Fenrir_14 914 Opublikowano 22 Grudnia 2025 Opublikowano 22 Grudnia 2025 @Kanzu ja wiem, siedziałem w wątku od samego początku i pamiętam te wszystkie dramy. Zresztą też wielokrotnie pisałem w pierwszych tygodniach że kart w zasadzie nie ma nigdzie w dwucyfrowych ilościach, wszędzie były pojedyncze sztuki. Dzisiaj jest zupełnie inna sytuacja i karty są na rynku, dlatego tym bardziej nie mogę pojąć takich zagrywek. Ja dużo sprzętu kupuje za granicą, głównie Skandynawia, Niemcy, Holandia, czasami ebay. Nie spotkałem się od pandemii z sytuacją żeby sprzedawca mi anulował zakup ze względu na braki magazynowe. Mało tego, jako przykład - na norweskim proshop'ie kupiłem 2 lata temu dwie lampy Philips Hue Signe - wersja biurkowa za zawrotną sumę ok. 180pln po przewalutowanie. Oczywiście nówki, żaden Outlet. Ewidentny błąd cenowy bo sztuka normalnie kosztowała jakieś 800pln. Oczywiście wysłane, mam i używam do dziś, sklep nic nie kombinował, po prostu wysłali i tyle. W Niemczech kupiłem. Też TWS'y Yamahy AZ80E za 99 jurków, ewidentny price bug, wysłane, korzystam do dziś. W Polsce zdarzyło mi się że anulowali kilka rzeczy jak gpu na wyjściu z krypto, zasilacz też miałem anulowany i słuchawki też się trafiły. 1
Doamdor 2 141 Opublikowano 22 Grudnia 2025 Opublikowano 22 Grudnia 2025 @Fenrir_14 Ten nawyk wypracował im się za czasów kryptowalut, gdzie jawnie sklepy potrafiły kłamać, po czym anulowali zamówienia. 1
Kadajo 7 911 Opublikowano 22 Grudnia 2025 Opublikowano 22 Grudnia 2025 W przyszłym roku to dopiero będą gwiezdne wojny...
Doamdor 2 141 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 (edytowane) RTX 5090 na każdą kieszeń. Edytowane 23 Grudnia 2025 przez Doamdor
Phoenix. 5 130 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 https://videocardz.com/newz/nvidia-hotfix-591-67-fixes-sdr-gradient-banding-digital-vibrance-and-control-panel-tray-icon-toggle
Kadajo 7 911 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 O, może już będzie działał mój program.
Zhao 700 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Dyskusja z pracownikami owocowego przypomina rozmowę z botem.ktory zna tylko Ctrl c/v - jakich ciekawych czasów doczekałem...chatgpt ma bardziej ludzkie wpisy od człowieka Oni nie rozumieją,że ja nie zamawiałem na stronie sklepu tylko allegro i de fakto samo kup teraz jest dla nich wiążące towar widniał jako dostępny po zakupie jak i przed
Kadajo 7 911 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Dodaj do rozmowy Allegro. Szybko ich ustawi do pionu. 1
galakty 3 761 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 13 godzin temu, Kadajo napisał(a): W przyszłym roku to dopiero będą gwiezdne wojny... Eeeee tam, raczej stypa. 2025 był dobrym rokiem na zmianę, teraz trzeba czekać
Kadajo 7 911 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Będziemy z Chin katy sprowadzać
Zhao 700 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Dodaj do rozmowy Allegro. Szybko ich ustawi do pionu. Według Allegro ich systemu dyskusje z powodu braku wysyłki mogę założyć po 31 póki co to jest zwykła wymiana poprzez centrum wiadomości
ShaDow_Pro 666 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Trzeba ich cisnąć za takie podejście, może jak ludzie się obudzą to coś się zmieni na lepsze.
Zhao 700 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Jeśli ja bym się zgodził na zwrot kasy od razu to nawet negatywa bym nie mógł wystawic...a tak dalej stoję na tym,że chce towar za który zapłaciłem na platformie Allegro.. 3
lechoo84 26 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Jak dla mnie, jeżeli na Allegro "profesjonalny" sprzedawca odstawia takie cyrki, to powinni mieć regulaminowo, że np. na miech podnoszą mu prowizję o 1%, drugi taki strzał miech im zawieszają możliwość wypłaty kasy, trzeci strzał blokada konta. Dopóki nie ma realnego bata na takie akcje, to tak naprawdę ze strony klienta jest to walka z wiatrakami (w większości wypadków).
DarkEater 22 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Człowiek w 2025 kupił Asus Prime RTX 5080 za 4600zł i 32 gb DDR5 7200 Lexar za 589zł i czuje jak by wygrał jakiś los na loterii 2
Zhao 700 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Cytat sprawdziliśmy wszystkie dostępne źródła i niestety nie mamy możliwości pozyskania tego towaru dla Pana w dającej się przewidzieć przyszłości. Zależy nam na tym, aby nie blokować Pana funduszy. W związku z tym, że nie jesteśmy w stanie zrealizować tej umowy z przyczyn od nas niezależnych (brak towaru na rynku), prosimy o rozważenie anulowania zamówienia. Pozwoli nam to na natychmiastowe zlecenie zwrotu wpłaconych środków. Patrzcie jak się troszczą o moje fundusze ups Cytat 3.1. W ramach Allegro, Sprzedający określając warunki Oferty może udostępnić Kupującym następujące tryby zawarcia umowy sprzedaży: a. Wyłącznie z opcją Kup Teraz, w ramach której Sprzedający oferuje sprzedaż Towaru po określonej z góry cenie. Oferta ta może obejmować jedną lub wiele sztuk Towaru, 6.8. Sprzedający może w każdym czasie zakończyć Ofertę. W przypadku: a. Oferty z opcją Kup Teraz – dotychczas zawarte umowy sprzedaży w ramach takiej Oferty są wiążące, 1
Fenrir_14 914 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Niech dają 5090 lamusy. Jeśli jest opcja "Kup teraz" to nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia stwierdzenia "nie mamy możliwości pozyskania tego towaru dla Pana". Co za szmaciarze
Zhao 700 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Sprawa jest prosta - nie masz towaru to go nie wystawiasz na takie platformy jak Allegro/Ebay i tyle Wystawiłeś ktoś kupił to TY masz problem Tu nie ma relacji osoba prywatna - osoba prywatne Dla mnie mogą kartę sprowadzić nawet z Niemiec za 3200 euro 1
Pitt_34 372 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Masz w 100% rację, ale znając życie jak sam nie anulujesz zamówienia to zrobią to oni i oddadzą kasę, dla nich temat będzie zamknięty.
Zhao 700 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 @Pitt_34No i niech to zrobią - żeby było śmiesznie ja nawet tego nie mogę zrobić,,, nawet jakbym chciał - Allegro wyłączyło opcje "anuluj zakup" dla tej transakcji tuż po zapłacie - mam tylko "zwróc zakup" a jak mogę zwrócić coś czego nie mam? Morele nie ogarnia allegro ani tego,że ja wcale nie zamówiłem na ich stronie Takiego przypadku jeszcze nie mieli bo patrząc po komentarzach to każdy potulnie się zgadzał na zwrot kasy od strzała.... 1
raziel88 35 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Czy jak zamawiam na amazonie produkt z dostawą na styczeń to kwota powinna mi się zaksięgować na koncie albo trafić do jakiś blokad? Bo wygląda to tak jakby transakcja w ogóle nie doszła do skutku, nawet na infolinii bankowej nie widzą żadnego ruchu wychodzącego na koncie.
Paw79 166 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 (edytowane) @raziel88 Jak ostatnio kupowałem na niemieckim Amazonie przedmiot dostawą na styczeń (płatność kartą), to kasę z konta pobrało od razu. Sprawdź status zamównia na swoim koncie na Amazonie. Edytowane 23 Grudnia 2025 przez Paw79
raziel88 35 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 3 minuty temu, Paw79 napisał(a): @raziel88 Jak ostatnio kupowałem na niemieckim Amazonie przedmiot dostawą na styczeń (płatność kartą), to kasę z konta pobrało od razu. Sprawdź status zamównia na swoim koncie na Amazonie. U mnie jest, że czekają na potwierdzenie przez bank ale już trzy razy przeklikiwałem a bank nie widzi żadnej transakcji. Widocznie niedane będzie mi kupno tam karty
Zhao 700 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 22 minuty temu, raziel88 napisał(a): Czy jak zamawiam na amazonie produkt z dostawą na styczeń to kwota powinna mi się zaksięgować na koncie albo trafić do jakiś blokad? Bo wygląda to tak jakby transakcja w ogóle nie doszła do skutku, nawet na infolinii bankowej nie widzą żadnego ruchu wychodzącego na koncie. Amazon pl pobiera kwotę zazwyczaj dopiero chwilę przed wysyłką do tego czasu nic nie ma a samo potwierdzenie przez bank w aplikacji następuje w kilka minut zobacz czy nie masz limitów na karcie np nasz limit 5k a rzecz za 10
Paw79 166 Opublikowano 23 Grudnia 2025 Opublikowano 23 Grudnia 2025 I zobacz czy nie masz np. starej, przeterminowanej karty w metodach płatności.
Rekomendowane odpowiedzi