Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Kanzu na jaki kabel się zdecydowałeś ? Ja zamawiałem 3 kable 12V-2x6 675W H++ od moddyi i wszystkie śmigają znakomicie. Max obciążenie na pin przy poborze ponad 600W nie przebija 9A na żadnej sztuce.

Pocieszyłeś mnie trochę :hihot:

Też wziąłem z moddiy i nie wiedziałem czego się spodziewać. 

Sprawdzałem kilka stron i tylko u nich rozbudowany konfigurator jest a cenowo najtaniej chyba. 

Kątowy masz? 

Opublikowano

@Kanzu nie, klasycznie, prosta wtyczka. Ale chyba zamówię sobie z ciekawości jeden kątowy i sprawdzę temperatury na wtyczce. Wszystkie karty montowane wertykalnie, z nadmuchem na wtyczkę. 

Miałem ich kable już przy okazji 4090, porządna robota 👍

Jak Astral LC się sprawuje? Dobrą sztukę trafiłeś? Pompka bezgłośna? 

Opublikowano

@Fenrir_14 ja od razu 90 stopni wziąłem. Jakoś schludniej to wygląda jak nie wystaje w stronę szyby i nie trzeba go wyginać po swojemu. 

Pompka cicho. W idle tylko przelewanie płynu słychać. Cewki na pulpicie czy przy graniu też cicho. Chyba, że ktoś standardowo łeb wsadzi do środka i przyłoży ucho do karty to grając coś tam usłyszy %-) 

Jedyne co zauważyłem, że zegary i napięcia przy uv jakoś inaczej się zachowują niż w suprimach. 

Nie miałem jak się bawić i testować z tym kablem, bo przez skoki na pinach nic stabilnie na szybko nie dało się ustawić. 

Masz phanteksy na astrala chłodnicy? Zbiły coś temperaturę? 

Zmieniałem na chwilę krzywą wentylatorów, ale widzę, że poza zwiększeniem hałasu nie wpływa to na ochłodzenie za bardzo :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Kanzu miałem sporo Astrali LC w ręku. Na prawie 10 sztuk tylko w jednym egzemplarzu w zasadzie cewki były deprymujace. 

Tak, jeżeli chodzi o wentylatory to mam phanteksy t30 w push/pull na topie. Maksymalnie wkręcają się do 60% czyli jakieś 1100rpm. Nie widzialem nigdy więcej jak 56 stopni na rdzeniu i 72 na memkach, mówię tutaj o pełnym poborze na poziomie 600W. W grach normalnie to jest przedział 45-52 stopnie w zależności ile watów wciąga ofc. 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1
Opublikowano

Dosłownie o 1:30 byłem dwa kliknięcia od   wzięcia Zotaca AIO 5090 za 12899 - coś mnie powstrzymało poczekaj do 7 rano jeszcze zaświeci słońce....

obraz.png.b0ed468ca42e5e8f48e15208c4b9ffaa.png

Tak słońce zaświeciło punkt 7:00 że aż mnie oślepiło 

@Lameismyname@lukadd@Fenrir_14@Pan Mateoo To była przyjemność wczoraj z wami gawędzić na SB

Podsumowując: Marzec 2023 rtx 4090 - 8990,00

Listopad 2025 rtx 5090 - 9804,04

l_200445030885b64zawsze_mialem_leb_do.jp  

@Kadajo

Liczę,że wyrwiesz tego 5080 super jak będzie ;) niezależnie od marki bo to już kryminał  będzie :hihot:

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, lukadd napisał(a):

Tak, ale jak ma dopłacić 3k do zotaca aio to za tą kase zrobi konkret customowe wodowanie dla gpu jakby chciał i była potrzeba, a może samo UV styknie.

Dokładnie to po prostu czysta matma wygrała - dam 12k za zotaca walnie mi AIO i jestem w kropce... za 3k to ja jeszcze mogę zrobić bardzo dużo 

Nie miałem czasu nawet na nic więcej niż 5 minut  zobaczenia co to za model na telefonie  - od razu jak kupiłem cena 12400 czyste zdzierstwo żebym nie użył mocniejszych słów a teraz jest out of stock i tak 

Opublikowano
20 minut temu, lukadd napisał(a):

Tak, ale jak ma dopłacić 3k do zotaca aio to za tą kase zrobi konkret customowe wodowanie dla gpu jakby chciał i była potrzeba, a może samo UV styknie.

Tylko jak będziesz chciał sprzedać kartę z blokiem zainteresowanie jest wręcz zerowe ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Nie no inno3d nie bez powodu jest takie tanie

Tanie i regularna cena w me 12400 wybierz jedno :hihot:

4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

W jakiej budzie to będzie grzało? 

O11 DYNAMIC XL

Opublikowano

O fuck... No to zmienia trochę postać rzeczy 😁

12-13 koła to normalna cena że 90. Jeśli wogle można pisać o normalności 🤭

To ja dla kontrastu kupiłem sobie pada za 159zl

Niech coś też mam z tych czarnych frajerdejow :hihot:

Opublikowano
23 minuty temu, sideband napisał(a):

Tylko jak będziesz chciał sprzedać kartę z blokiem zainteresowanie jest wręcz zerowe ;)

Cena czyni cuda, wystarczy puścić poniżej rynkowej wartości i chętny zaraz się znajdzie.