Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem tą 5070Ti Prime OC.

Mój tok myślenia:

Nie będę już czekał na 24GB na początek 2026 mimo, że gram w 4k. Czekam od RTX 3080. Polskie sklepy i tak walną podatek od nowości i nie kupisz kart w cenie MSRP w wersji 24GB długo. Do tego nie muszkę kupować nowego zasilacza 850W wydoli z 5070Ti. Kasa czeka na nową serię 6XXX. Za 3080 zgarnę pewnie ok 1K na OLX, nowa karta wyniesie około 2,4k. Od października będę grał w BF 6 i Arc Raiders oraz back katalog gier duży posiadam. Do tego wystarczy 16GB.

Sama karta nie jest tak brzydka jak na zdjęciach. Jak by dodać aluminiową ramkę przednią i biały napis zastąpić błyszczącym czarnym jak "Prime" nawet by to wyglądało.

Złącze 12VHPWR to ścierwo niesamowite. Wciskam w opór, wszystko się ugina i trzeszczy w karcie, brak sygnału. Wyjmuję kartę, poprawiam, wtykam jeszcze mocnej czarowana diodka przy złączu zgasła i komp wstał, karta podaje sygnał. Uffff

To złącze to dramat. 

Dziś Delta Force i demo Lumines Arise.

obraz.thumb.png.bb642e74df567efa432b42d03823a20f.png

obraz.thumb.png.0312421a4bfbe8e0162766037b531346.png

Edytowane przez KaszaWspraju
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
13 minut temu, KaszaWspraju napisał(a):

Kupiłem tą 5070Ti Prime OC.

Mój tok myślenia:

Nie będę już czekał na 24GB na początek 2026 mimo, że gram w 4k. Czekam od RTX 3080. Polskie sklepy i tak walną podatek od nowości i nie kupisz kart w cenie MSRP w wersji 24GB długo. Do tego nie muszkę kupować nowego zasilacza 850W wydoli z 5070Ti. Kasa czeka na nową serię 6XXX. Za 3080 zgarnę pewnie ok 1K na OLX, nowa karta wyniesie około 2,4k. Od października będę grał w BF 6 i Arc Raiders oraz back katalog gier duży posiadam. Do tego wystarczy 16GB.

Sama karta nie jest tak brzydka jak na zdjęciach. Jak by dodać aluminiową ramkę przednią i biały napis zastąpić błyszczącym czarnym jak "Prime" nawet by to wyglądało.

Złącze 12VHPWR to ścierwo niesamowite. Wciskam w opór, wszystko się ugina i trzeszczy w karcie, brak sygnału. Wyjmuję kartę, poprawiam, wtykam jeszcze mocnej czarowana diodka przy złączu zgasła i komp wstał, karta podaje sygnał. Uffff

To złącze to dramat. 

Dziś Delta Force i demo Lumines Arise.

obraz.thumb.png.bb642e74df567efa432b42d03823a20f.png

obraz.thumb.png.0312421a4bfbe8e0162766037b531346.png

Trzeba polować na proart

https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/asus-karta-graf-asus-art-rtx4070ti-sup-oc-16.bhtml?from=skapiec&utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral&utm_term=cpc100

Opublikowano
25 minut temu, KaszaWspraju napisał(a):

Złącze 12VHPWR to ścierwo niesamowite. Wciskam w opór, wszystko się ugina i trzeszczy w karcie, brak sygnału.

Dwa prajmy mialem i nic nie trzeszczy i sie nie ugina, jak sie nie potrafi wsadzac wtyki to tak jest ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Avatar to anomalia jak cały Ubisoft :hihot:

Acha no byc moze, dobra gra, ale wydajnosc kurde tam nawet nie ma FG od nvidii. Chyba oni sa zwiazani z AMD ale nie jestem pewien to nie mowie. A te wyniki to z benchmarkow tam sa. Do wukonga uzyli ze steam free dlc benchmark tool. Wiec raczej rzucili po 3 testy i wyciagneli srednia, wiec o pomylce nie ma mowy.

Opublikowano
14 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Dwa prajmy mialem i nic nie trzeszczy i sie nie ugina, jak sie nie potrafi wsadzac wtyki to tak jest ;) 

potwierdzam - mam tego prime oc 70ti i kabel wszedł od razu bez trzeszczenia czy uginania

imo najbezpieczniej i najwygodniej najpierw wpiąć kabel w kartę i dopiero po tym instalować ją na płycie

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

3x140mm, dwa z przodu i jeden z tyłu ustawione do max 700obr,  AIO przy grach ok 1100

A od GPU przeważnie 1200-1400obr z UV

plusem tego Prime 5080 jest też długość tylko 304mm

I korci mnie wymiana MOBO na mATX i wciśniecie sprzętu do Lian Li A3, wtedy może być trochę głośniej 

Edytowane przez DarkEater
  • Upvote 1
Opublikowano

Cewki troszkę słychać, na ten czas, np przy odpaleniu Delta Force i przy ładowaniu tych wszystkich plansz zanim gra przejdzie do menu. Nie jest to karta cicha , ale też nie głośna. Temperatury 72 stopnie GPU po krótkiej sesji. Bios ustawiony na ciszę, bez UV. W weekend odpalę coś odpowiedniego i zdam relację.

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,od 3 miesięcy używam Zotac5070ti Amp Extreme infinity.

Karta bardzo cicha.Jezeli ktoś rozważa zakup,to polecam.

Po małym UV jak na foto.

20250829_110033.jpg

20250829_110236.jpg

Edytowane przez matkar