Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Kanzu na jaki kabel się zdecydowałeś ? Ja zamawiałem 3 kable 12V-2x6 675W H++ od moddyi i wszystkie śmigają znakomicie. Max obciążenie na pin przy poborze ponad 600W nie przebija 9A na żadnej sztuce.

Pocieszyłeś mnie trochę :hihot:

Też wziąłem z moddiy i nie wiedziałem czego się spodziewać. 

Sprawdzałem kilka stron i tylko u nich rozbudowany konfigurator jest a cenowo najtaniej chyba. 

Kątowy masz? 

Opublikowano

@Kanzu nie, klasycznie, prosta wtyczka. Ale chyba zamówię sobie z ciekawości jeden kątowy i sprawdzę temperatury na wtyczce. Wszystkie karty montowane wertykalnie, z nadmuchem na wtyczkę. 

Miałem ich kable już przy okazji 4090, porządna robota 👍

Jak Astral LC się sprawuje? Dobrą sztukę trafiłeś? Pompka bezgłośna? 

Opublikowano

@Fenrir_14 ja od razu 90 stopni wziąłem. Jakoś schludniej to wygląda jak nie wystaje w stronę szyby i nie trzeba go wyginać po swojemu. 

Pompka cicho. W idle tylko przelewanie płynu słychać. Cewki na pulpicie czy przy graniu też cicho. Chyba, że ktoś standardowo łeb wsadzi do środka i przyłoży ucho do karty to grając coś tam usłyszy %-) 

Jedyne co zauważyłem, że zegary i napięcia przy uv jakoś inaczej się zachowują niż w suprimach. 

Nie miałem jak się bawić i testować z tym kablem, bo przez skoki na pinach nic stabilnie na szybko nie dało się ustawić. 

Masz phanteksy na astrala chłodnicy? Zbiły coś temperaturę? 

Zmieniałem na chwilę krzywą wentylatorów, ale widzę, że poza zwiększeniem hałasu nie wpływa to na ochłodzenie za bardzo :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Kanzu miałem sporo Astrali LC w ręku. Na prawie 10 sztuk tylko w jednym egzemplarzu w zasadzie cewki były deprymujace. 

Tak, jeżeli chodzi o wentylatory to mam phanteksy t30 w push/pull na topie. Maksymalnie wkręcają się do 60% czyli jakieś 1100rpm. Nie widzialem nigdy więcej jak 56 stopni na rdzeniu i 72 na memkach, mówię tutaj o pełnym poborze na poziomie 600W. W grach normalnie to jest przedział 45-52 stopnie w zależności ile watów wciąga ofc. 

Edytowane przez Fenrir_14