Tasslehoff 65 Opublikowano Niedziela o 10:56 Opublikowano Niedziela o 10:56 do tej karty to trzeba obudowę zakotwiczyć
Kadajo 7 396 Opublikowano Niedziela o 11:00 Opublikowano Niedziela o 11:00 Ta karta dowodzi ze można nadal z powodzeniem odprowadzić 800W na klasycznym chłodzeniu, chociaż już cicho nie będzie. Ale na BIOS'ie Q, 1400 RPM i 600W wygląda całkiem ok. Ciekawy jestem czy z PTM miałaby podobne wyniki.
maxmaster027 875 Opublikowano Niedziela o 11:17 Opublikowano Niedziela o 11:17 Przeciez rdzenia nie wypastowali pasta do butow, na pewno jest topowe rozwiazanie
ket_rab 227 Opublikowano Niedziela o 11:17 Opublikowano Niedziela o 11:17 @Kadajo GPE-01 vs kryosheet vs PTM. Ciekawe gdyby ktoś taki test wykonał na takim matrixie :) 1 1
sideband 1 768 Opublikowano Niedziela o 11:58 Opublikowano Niedziela o 11:58 Przecież testy na openbenchu nie mają żadnego sensu. Nie tylko niezłą młockarnie trzeba mieć by pozbyć niesamowitej ilości ciepła z budy to jeszcze pięknie podgotuje CPU. Przy wysokich TDP powietrze nie ma racji bytu praktycznie same wady względem wody.
Kadajo 7 396 Opublikowano Niedziela o 12:19 Opublikowano Niedziela o 12:19 To zależy, jeśli porównasz różne karty na tym samym benchu to jakiś tam pogląd jest. Szczególnie jak ktoś ma pomieszczenie gdzie utrzymuje stałą temperaturę powietrza. Co do budy to prawda ze w niej karta na pewno będzie się zachowywać gorzej. A jak dodamy do tego, ze co buda to inna konfiguracja wentylatorów to i tak ciężko określić jak bardzo źle lub dobrze by sobie poradziła. W sumie to jak tak się zastanowić to testy na open bechu mają więcej sensu niż zamkniecie karty w jakieś randomowej budzie z randomowymi wentylatorami
bofff 127 Opublikowano Niedziela o 12:24 Opublikowano Niedziela o 12:24 przy tych TDP jeśli nie woda to pewnie nadchodzi czas tych bud 3komorowych i rozdzielenie CPU od reszty chociaż tu więcej sensu miałoby oddzielenie gpu od reszty tylko jak się wtedy chwalić?
Kadajo 7 396 Opublikowano Niedziela o 12:26 Opublikowano Niedziela o 12:26 Zamontować więcej kamer na stream'y i robić kolaże ze zdjęć ? 1
areczek1987 898 Opublikowano Niedziela o 13:06 Opublikowano Niedziela o 13:06 2 godziny temu, Doamdor napisał(a): Ładnie żłopie papu. @Kadajo https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/ASUS-GeForce-RTX-5090-ROG-MATRIX-Platinum-32GB-GDDR7-RAM-Karta-graficzna/3422116 Zamówiony: oczekiwany na magazynie 04.12.2025 Zrób sobie prezent na mikołajki. Udało ci się złapać?
bofff 127 Opublikowano Niedziela o 13:29 Opublikowano Niedziela o 13:29 (edytowane) @ju-rekTroyMetrics super mam tylko mały problem bez własności pokazuje mi się wciąż efektywny zegar gpu (nie z AB) i za cholerę nie da się usunąć, miałeś tak? Edytowane Niedziela o 13:33 przez bofff
ju-rek 444 Opublikowano Niedziela o 13:35 Opublikowano Niedziela o 13:35 2 minuty temu, bofff napisał(a): mam tylko mały problem bez własności pokazuje mi się wciąż efektywny zegar gpu (nie z AB) i za cholerę nie da się usunąć, miałeś tak? Tak. Wyłączyłeś monitorowanie w AB? Ja zainstalowałem na nowo AB z RTSS i skonfigurowałem i jest OK.
bofff 127 Opublikowano Niedziela o 14:27 Opublikowano Niedziela o 14:27 (edytowane) Wyłączyłem i przekonfigurowałem, to jest o tyle dziwne, że po delete dokleja się do innego pola, a te z AB były pod spodem. Czyli reinstall.. eee zawieszone OSD z HWifno, wsiąść, wysiąść, włączyć, wyłączyć silnik Edytowane Niedziela o 14:31 przez bofff
Phoenix. 4 711 Opublikowano Niedziela o 14:46 Opublikowano Niedziela o 14:46 Apropo 800W w gpu maly offtop:
maxmaster027 875 Opublikowano Niedziela o 15:10 Opublikowano Niedziela o 15:10 41 minut temu, bofff napisał(a): Wyłączyłem i przekonfigurowałem, to jest o tyle dziwne, że po delete dokleja się do innego pola, a te z AB były pod spodem. Czyli reinstall.. eee zawieszone OSD z HWifno, wsiąść, wysiąść, włączyć, wyłączyć silnik Bo zeby to dział⌂ało musisz miec wlaczone HWinfo, natomiast zawiesza sie jak HWinfo dostaje z powrotem priorytet i zczytuje z czujników. Zwykły AB i RTSS jest wystarczajacy, fajnie sobie sprawdzic, ale generalnie nic specjalnego
tommiyacht 13 Opublikowano Niedziela o 15:41 Opublikowano Niedziela o 15:41 Czy ktos wie skąd takie "podwojne" wyswietlanie ?? Jakby nalozone dwie wartosci. Jesli ma to znaczenie to 3dmark steel nomad. W tle hwinfo i dołączylem dwa ostatnie czujniki z niego
bofff 127 Opublikowano Niedziela o 16:04 Opublikowano Niedziela o 16:04 (edytowane) @maxmaster027 nie no, fajne. można sobie plastycznie i wizualnie poukładać, włączyć przezroczystość, płynnie zmieniać wielkość i kolory czcionek na OLED to ma bardzo dużo sensu Edytowane Niedziela o 16:08 przez bofff
maxmaster027 875 Opublikowano Niedziela o 16:07 Opublikowano Niedziela o 16:07 W benchmarkach tak jest, bo tez korzystaja z czujnikow. Przynajmniej z tego co mi wiadomo
some1 536 Opublikowano Niedziela o 16:17 Opublikowano Niedziela o 16:17 34 minuty temu, tommiyacht napisał(a): Czy ktos wie skąd takie "podwojne" wyswietlanie ?? Jakby nalozone dwie wartosci. Jesli ma to znaczenie to 3dmark steel nomad. W tle hwinfo i dołączylem dwa ostatnie czujniki z niego Po prostu nie masz żadnego tła pod literami a okno gry w to miejsce nie sięga (inna rozdzielczość). Więc nic nie czyści ekranu w tym miejscu. 1
tommiyacht 13 Opublikowano Niedziela o 16:36 Opublikowano Niedziela o 16:36 To moze byc to. Bo tylko ta kolumna. Wszystko na prawo działa
Kanzu 201 Opublikowano Poniedziałek o 10:51 Opublikowano Poniedziałek o 10:51 Monitorowanie złącza w 90 to powinien być jednak standard. Wszyscy wiedzieli, że to gówno a tylko Asus w jakiś sposób to zabezpieczył Już poza podglądem wartości na pinach i migającej diodzie przy złączu ten alert na środku ekranu to złoto. Trzy razy wywaliło mi powiadomienie i raz na nowym kablu. Tu nie wystarczy docisnąć dobrze kostki tylko wszystkie przewody jeszcze trzeba dopchać a i to nie daje do końca pewności, że będzie git. Jakby to było mało śmieszne wieczorem docisnąłem a rano znowu alert mimo, że szyba nawet ich nie dotyka. Delikatne zagięcie na przewodach przed nią, które powoduje luz i już różne wartości pokazuje. Chyba tylko kątowy tu siądzie dobrze. Padaka
Kadajo 7 396 Opublikowano Poniedziałek o 11:50 Opublikowano Poniedziałek o 11:50 Świetne złącze nie ma co Ciekawy jestem czy Nvidia zaryzykuje karty 800W z podwójnym złączem w przyszłej generacji Czy ktoś pamięta dlaczego nikt nie robi podwójnych gniazd w aktualnych generacjach ? Czy to nie jest jakaś blokada Nvidii ze ma nie być dwóch gniazd zasilania ?
lukadd 2 901 Opublikowano Poniedziałek o 11:54 Opublikowano Poniedziałek o 11:54 galax hof 5090 ma dwa. Ogólnie dwa złącza to mniej prundu na na każde złącze i kabel Dopiero przy GPU 1200W szło by full.
Phoenix. 4 711 Opublikowano Poniedziałek o 12:01 Opublikowano Poniedziałek o 12:01 10 minut temu, Kadajo napisał(a): Czy to nie jest jakaś blokada Nvidii ze ma nie być dwóch gniazd zasilania ? Bo pewnie to nic by nie zmienilo, palily sie wtyczki przy kartach z mniejszym pradem.
DżonyBi 1 966 Opublikowano Poniedziałek o 12:25 Opublikowano Poniedziałek o 12:25 (edytowane) 2 godziny temu, Kanzu napisał(a): Chyba tylko kątowy tu siądzie dobrze. Prosty w Seasonicu od marca tylko raz poprawiłem jak zacząłem w ComfyUI kompilować. Nie musi być kątowy. Jest elegancko i równiótkie obciążenie na każdym pinie, ale to dzięki kontroli złącza od Asusa jest tak dobrze, bo przy zakupie trochę korekt musiałem wprowadzić. Odgrzebałem stare zdjęcie: Edytowane Poniedziałek o 13:06 przez DżonyBi
tommiyacht 13 Opublikowano Poniedziałek o 13:35 Opublikowano Poniedziałek o 13:35 (edytowane) Czy działa na tą chwile na naszych rtx5xxx opcja "wgrywania" krzywej wentylatora do gpu ? (use firmware control) czy dalej trzeba wrzucac MAB do autostartu i drugie. Czy zaznaczacie te wartosci u siebie ?? bo kurde co czytam to raz tak raz tak... Edytowane Poniedziałek o 13:49 przez tommiyacht
Rekomendowane odpowiedzi