ju-rek 444 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 15 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Ale sie jarałem że mam taki FPS
maxmaster027 875 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 1 minutę temu, ju-rek napisał(a): @Kadajo Ma racje, mniej vram zuzywa 5080. I raczej ja nie powinienem miec wiecej FPSow niz Ty. 102:71 43% to i tak nieźle
DżonyBi 1 966 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) Widać, że blackwelle dobrze sobie radzą w Wukongu. 5080 tutaj osiąga prawie poziom 4090. Zeby nie było.. ponad 100h na 4090. 34 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): 102:71 43% to i tak nieźle 5080 po mocnym OC vs 5090 stock Niskie 5 centyl (5% najcięższych momentów) na 5090 wyższy o 30% niż średni fps na 5080 Biorąc pod uwagę same najcięższe momenty to różnica wynosi blisko 50%. Edytowane 4 Listopada przez DżonyBi
ju-rek 444 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 29 minut temu, DżonyBi napisał(a): Biorąc pod uwagę same najcięższe momenty to różnica wynosi blisko 50% Zdziwiony jesteś? Bo nie wiem jak to rozumieć.
DżonyBi 1 966 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) Analizuje sobie dane, a tych ciezkich momentow w grze jest sporo, wiec dlatego ten parametr "niskie 5 centyl" nie pojawil sie znikad i jest istotny. Edytowane 4 Listopada przez DżonyBi
maxmaster027 875 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 14 minut temu, DżonyBi napisał(a): Analizuje sobie dane, a tych ciezkich momentow w grze jest sporo, wiec dlatego ten parametr "niskie 5 centyl" nie pojawil sie znikad i jest istotny. U mnie masz 10.1GB. Przeinstalowalem wszystko. Usunalem stare sterowniki z DDU, zainstalowalem najnowsze jakie sa.
DżonyBi 1 966 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada No i czar prysnał jak banka na wietrze - 20% bylo i nima. Dlatego ja zawsze podchodze sceptycznie do testow, ktore wyraznie roznie sie od pozostalych w sieci. Dobrze, ze nie poszedles droga sidebanda i wyprostowales temat.
sideband 1 768 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) Co tam znowu nie pasuje? @AudRob wszystko co mam wisi na allegro. Nie wiesz jak znaleźć to PW. Edytowane 4 Listopada przez sideband
maxmaster027 875 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 20 minut temu, DżonyBi napisał(a): No i czar prysnał jak banka na wietrze - 20% bylo i nima. Dlatego ja zawsze podchodze sceptycznie do testow, ktore wyraznie roznie sie od pozostalych w sieci. Dobrze, ze nie poszedles droga sidebanda i wyprostowales temat. No a mialo byc tak pieknie. Nie ma cudow. Moze sa, bynajmniej nie tym razem Edytowane 4 Listopada przez maxmaster027
AudRob 128 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 15 minut temu, sideband napisał(a): Co tak znowu nie pasuje? Bez zbędnego przedłużania i głupiego pi..a masz to na stanie? 36 minut temu, sideband napisał(a): Co tam znowu nie pasuje? @AudRob wszystko co mam wisi na allegro. Nie wiesz jak znaleźć to PW. Wsio pasuje git malina masz co pytałem? Ja na alledrogo nie włażę jak brałem jedną rzecz od ciebie też dostałem link od kogoś tam z forum ale tylko pytam czy masz? Edytowane 4 Listopada przez AudRob pomyłka
Kriso 5 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Jakie są najnowsze informacje odnośnie planowanej daty sprzedaży tych 5080 super lub to ?
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Najnowsze informacje co chwila się zmieniają. Premiera Superek odbędzie się na CES 2026 (czyli styczeń). A kiedy wjadą do sklepu to diabli wiedzą. 1
AudRob 128 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 4 godziny temu, Kriso napisał(a): Jakie są najnowsze informacje odnośnie planowanej daty sprzedaży tych 5080 super lub to ? Też na to czekam miało być pod koniec roku ale podobno w styczniu będą nie ma sensu kupować teraz z 16gb vram jak za podobną cenę będą z 24 gb vram trzeba poczekać i tyle. 1
Kadajo 7 396 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Na razie to nie ma żadnych oficjalnych info na temat czegokolwiek o tych kartach a tu widzę ludzie już czekają jakby premiera miała być za chwile Nie ma nawet pewności ze te karty w ogóle się pojawią. 1
VRman 2 634 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Pewność jest, ale skoro ploty mówią o Q2, to nie będzie to na pewno żaden styczeń. Na CES w styczniu jedynie zapowiedź. No chyba, że ploty to kontrolowany wyciek wprowadzający leakera na minę, a jednak zaskoczą, ale ja się pytam po co? Przecież AMD ich nie ciśnie, a zainteresowanie czymkolwiek poza sprzętem do AI u NV i AMD zanika. Koniec marca to wariant optymistyczny. Normalna dostępność i ceny tylko z dupy a nie z czarnej dziury w kosmosie, to raczej kwiecień-maj.
jankooo 252 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Będą to trzymać w tajemnicy ile się da aby nie psuć samemu sobie rynku. @AudRobWymiana 4080 na 5080 nie wydaje sie zbyt opłacalna a te 24GB vramu w większości wypadków nic nie zmieni jeśli wymieniasz kartę co generację... No chyba, że wydajności brakuje a brakuje też $ na 5090 to zawsze jakiś kompromis
Kadajo 7 396 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Liczą się tylko dwie rzeczy. Nvidia potwierdzająca cokolwiek. Lub leak z np. produkcji. Nawet głupie pudełeczko. Na razie nie ma nic prócz "plotek". Samo niezakończenie produkcji aktualnych kart pokazuje ze cos tu nie gra, chyba ze Nvidia nagle ma możliwość produkowania dodatkowych 3 kart graficznych co jest bardzo wątpliwe.
AudRob 128 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 1 minutę temu, jankooo napisał(a): Będą to trzymać w tajemnicy ile się da aby nie psuć samemu sobie rynku. @AudRobWymiana 4080 na 5080 nie wydaje sie zbyt opłacalna a te 24GB vramu w większości wypadków nic nie zmieni jeśli wymieniasz kartę co generację... No chyba, że wydajności brakuje a brakuje też $ na 5090 to zawsze jakiś kompromis Nie u mnie nic całkowicie nie brakuje karta chodzi super tylko myślałem nad 5080 super ale to tylko i wyłącznie zależy od ceny albo poczekam do serii 6xxx czas jest ciśnienia nie mam ci z 12 gb vram niech się martwią🤣 5 minut temu, Kadajo napisał(a): Liczą się tylko dwie rzeczy. Nvidia potwierdzająca cokolwiek. Lub leak z np. produkcji. Nawet głupie pudełeczko. Na razie nie ma nic prócz "plotek". Samo niezakończenie produkcji aktualnych kart pokazuje ze cos tu nie gra, chyba ze Nvidia nagle ma możliwość produkowania dodatkowych 3 kart graficznych co jest bardzo wątpliwe. Kadajo zmień kartę a poczujesz lekki przyrost oczywiście nie na jakąś 5070 ti . 😊 Bo z 4070ti niema sensu przechodzić na 5070 ti tylko wyżej i poczekaj na super👍
AudRob 128 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) 25 minut temu, Kadajo napisał(a): Dzięki za tą oczywista rade Tu nie ma co się śmiać tyko płakać nad pajacami co grube tysiące wydają na zwykłe karty z małym vram u mnie kasa leży i czeka na superki oczywiście zależy ile one będą kosztować jak coś za rok wyjdzie seria 6xxx😎 Edytowane 5 Listopada przez AudRob
ODIN85 3 500 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 35 minut temu, AudRob napisał(a): Nie u mnie nic całkowicie nie brakuje karta chodzi super tylko myślałem nad 5080 super ale to tylko i wyłącznie zależy od ceny albo poczekam do serii 6xxx czas jest ciśnienia nie mam ci z 12 gb vram niech się martwią🤣 Kadajo zmień kartę a poczujesz lekki przyrost oczywiście nie na jakąś 5070 ti . 😊 Bo z 4070ti niema sensu przechodzić na 5070 ti tylko wyżej i poczekaj na super👍 Najlepiej jak poczeka do sierpnia na Ventusa 5090 za 7999zł
AudRob 128 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 6 minut temu, ODIN85 napisał(a): Najlepiej jak poczeka do sierpnia na Ventusa 5090 za 7999zł A co mnie jakiś Ventus obchodzi . Wyjaśnij o co ci biega ?
ODIN85 3 500 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada Do 4k to tylko brać najmocniejszą kartę a nie jakieś pólaśrodki
AudRob 128 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Co wy palicie Palit to dobra karta🤣 1
Rekomendowane odpowiedzi