Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jedynie kasa dłużej zamrożona.... Swoją drogą powinni wziąć się za takich "patosprzedawców". Rozumiem jeszcze jak wpadnie błąd cenowy i jest on oczywisty. Ale jak wystawiony jest towar jako dostępny, cena nie budzi podejrzenia że to błąd, sklep chętnie przytulił kasę za zamówienie, to w sytuacji gdy zamówienie chcą anulować bo brak towaru powinni klientowi zwracać środki powiększone o np. 5%. Jak biorę kredyt z banku to nawet spłacając całość dzień później muszę haracz zapłacić, a sklepy w taki sposób pięknie kredytują się darmowo kosztem klientów.

Edytowane przez lechoo84
Opublikowano
25 minut temu, lechoo84 napisał(a):

Rozumiem jeszcze jak wpadnie błąd cenowy i jest on oczywisty

Dokładnie tu nie ma mowy o wytrychu a bo błąd cenowy - towar długo wisiał w cenie 12600 a potem 13800...więc to  świadome działanie - to nie jest towar  za 5 złotych tylko grube tysiące ;) 

32 minuty temu, Tornado3 napisał(a):

Bierz kasę bo jeszcze Ci cegłę podrzucą :D

Czekam na to -  byłaby afera  na całe ITH +wykop +niusy jak to sklep działa na szkodę kupującego ;) 

Wyciek danych przy tym to pikuś 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Zhao napisał(a):

No to idziemy na wojnę... 

Odpisałem,że się nie zgadzam na anulowanie/pieniądze wpłacone - chcę towar za który zapłaciłem :D

Jak kupowałeś przez allegro, zgłoś to. :E

Edytowane przez Doamdor
  • Like 1
Opublikowano

@Zhao 12.600 a 13.800 to nie jest różnica, która by wskazywała na błąd cenowy. Raptem 10%. Poza tym RTX5090 Foundersy niewiele powyżej 9k były w listopadzie. Inni producenci też mieli poniżej 10k. Tak więc o błędzie cenowym - przy tych kwotach nie może być mowy.

Opublikowano
2 godziny temu, Zhao napisał(a):

Odpisałem,że się nie zgadzam na anulowanie/pieniądze wpłacone - chcę towar za który zapłaciłem :D

Ale fikołki robią, to równie dobrze mogli dac 10k i 100 sztuk miec z tego 1Milion i oddawac przez 2miesiace, a przez te 2 miesiace grac na giełdzie, czy na zakladach jak sie uda to sie uda jak nie to nie. Takie praktyki troche low level....

Opublikowano
Cytat

Dzień dobry,

obecnie nie dysponujemy informacją, kiedy wybrany produkt będzie znowu dostępny w naszej ofercie. W związku z tym nie ma możliwości wstrzymania realizacji zamówienia na okres oczekiwania

Prosimy o pilną informację czy mamy dokonać zmian w zamówieniu (np. usunąć/wymienić ten produkt), czy też je anulować.

Czekamy na decyzję w tej sprawie. Przepraszamy za niedogodności

Poprosiłem o podanie zmienika w tej sytuacji niech  coś rzucą ciekawe co wykombinują za 12600 :E  przy czym zaznaczyłem,że to jest nieprofesjonalne zagranie trzymanie aukcji gdy ponoć "nie ma się towaru" i zabawa ceną 

2 godziny temu, Doamdor napisał(a):

Jak kupowałeś przez allegro, zgłoś to. :E

allegro walnie tekstem "no nie zmusimy sprzedawcy do wydania towaru no i co zrobisz weź Pan kasę albo do sądu" 

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A to Amazon sprzedawał ...

To jest mowa o  drugiej 5090  - naszym rynku czyli owocowym sklepie i aukcji z alledrogo

Amazon nie pobrał kasy za 5090 więc jest czysty -

Opublikowano
W dniu 20.12.2025 o 17:30, Zhao napisał(a):

obraz.thumb.png.b4c8cdf6b86fc21e6d881a62ac6ed905.png

Coś od nich chciałem kupić ostatnio ale jak zacząłem czytać komentarze jeden za drugim ze handlują towarem którego nie maja to odpuściłem... I widzę to była słuszna decyzja.

Opublikowano

@Wuadator wrzucał do niego link z allegro w wątku zakupowym i na aukcji dostawa była za 11 dni, więc na pewno go na stanie nie mieli :E

Pewnie dopiero zbierali chętnych na zamówienie a wyszło, że nie mogą dostarczyć karty w takiej cenie to teraz wymyślają.

Opublikowano

Witam, niewiem czy w odpowiednim dziale.

Planuje zakup 5070ti rozważam 3 modele ze wzgledu na fajne promki i raty 0% z 1 płątną przez sklep.

Patrząc na to co mają to interesuja mnie 3 budżetowe opcje

1. Palit gaming pro S 

2. Gigabyte windforce sff 

3. Msi ventus x3 oc 

Który byscie polecili o ile wogóle ?

Do innych modeli juz jest dopłata +200zł i to też jakies sff od gigabyte

z gory dziekuje

Opublikowano
4 minuty temu, Kanzu napisał(a):

@Wuadator wrzucał do niego link z allegro w wątku zakupowym i na aukcji dostawa była za 11 dni, więc na pewno go na stanie nie mieli :E

Pewnie dopiero zbierali chętnych na zamówienie a wyszło, że nie mogą dostarczyć karty w takiej cenie to teraz wymyślają.

Ja byłem właściwie  1 na tej aukcji  - zdążyłem kliknąć zanim to było tu wstawione :E 

Ale tak to jest jak się łapie na cenę a potem zdziwienie,że ludzie kupują  

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, burn napisał(a):

Witam, niewiem czy w odpowiednim dziale.

Planuje zakup 5070ti rozważam 3 modele ze wzgledu na fajne promki i raty 0% z 1 płątną przez sklep.

Patrząc na to co mają to interesuja mnie 3 budżetowe opcje

1. Palit gaming pro S 

2. Gigabyte windforce sff 

3. Msi ventus x3 oc 

Który byscie polecili o ile wogóle ?

Do innych modeli juz jest dopłata +200zł i to też jakies sff od gigabyte

z gory dziekuje

Z tych trzech najlepszy Gigabyte Windforce.
Ale w budżecie w jaki celujesz najlepiej po pieniądzu wyjdzie PNY (https://www.morele.net/karta-graficzna-pny-geforce-rtx-5070-ti-triple-fan-16gb-gddr7-dlss4-vcg5070t16tfxpb1-15233931/)

5 godzin temu, Zhao napisał(a):

Nie chciało się BIOSu zmienić w karcie to masz babko jabłko xD 

Za 12999zł masz PNiaka w wersji LGB... znaczy RGB (https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-pny-geforce-rtx-5090-argb-oc-32gb-dlss-4)
Pierwsza rata gratis więc Cię wyjdzie realnie 12 349,81 zł

Edytowane przez Lameismyname
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Z tych trzech najlepszy Gigabyte Windforce.
Ale w budżecie w jaki celujesz najlepiej po pieniądzu wyjdzie PNY (https://www.morele.net/karta-graficzna-pny-geforce-rtx-5070-ti-triple-fan-16gb-gddr7-dlss4-vcg5070t16tfxpb1-15233931/)

Dzieki za odpowiedz. Troche mnie odrzucało te SFF, czy to nie jakaś okrojona wersja (np. chłodzenie, wentylatory czy coś ?)
PNY 3600zł, te co wysłałem to kolejno - 3370zł (palit) 3420zł (windforce) 3430zł (ventus). 

Opublikowano

Jprdl ale lipa @Zhao 😭 tym bardziej w tym okresie taki numer odstawić to już szczyt chamstwa. 

Za takie pedalskie zagrywki z wystawianiem towaru którego się nie ma powinien być co najmniej dotkliwy mandat oczywiście przy jednoczesnym zobowiązaniu do zadośćuczynienia względem kupującego. O więcej nie ma co prosić bo to kraj z kartonu i kleju z gumy arabskiej :/

Opublikowano
1 minutę temu, burn napisał(a):

Dzieki za odpowiedz. Troche mnie odrzucało te SFF, czy to nie jakaś okrojona wersja (np. chłodzenie, wentylatory czy coś ?)
PNY 3600zł, te co wysłałem to kolejno - 3370zł (palit) 3420zł (windforce) 3430zł (ventus). 

Różni producenci oznaczają karty SFF dla informacji Small Form Factor.
Ten Windforce to karta MSRP ale dosyć przyzwoita bo MSI Ventus < Inno3d X3 < Gigabyte Windforce < Asus Prime
Niestety ASUS Prime odleciał cenowo... 
Ja z Twoim budżetem rozważałbym Gigabyte Windforce ew. dopłacenie do podlinkowanego PNY lub Zotaca. Koła na nowo nie wymyślisz.

Teraz, Fenrir_14 napisał(a):

Jprdl ale lipa @Zhao 😭 tym bardziej w tym okresie taki numer odstawić to już szczyt chamstwa. 

Za takie pedalskie zagrywki z wystawianiem towaru którego się nie ma powinien być co najmniej dotkliwy mandat oczywiście przy jednoczesnym zobowiązaniu do zadośćuczynienia względem kupującego. O więcej nie ma co prosić bo to kraj z kartonu i kleju z gumy arabskiej :/

No lipa straszna ale to moloch, co mu zrobisz.
Można się boczyć i droczyć, jedynie na kasę się dłużej finalnie poczeka...

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Różni producenci oznaczają karty SFF dla informacji Small Form Factor.
Ten Windforce to karta MSRP ale dosyć przyzwoita bo MSI Ventus < Inno3d X3 < Gigabyte Windforce < Asus Prime
Niestety ASUS Prime odleciał cenowo... 
Ja z Twoim budżetem rozważałbym Gigabyte Windforce ew. dopłacenie do podlinkowanego PNY lub Zotaca. Koła na nowo nie wymyślisz.

No lipa straszna ale to moloch, co mu zrobisz.
Można się boczyć i droczyć, jedynie na kasę się dłużej finalnie poczeka...

Czyli te oznaczenie nic nie znaczy ?
Dziekuje ci, wezme windforce :)

Opublikowano
40 minut temu, Zhao napisał(a):

Ja byłem właściwie  1 na tej aukcji  - zdążyłem kliknąć zanim to było tu wstawione :E 

Ja sprawdziłem ten link jakieś parę minut po wstawieniu i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to czas dostawy, więc dla mnie od razu wyglądało jak aukcja przynęta :D 

Teraz jak dostępność tych lepszych modeli jest bez szału to zwykle niska cena oznacza produkt po zwrocie albo zbieranie chętnych na zamówienie. 

Jak brałem tego Astrala na allegro to też wydawało mi się tanio i dostawa po kilku dniach. Napisałem do gościa to mi wyjaśnił skąd to się wzięło i paczka nie leciała z Polski.

23 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Za takie pedalskie zagrywki z wystawianiem towaru którego się nie ma powinien być co najmniej dotkliwy mandat

Czyli wszystkie sklepy na premiere na czele z x-kom pozywanym i zgłaszanym do UOKiK przez PiPo %-)