę. 2
Phoenix. 4 726 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 3 minuty temu, Brolly napisał(a): tak powinno być na premierę 5070 ti Bylo nie bylo ale obilo mi sie o uszy, jednak to w sumie nic nowego ze wchodza w stare nizsze ceny. Nie moglo byc raczej innaczej
areczek1987 904 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Nic nie dali praktycznie... naście procent? Cuda 32bit przestała być wspierana bez uprzedzenia. Ja dla odmiany poszedłem w starszą gen. Pal licho te przepustowości na podłączeniu monitora.
maxmaster027 886 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): Bylo nie bylo ale obilo mi sie o uszy, jednak to w sumie nic nowego ze wchodza w stare nizsze ceny. Nie moglo byc raczej innaczej W stare niższe ceny...no śmiechłem.. jakie nizsze ceny. Chłopie 3080 wyszla za 3200zl. 5070Ti to jest 1/3 pelnego chipu. to jest 3060. Liżesz dupe tej nvidii non stop. Fajnie ze ceny sa nizsze, ale mowienie tutaj ze to stara dobra nvidia to jest koloryzowanie...wiec po prostu sie mylisz...jak sie mylisz to wiesz gdzie isc
Yedi 277 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Postawą do podwyżki jest magiczne słowo - wincyj VRAMu .. I ludzie kupią bo musi być min 16GB .. dla zasady
Mar_s 2 226 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a): W stare niższe ceny...no śmiechłem.. jakie nizsze ceny. Chłopie 3080 wyszla za 3200zl. 5070Ti to jest 1/3 pelnego chipu. to jest 3060. Liżesz dupe tej nvidii To jest naprawdę zbędne w tej wypowiedzi, kolejny raz będzie już z nagrodą.
Phoenix. 4 726 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Fajnie ze ceny sa nizsze, ale mowienie tutaj ze to stara dobra nvidia to jest koloryzowanie...wiec po prostu sie mylisz Dalej widze dupsko boli ze trzeba klamac i wymyslac bajeczki bo nic takiego nie napsialem, tylko ze karty beda w nizszej cenie rzecz jasna niz obecna generacja startowala na premiere, reszte sobie dopsiales bo jak widac mocno cie fakty dusza
maxmaster027 886 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Dalej widze dupsko boli ze trzeba klamac i wymyslac bajeczki bo nic takiego nie napsialem, tylko ze karty beda w nizszej cenie rzecz jasna niz obecna generacja startowala na premiere, reszte sobie dopsiales bo jak widac mocno cie fakty dusza
Kadajo 7 411 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia vRAM nigdy za dużo, szczególnie od Nvidii jak się włączy RT/PT MFG itd. A jeszcze do tego 4K ło matko... ja nadal jestem pod wrażeniem ze mój RTX z 12GB pozwala mi grac w 4K. Co do superkow to albo nas czeka duża obniżka cen modeli 16GB albo je wygaszą jak było w przypadku 4xxx
Mar_s 2 226 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Pewnie to drugie, a znając nasze sklepy to nadal po premierze Superek będą wisieć w cenach bliskich tym premierowym.
maxmaster027 886 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia "vRAM nigdy za dużo," jest to prawda Ale jakbys sie kogokolwiek spytał jakiego woli 5070Ti +50% CUDA/RT czy +50% vram, to odpowiedz jest jasna. Nie chca zabardzo obnizac cen, podmienia tylko kostki i wsio fajrant. Nie trzeba nic robic, nic zmieniac lud bedzie zadowolony bo wincej ramu
galakty 3 322 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Co do superkow to albo nas czeka duża obniżka cen modeli 16GB albo je wygaszą jak było w przypadku 4xxx Hahahaha tak już obniżają Wygaszą i tyle.
Kadajo 7 411 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 5070 Ti Super ma być chyba na innym układzie i mieć trochę więcej mocy. Albo źle coś pamiętam. Ogólnie 5080 Super będzie miał wyższy PL i zegary. Wiadomo że nic to praktycznie nie da w kwestii wydajności. Ale sam vRam trochę poprawia sytuację tych kart. Robią się trochę bardziej atrakcyjne szczególnie jeśli będą w tych samych cenach. Dla mnie RTX 5080 Super zaczyna mieć więcej sensu pomimo że nadal mu brakuje tej mocy nawet po OC. Jeszcze się okaże że nie warto będzie dopłacać do 5080 Super jak 70 To Super po mocnym OC będzie robił ogień. Ale nie wydaje mi się że będzie miał 24Gb, prędzej będzie te 20 albo 18. Chyba że jednak 5080 Super faktycznie będzie szybszy. Meh... 8 minut temu, galakty napisał(a): Hahahaha tak już obniżają Wygaszą i tyle. To musiałoby to nastąpić lada moment. Ile miesięcy przed premierą superkow 4xxx wygasili klasyczne modele bo nie pamiętam?
Tornado3 327 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) 5070tiS nie będzie miało więcej mocy tylko więcej Vram. Jak odpalisz coś w 8k to będziesz miał 24fps a na starej będzie 12fps Edytowane 25 Sierpnia przez Tornado3
Spychcio 802 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Czy to 5000 czy 5000Super, obie serie do pominięcia. Wzrost wydajności to żart w tym wypadku. Dopiero seria 6000 będzie miała jakikolwiek sens względem serii 4000.
maxmaster027 886 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): To musiałoby to nastąpić lada moment. Ile miesięcy przed premierą superkow 4xxx wygasili klasyczne modele bo nie pamiętam? Rozumiesz różnice? Że 4080 i 4080Super miały inne wielkosci CUDA cores, tak samo jak 4070TiSuper miala nie tylko wiecej vram ale tez wiecej rdzeni RT i to glownie dawalo lepsza wydajnosc podobnie jak 4070Super ktora miala tyle samo vram 12GB a byla zdecydowanie swietna karta mozna bylo wyrwac ja za 2400zl z gra. Natomiast teraz chipy 5070Ti i 5080 beda takie same tylko kosci podmienia i dadza wiekszy powerlimit... wiec zadnej produkcji nie beda wygaszali!!!! Dlatego jakby zapytac 2 osobnikow o roznym swiatopogladzie jakie karty by chcieli wygladaloby to w przypadku np 5070Ti tak
galakty 3 322 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 1 minutę temu, Spychcio napisał(a): Dopiero seria 6000 będzie miała jakikolwiek sens względem serii 4000. Żebyś się nie zdziwił To nie będzie powtórka z serii 4000 względem 3000.
Yedi 277 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Jak widac Nzdredia nie popełniła więcej tego błędu co przy gen 3xxxx i niżej
Kadajo 7 411 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia 5 minut temu, Tornado3 napisał(a): 5070tiS nie będzie miało więcej mocy tylko więcej Vram. Jak odpalisz coś w 8k to będziesz miał 24fps a na starej będzie 12fps Włączysz mfg X8 I dobra jest 🤣 4 minuty temu, Spychcio napisał(a): Dopiero seria 6000 będzie miała jakikolwiek sens względem serii 4000. Mfg x16 😁 4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Rozumiesz różnice? Że 4080 i 4080Super miały inne wielkosci CUDA cores, tak samo jak 4070TiSuper miala nie tylko wiecej vram ale tez wiecej rdzeni RT i to glownie dawalo lepsza wydajnosc podobnie jak 4070Super ktora miala tyle samo vram 12GB a byla zdecydowanie swietna karta mozna bylo wyrwac ja za 2400zl z gra. To będzie beka bo nikt nie będzie dopłacał jakiś chorych cebulionow tylko dla vRam. Jestem w stanie uwierzyć w taki absurd biorąc pod uwagę co się działo do tej pory.
Spychcio 802 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Mfg mnie nie interesuje, jestem graczem wychowanym w latach gdy grało się w 20-30fps'ach. Jedyne co ma według mnie prawo bytu to DLSS4 i to tylko w wersji Quality. Edytowane 25 Sierpnia przez Spychcio 1
Rekomendowane odpowiedzi