@Send1N po całkowitej deinstal sterów grafy wydaje mi się że było jeszcze gorzej. Przybliż co be z tą deaktywacją wlutowanego RAMu? Niemodyfikowem nigdy BIOS...
Ja mam mieszkanie 8km od miasta 200k mieszkańców - pracuje na 3zmiany i nawet mam MPK bo już przystanki w moim mieście podlegają pod te duże miasto, na 3zmiany mogę się dostać do pracy autobusem i mam 400metrów do przystanku, czasem autem jeżdżę ale w godzinach szczytu wracam o wiele szybciej MPK (bus pasy) w tym mieście to bym miał za te pieniądze mieszkanie mniejsze, stare i w WP.
Miałem przez chwilę właśnie ten model 321URX. Przyszedł on w firmware FW.016 i był to najnowszy na tą chwilę. Na stronie masz jeszcze nowszy, ale z końca października.
Zmiana jest prosta. (MSI zaleca robienie tego za pomocą ich softu i podpięcia dodatkowego kabla USB) ...
ale to jest prostsza metoda:
Monitor ma być podpięty pod DisplayPort, reszta ma być odpięta (HDMI)
Ściągasz plik z firmware ze strony MSI, wrzucasz na pendrive z FAT32 (nie wiem czy NTFS będzie widoczny)
Podpinasz go pod oznaczone USB (które, to przeczytasz w instrukcji)
W opcjach monitora wybierasz aktualizację firmware, zostaje znalezione, zatwierdzasz i czekasz, nic nie robisz z opcjami monitora.
Monitor potem sam się zrestartuje i wróci do ustawień fabrycznych, ale pamiętaj, aby w systemie wyłączyć jego usypianie w przypadku nieaktywności (opcje zasilania)
Tutaj znajdziesz wszystkie pliki
https://pl.msi.com/Monitor/MPG-321URX-QD-OLED/support#firmware
Rekomendowane odpowiedzi